African Caren uutiskirje
TUE TOIMINTAAMME
Follow on Twitter Seuraa meitä Twitterissä
Friend on Facebook Tykkää meistä Facebookissa

African Caren uutisia

Nuorten naisten ryhmä täynnä tyttöenergiaa

African Caren nuorille maahan muuttaneille naisille suunnattu harrastus- ja keskusteluryhmä starttasi joulutauolta jälleen helmikuussa, ja iloksemme saimme monta uutta ja innokasta ryhmäläistä mukaan! Ryhmän jäsenet ovat kotoisin Afganistanista, Filippiineiltä, Irakista ja Kiinasta, ja viimeisimmät heistä ovat saapunut Suomeen aivan hiljattain muutamia kuukausia sitten. Kokoonnumme ryhmäläisten kanssa kerran viikossa, ja tälle keväälle olemme jo ehtineet muun muassa viettää laskiaista, keskustella koulutusmahdollisuuksista Suomessa sekä tietenkin saada uusia ystäviä. Kevään ohjelmassa on luvassa lisäksi ravintotietoutta, tanssia, kiintoisia keskusteluja ja kevätretki!

Monikulttuurisesta ystävätoiminnasta iloa arkeen

African Caren Suomen-toiminta laajentui tänä keväänä, kun päätimme vapaaehtoistemme kanssa aloittaa ystävätoiminnan. Ystävätoiminnan valtteja ovat sen tarjoama joustavuus ja oikea mahdollisuus tutustua toisesta kulttuurista tulevaan henkilöön. Ensimmäiset ystävämme ovat jo ehtineet tavata teen ja tutustelun merkeissä, ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Mikäli kiinnostuit, löydät allaolevasta esitteestä tarkemmat tiedot siitä, miten pääset mukaan!


 


Kaksi suomen kielen kurssia kuluvana keväänä

Suuren kysynnän vuoksi African Care, yhteistyössä Helsingin kaupungin maahanmuutto-osaston kanssa, aloitti kuluvalle keväälle toisenkin suomen kielen kurssin. Molemmat kotivanhemmille suunnatut ryhmät järjestetään kaksi kertaa viikossa, ja pitopaikkoina ovat Kontulan lähiöasema ja Monikulttuurinen perhekeskus Vuosaaressa. Lastenhoidosta oppituntien aikana huolehtii African Care. Osanottajia kursseille oli jälleen enemmän kuin vapaita paikkoja, joten molemmat ryhmät ovat kevään osalta täynnä.


Naisille tiedossa jälleen uintia

African Caren uintivuoro naisille jatkuu kuluvanakin keväänä kuntokeidas Sandelsissa (Välskärinkatu 4). Seuraavat uintipäivät ovat lauantaisin 29.3.-17.5. poislukien 19.4. ja 3.5. Mukana pitää olla uima-asu ja uimalakki, pyyhe ja kaksi euroa käteistä. Ilmoita tulostasi toimistollemme soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 050 3788588. Tervetuloa mukaan!


 


Naistenpäivän juhla huikea menestys!

Jo perinteeksi muodostunut kansainvälinen naistenpäivän juhla keräsi ennätysmäärän osanottajia Tikkurilan Vernissaan naistenpäivänä 8. maaliskuuta. Tänä vuonna teemana oli häät, ja osallistujat pääsivät nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta ihaillen eri kulttuurien hääpukujen catwalkia, nepalilaista laulua ja afrikkalaista musiikkia. Juhlan kunniaksi tarjolla oli myös täytekakkua, ja arpajaisten onnekkaimmat voittivat itselleen risteilylahjakortin. Illan huipennukseksi DJ:n monikulttuuriset sävelet siivittivät koko maailman naiset iloiseen yhteistanssiin!

Juhlan mahdollistivat yhteistyössä African Care ry, Vantaan kaupunki, Vantaan järjestörinki ry, Vantaan seurakunnat, Hakunilan kansainvälinen yhdistys, Tikkurilan aluetoimikunta ja Viking Line. African Care kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia ja juhlaan osallistuneita!

Kauppa- ja kehitysfoorumi kokosi kuulijoita Caisaan

 

Yritys- ja järjestösektorin toimijat pääsivät 7.3. perehtymään Somalian historiaan ja yhteiskunnalliseen tilanteeseen African Caren ja Suomen Afrikka-Seura ry:n yhteistyössä järjestämässä African Business Discussion Event: Somalia - A Hub for Trade -tilaisuudessa. Ideoiden vaihdon ja verkostoitumisen ohella osallistujat pääsivät nauttimaan somalialaisesta teestä ja herkullisista sambuuseista. Tilaisuus järjestettiin kulttuurikeskus Caisassa.
 

African Care on yhdessätekemistä - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

African Care on saanut tälle keväälle uusia aktiivisia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa. Kevään uutuutena aloitimme monikulttuurisen ystävätoiminnan, johon toivomme lisää innokkaita osallistujia. Tapaamisissa olemme lisäksi ehtineet keskustella kulttuurien eroista ja ennakkoluuloista. Vapaaehtoisten ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, tule mukaan ideoimaan ja vaihtamaan ajatuksia mukavassa seurassa! Seuraava tapaamisemme on tiistaina 22.4. klo 17. Ota yhteyttä info@africancare.fi tai liity African Caren vapaaehtoiset -ryhmään Facebookissa, niin saat lisätietoa!

Tue toimintaamme ostamalla Afrikassa valmistettuja tuotteita verkkokaupastamme!

Verkkokaupasta saadut tuotot käytetään hankkeisiimme sekä Suomessa että kehitysmaissa.


Lahjoita hyttysverkko äidille ja vastasyntyneelle
Naiset ja lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa sodan runtelemassa Somaliassa, joten hyttysverkon lahjoittaminen on hyvä tapa antaa konkreettista apua sitä tarvitseville.
Copyright © 2014 African Care ry, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences