Uutiskirje 2/2016

Takana työntäyteinen kevät


Kulunut kevät on ollut varsin kiireinen. Maahanmuuttajille suunnatut ryhmät ovat pyörineet entiseen malliin niin Kontulassa, Meri-Rastilassa, Töölössä kuin Helsingin keskustassakin. Järjestön kevääseen kuuluvat perinteisesti myös hankkeiden raportointi- ja rahoitushakemustehtävät.  Nyt on aika rauhoittua ja nauttia kesästä. Järjestön toiminta käynnistyy jälleen elokuussa.

Aurinkoisin terveisin,

Batulo Essak

 

Vaikuttavaa ryhmätoimintaa: terveellisiä välipaloja ja olohuonejumppaa


African Care aloitti 2015 kolmivuotisen maahanmuuttajanaisten ja heidän perheidensä hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta vahvistavan hankkeen. Toimintatapoina ovat vertaisryhmät, tapahtumat, kotitalouskurssit, liikunta ja neuvonta. Hanke etenee tuloksellisesti. Kevään aikana kolmessa hyvinvointiryhmässä järjestettiin yhteensä 46 tapaamista, ja ryhmissä kävi 157 henkilöä. Loppuarvioinnissa 83% kertoi saaneensa ryhmästä motivaatiota omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ryhmät olivat innoittaneet muun muassa vapaa-ajalla jumppaamiseen ja terveellisten ruokien valmistamiseen. Yksilöneuvonnassa autettiin 19 asiakasta. Neuvonnan asiakkaat ovat löytäneet työpaikkoja ja päässeet perheleireille ja kielikursseille. Tästä on erinomaista jatkaa eteenpäin!
     
         ray
 

Ihanat naiset iltapuvuissa "Linnan juhlat Vantaalla" 8.3.2016


Kansainvälisen naistenpäivän juhlaa vietettiin monikulttuurisessa tunnelmassa Kulttuurikeskus Vernissassa Tikkurilassa. African Care oli mukana järjestämässä tapahtumaa yhdessä Vantaan kaupungin, Vantaan seurakuntien, Vantaan järjestöringin ja Vantaan Monimaa ry:n kanssa. 

 Martoilta ideoita ja opastusta kotiaskareisiin

 
Osana maahanmuuttajanaisten ja heidän perheidensä terveyttä, hyvinvointia ja osallisuutta vahvistavaa hanketta järjestettiin naisille kevään aikana kolme iltapäivän mittaista kotitalouskurssia. Kursseilla opeteltiin mm. riisipiirakoiden valmistusta, lohikeiton ja rieskojen tekoa sekä ikkunan pesua. Kurssit järjestettiin yhteistyössä Uudenmaan Marttojen kanssa.


Läksykerhon vapaaehtoisille kiitokseksi somalialainen illallinen

 
Kevään aikana maahanmuuttajalapsille suunnatussa läksykerhossa on toiminut 12 seniori-ikäistä vapaaehtoista. Innostuneiden ja pätevien vapaaehtoisten joukossa on esimerkiksi entinen kieltenopettaja, matematiikan opettajien kouluttaja sekä sujuvaa venäjää puhuva entinen ulkoministeriön virkamies. Kaikkia senioreita yhdistää aito kiinnostus auttaa lapsia läksyjen teossa kannustavan ja positiivisen ilmapiirin kautta. Seniorit ovat saaneet läksykerhotoiminnasta säännöllisen harrastuksen, joka tuo iloa ja merkityksellisyyden tunnetta. African Care järjesti seniorivapaaehtoisille kiitosillallisen Meri-Rastilan tiloissa somalialaisen ruoan merkeissä. Illallisen valmistivat järjestön aktiiviset somalialaiset jäsenet.


Vertaisryhmästä tukea myös miesten hyvinvointiin


Tänä keväänä monikulttuurisessa miesten ryhmässä liikuttiin yhdessä mm. äijäjoogan (kuvassa), koripallon ja jalkapallon merkeissä. Tämän lisäksi ryhmässä valmistettiin ruokaa, käytiin tutustumassa taiteeseen Suomen Valokuvataiteen Museossa ja Kiasmassa sekä käytiin luontoretkellä ja kalastamassa. Miehet saivat myös asiantuntijaluennoilla tietoa rasismin kohtaamisesta ja käsittelystä, mielenterveyden hoitamisesta sekä Suomen työelämäkulttuurista ja työllistymismahdollisuuksista.
 

 

 
 

African Care tuttuun tapaan mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla


Maailma Kylässä -festivaali (27.-28.5.2016) tarjosi African Carelle taas oivan tilaisuuden kertoa toiminnastaan kiinnostuneille kansalaisille sekä hankkia uusia jäseniä ja vapaaehtoisia. African Care keräsi tapahtumassa myös varoja Suomen toimintaan ja Somaliassa tehtävään kehitysyhteistyöhön arpajaisten, tuotemyynnin ja hennatatuointien kautta.


Vapaaehtoisemme Ayan loihti festivaaleilla hienoja hennatatuointeja. Välillä asiakkaita riitti jonoksi asti!

 

Somalian naiset päättäjiksi

 
Heikosta turvallisuustilanteesta huolimatta Somalia pyrkii järjestämään maassa parlamenttivaalit syksyllä 2016. Pettymykseksi parlamenttiedustajia ei valita tälläkään kertaan suorilla vaaleilla, vaan edustajat valitaan klaaniedustajien avulla.

Tällä hetkellä Somalian parlamentissa 275 parlamentin jäsenestä ainoastaan neljäkymmentä (14,5%) on naisia. Somaliassa naisten mahdollisuuksia osallistua poliittiseen päätöksentekoon heikentävät muun muassa naisten heikko koulutus ja sosiaaliekonominen asema, vahvat perinteiset näkemykset, klaanijärjestelmä ja naisten poliittisen kokemuksen puute.

African Caren kehitysyhteistyöhanke Haweenka: Somalian naiset päätöksenteossa (2015-2017)  kannustaa naisia aktiiviseen kansalaisuuteen ja asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa. Tämä tapahtuu mm. naisten koulutuksen, monipuolisen vaikuttamistyön sekä mediakampanjoinnin kautta. Myös nykyisiä miespäättäjiä lobataan ottamaan naisia mukaan päätöksentekoon. Vaikuttamistoimet tulevat kiihtymään syksyä kohti.

Naisten osuus edustajapaikoista tulee näillä näkymin selvästi kasvamaan entisestä. Maan päättäjistä koostuva foorumi, Somali National Leadership Forum (NFL), on ilmoittanut, että naisille varataan 30 prosenttia jokaisen Somalian osavaltion parlamenttipaikoista.


                                                                 
 

Kummiksi klikkaamalla tästä.

African Care toivottaa hyvää kesää!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
africancare.fi
africancare.fi
Copyright © 2016 African Care ry, All rights reserved.

Saat tämän sähköpostin, koska olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi postituslistallemme.

eroa uutiskirjeen postituslistalta    päivitä omat tietosi

Keräyslupa POL-2014-11181, voimassa 28.3.2015-27.3.2017 Suomen alueella lukunottamatta Ahvenanmaata.