African Caren uutiskirje
TUE TOIMINTAAMME
Follow on Twitter Seuraa meitä Twitterissä
Friend on Facebook Tykkää meistä Facebookissa

African Caren uutisia

Haluatko tilaisuuteesi kokemusasiantuntijan?

Viime vuonna hankkeemme yhteydessä koulutetut kokemusasiantuntijat ovat käytettävissäsi. He voivat jakaa kokemuksiaan mm. Suomeen sopeutumisesta ja kotimaansa oloista. Lisätietoja täältä.
 

Uintia naisille Töölössä

African Carella on naisille oma uintivuoro joka lauantai klo 16:45–18:45, Töölön Sandelsilla (Välskärinkatu 4, 00260 Helsinki). Lisätietoja: info@africancare.fi ja p. 050 378 8588.
Tervetuloa liikkumaan!

Vertaisryhmä naisille käynnistyy lokakuussa!

Naisten vertaisryhmä kokoontuu joka toinen perjantai Kontulan lähiasemalla klo 14:30-17:00. Syksyn ensimmäinen tapaaminen järjestetään perjantaina 3. lokakuuta. Tervetuloa mukaan!

Vertaisryhmä tytöille käynnistyi

Maahanmuuttajatytöille tarkoitettu vertaisryhmä aloitti tapaamiset syyskuussa. Mukaan mahtuu lisää kiinnostuneita! Tapaamme toimistolla tiistaisin klo 17-18:30. Lisätietoja yllä ja Facebook-ryhmässämme African Care Girl Talk.
 

Syksyn kielikurssit alkaneet

African Caren yhdessä Helsingin kaupungin ja Stadin aikuisopiston kanssa järjestämät kotivanhempien suomen kurssit ovat alkaneet syyskuussa. Tasoina ovat alkeistaso, rauhallisesti etenevä alkeistaso, sekä jatkotaso A1-tason taidot omaaville. Rauhallisesti etenevä alkeistaso sopii sellaisille, joille lukeminen ja kirjoittaminen on vielä vähän hankalaa, tai joilla ei muuten ole valmiuksia oppia kieltä nopeassa tahdissa. Kaikki kurssit kokoontuvat Itä-Helsingissä. Vapaita paikkoja voi kysellä toimistoltamme: info@africancare.fi tai 050 3788588.

 

Somalian kuulumisia

Poikien vuosi 2014!
Afgoin synnytysklinikalla on syntynyt tammi-elokuussa yhteensä 776 vauvaa. Viime vuonna tyttöjä syntyi reilu sata enemmän kuin poikia, kun taas tänä vuonna poikavauvoja on syntynyt jo 417 ja tyttöjä 337. Klinikalla on alkuvuoden aikana hoidettu yhteensä yli 10 000 apua tarvitsevaa naista. Lisäksi hankkeen yhteydessä on koulutettu tänä vuonna 40 kätilöä ja kyläkätilöä eri puolilta Somaliaa.

YASMIN naisresurssikeskuksessa vilkasta toimintaa
Kolmipäiväiseen naisjärjestöjen koulutukseen osallistui yhteensä 15 eri puolilla Somaliaa toimivaa järjestöä. Tilaisuus loi mahdollisuuden verkostoitua ja saada ajankohtaista ensikäden tietoa resurssikeskuksen toiminnasta ja tulevaisuudesta.
Resurssikeskuksen käsityökursseille puolestaan osallistui yhteensä 44 naista, joille opetettiin muun muassa ompelua ja vaatteiden tekoa. Kurssien tarkoitus on auttaa naisia parantamaan toimeentulomahdollisuuksiaan.

KASAB & kokonaisvaltainen HIV/AIDS-valistustyö
Etelä-Somaliassa yhdessä paikallisen KASAB-järjestön kanssa toteutettavan kokonaisvaltaisen HIV/AIDS-valistustyöhankkeen työpajoissa on tänä vuonna koulutettu paikallisia nuoria ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka edelleen lisäävät alueidensa HIV/AIDS-tietoisuutta. Lisäksi hankkeen tiimoilta paikallisradioissa on pyörinyt draamakuunnelma, jonka avulla paikallisväestö saa perustietoa muun muassa HI-viruksen leviämisestä ja riskeistä.

Tulossa
Joulukuussa toteutamme seuraavan koulutus- ja monitorointimatkan Somaliaan. Matkan aikana koulutamme Haweenka - Somalian naiset päätöksenteossa -hankkeessa mukana olevia naisjärjestöjen edustajia. Lisäksi koulutamme kätilöitä sekä kyläkätilöitä synnytysklinikka- ja koulutushankkeen puitteissa.

Hankkeiden tulevaisuus

Olemme hakeneet jatkorahoitusta Somalian hankkeille Ulkoministeriöltä ja toivomme pystyvämme jatkamaan toimiviksi todettuja hankkeitamme myös tulevaisuudessa.

Kevään Somalian matkan aikana ilmeni merkittävää tarvetta tehostaa raiskauksen uhrien tukipalveluja. Synnytysklinikan jatkorahoituksen järjestyminen mahdollistaisi myös uhreja tukevan puhelinpalvelun avaamisen klinikan yhteyteen.

Ulkoministeriön rahoituksen ohella muista lähteistä tuleva rahoitus on järjestöllemme elintärkeää. Ilman yksittäisten lahjoittajien tukea hankkeidemme tulevaisuus on vaakalaudalla.

Kiitos avustasi!

Tue toimintaamme ostamalla Afrikassa valmistettuja tuotteita verkkokaupastamme!

Verkkokaupasta saadut tuotot käytetään hankkeisiimme sekä Suomessa että kehitysmaissa.


Lahjoita hyttysverkko äidille ja vastasyntyneelle
Naiset ja lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa sodan runtelemassa Somaliassa, joten hyttysverkon lahjoittaminen on hyvä tapa antaa konkreettista apua sitä tarvitseville.
Copyright © 2014 African Care ry, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences