African Caren uutisia 2/2015

Kauneutta ja painavaa asiaa Maailma Kylässä -festivaaleilla

Epävakaasta säästä huolimatta Maailma Kylässä keräsi ilahduttavan suuren määrän kävijöitä. Tuttuun tapaan pisteellämme sai koristaa ihonsa hennatatuoinnilla ja piristää tyyliään Somaliasta tuoduilla värikkäillä huiveilla ja koruilla. Järjestimme kyselyn parhaista tavoista edistää naisten asemaa kehitysmaassa. Suosituimpana pidettiin koulutusta ja toiselle sijalle nousi toimeentulomahdollisuuksien takaaminen. Kiitos kaikille osallistujille!

Somalialainen teehuone Vantaan Sun-Festivaleilla

African Care osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Vantaalla järjestetyille Sun Festivaleille. Olimme mukana Kepan Mahdollisuuksien tori -verkostossa, jossa järjestöt tarjoavat vaikuttamismahdollisuuksia oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Ravintolapäivä osui tapahtuman kanssa samalle päivälle, joten rakensimme esittelypisteemme yhteyteen somalialaisen teehuoneen. Liha- ja kalatäytteiset sambuusat kävivät hyvin kaupaksi festivaalien vierailijoille. 
 

Kehitysmaiden vahvat naiset

African Carella käynnistyi uusi ulkoministeriön rahoittama viestintä- ja globaalikasvatushanke ”Kehitysmaiden naisvaikuttajat”. 15-18 -vuotiaille nuorille suunnatussa syyslukukaudella järjestettävässä työpajakokonaisuudessa pyritään lisäämään tietoisuutta kehitysmaiden naisvaikuttajista. Tällä halutaan rikkoa stereotypioita, jotka kuvaavat kehitysmaiden naisia avuttomina tai heikkoina. Lue lisää ja ota rohkeasti yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan.

Vuonna 2020 African Care on...

Kevään aikana African Care laati toimintansa kehittämiseksi ja vahvistamiseksi järjestöstrategian, joka kulki nimellä "Unelmana loistava tulevaisuus".  Työpajoista rakentuneeseen strategiatyöhön osallistui järjestön työntekijät, hallituksen jäsenet, aktiivisia vapaaehtoisia ja kohderyhmän jäseniä. Palautetta järjestön toimintatavoista kysyttiin myös yhteistyökumppaneilta. Strategiatyön tuloksena muodostui järjestön visio, missio ja arvot. Vuonna 2020 African Care ry on tunnettu ja rohkea muutoksentekijä monikulttuurisuuden sekä naisten oikeuksien ja hyvinvoinnin saralla. Lue lisää täältä. 

Vertaisryhmät kesätauolle

 

Keskustelua ja liikuntaa hyvinvointiryhmissä

Huhtikuussa käynnistyi kaksi uutta maahanmuuttajille suunnattua hyvinvointiryhmää Meri-Rastilassa ja Vuosaaressa. Ryhmät ovat osa järjestön uutta RAY:n tukemaa hanketta,  jossa tavoitteena on parantaa maahanmuuttajataustaisten naisten ja heidän perheidensä tietoa terveydestä, terveellisistä elämäntavoista sekä tarjolla olevista palveluista. Ryhmissä keskusteltiin vierailevian asiantuntijoiden johdolla muun muassa liikunnan merkityksestä ja lapsenkasvatushaasteista.  Jokaviikkoinen liikuntatuokio Vuosaaressa oli erityisesti osallistujien mieleen. 
 

Iloista yhdessäoloa naisten piirissä

Monikulttuurinen naisten piiri on tavannut helmikuusta lähtien joka perjantai Kontulan lähiöasemalla. Iloisen tunnelman ryhmässä on keskusteltu hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä teemoista asiantuntijoiden johdolla, tanssittu ja laitettu yhdessä ruokaa. Parhaimmillaan yli 20 osallistujan ryhmä kokoaa yhteen naisia mm. Sudanista, Somaliasta, Nigeriasta, Azerbajanista, Irakista, Etiopiasta ja Sri Lankasta. 
 

Rentoa tekemistä tyttöjen ryhmässä

Maaliskuussa startaanneessa tytöille ja nuorille naisille suunnatussa ryhmässä kävi säännöllisesti kahdeksan tyttöä Albaniasta, Kosovosta, Somaliasta, Irakista ja Afganistanista. Kevään aikana mm. teimme rannekoruja, leivoimme suklaakakkua, pelasimme lautapelejä ja kävimme elokuvissa, keilaamassa ja katsomassa nuorten tekemää taidenäyttelyä.

Kaikki ryhmät ja naisten lauantainen uintivuoro ovat nyt kesätauolla. Toiminta jatkuu jälleen syksyllä.

 

Hankekuulumisia Somaliasta

Vuonna 2015 käynnistyi kolmivuotinen Haweenka - Somalian naiset päätöksenteossa -hanke. Hankkeen tarkoituksena on opettaa naisille päätöksenteko- ja vaikuttamistaitoja sekä antaa tietoa naisten oikeuksista ja rauhan rakentamisesta. Hankkeen puittessa on koulutettu yhteyshenkilöt, jotka toimivat naisten ryhmien vetäjinä ja kouluttajina omissa vastuukaupungeissaan. Naiset aloittivat Äänestä naista -kampanjoinnin vuoden 2016 parlamenttivaaleja silmällä pitäen. 
Haweenka -hankkeen lisäksi African Carella on kaksi hanketta Somaliassa: äitiys- ja seksuaaliterveyttä edistävä synnytysklinikka- ja koulutushanke sekä naisten työllisyys- ja toimeentulomahdollisuuksia parantamaan tähtäävä Yasmin - naisten resurssikeskus. Työntekijämme tekee hankematkan Somaliaaan heinäkuussa. Olemme hakeneet jatkorahoitusta Somalian hankkeille Ulkoministeriöltä ja toivomme pystyvämme jatkamaan kysyttyjä ja toimiviksi havaittuja hankkeitamme myös tulevaisuudessa.
Verkkokaupastamme voit hankkia aineettoman lahjan kesän juhliin ja tukea samalla työtämme naisten oikeuksien eteen Suomessa ja kehitysmaissa. Esimerkiksi 15 eurolla voit lahjoittaa äitiyspakkauksen synnytysklinikallemme Somaliaan.  

Yksittäisten lahjoittajien tuki on ensiarvoisen tärkeää toimintamme jatkuvuudelle. Kiitos!

Toimistomme on kiinni heinäkuun. African Care toivottaa kaikille rentoa ja aurinkoista kesää!

African Caren työntekijöitä, hallituksen jäseniä ja vapaaehtoisia strategiatyöpajassa.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
africancare.fi
africancare.fi
Copyright © 2015 African Care ry, All rights reserved.

Saat tämän sähköpostin, koska olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi postituslistallemme.

eroa uutiskirjeen postituslistalta    päivitä omat tietosi

Keräyslupa POL-2014-11181, voimassa 28.3.2015-27.3.2017 Suomen alueella lukunottamatta Ahvenanmaata.