Ota yhteyttä: Info@africancare.fi

Turvallisia synnytyksiä synnytysklinikalla vuonna 2012

Afican Care ry:n synnytysklinikka- ja koulutushankke toimii Somalian Afgoyessa. Toiminta klinikalla on ollut vuonna 2012 aktiiivista ja palvelut ovat lisääntyneet, niin koulutusten kuin ammattilaistenkin määrässä näkyen.
Synnytysklinikalla on vuonna 2012 syntynyt yhteensä 1111 lasta, joista jokainen lapsi on saanut syntymätodistuksen sekä tarvittavat rokotteet. Klinikan ollessa alueen ainoa sairaanhoitoyksikkö, siellä hoidetaan myös synnyttäjien ja äitien lisäksi muita asiakkaita. Sairaalassa tarjotaan mm. jälkihoitoa abortin tehneille naisille. 
Vuonna 2012 synnytysklinikka- ja koulutushankkeessa on koulutettu Somaliaan paikallisia kätilöitä, terveystyönammattilaisia sekä kyläkätilöitä. Kyläkätilöt toimivat kätilöinä omiassa kyläyhteisöissään, ja heidät koulutetaan tunnistamaan synnytykseen mahdollisesti liittyvät komblikaatiot ajoissa, jotta naisen on mahdollista saada synnytykseen apua. Koulutettuja on vuonna 2012 on yhteensä 65.
Vuonna 2012 kätilöitä, kyläkätilöitä sekä terveystyön ammattilaisia koulutettiin yhteensä 80. 
 

Naisten- ja miestenryhmät perjantaisin!


African Care ry:n naisten- ja miestenryhmät ovat jatkuneet normaalisti myös vuonna 2013! Ryhmät toimivat Kontulan lähiöasemalla perjantaisin vuoroviikoin.
Tervetuloa kaikki monikulttuuriset naiset ja miehet! Lisätietoja: Info@africancare.fi

Kansainvälinen naistenpäiväjuhla 8.3 2013


African Care ry järjesti naistenpäiväjuhlan monikulttuurisille naisille Tikkurilan Vernissalla 8.3 2013. Juhlassa esiteltiin eri maiden kansallispukuja muotinäytöksessä, saatiin Intialaisen tanssin opetusta, nähtiin Etiopialainen tanssiesitys sekä tanssittiin eri maiden musiikin tahdissa! Yhteistyössä juhlassa oli Vantaan seurakunnat, Vantaan kaupunki, Hakunilan kansainvälinen yhdistys ja Koivukylän kansaivälinen yhdistys. Juhlaa tuki Tikkurilan aluetoimikunta.
 

Kunniaväkivalta-koulutukset vuonna 2012

Vuonna 2012 African Care toteutti opettajille ja opettajaksi opiskeleville suunnatun koulutushankkeen, jonka tarkoitus oli syventää opettajien tietoja ja ymmärrystä erilaisista kulttuurisista ja yhteiskunnallisista todellisuuksista ja rohkaista heitä aktiiviseen vuorovaikutukseen maahanmuuttaja-taustaisten oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa. Hankkeen erityisteemana käsiteltiin joissakin maissa merkityksellisiä kunniaan liittyviä käsityksiä ja niistä syntyviä konflikteja. Koulutukset järjestettiin yhteistyössä yliopistojen opettajankoulutuslaitosten kanssa.
African Care
African Care ry
info@africancare.fi
PL 54, 00100 Helsinki
0503788588


TUTUSTU AFRICAN CARE RY:N UUDISTETTUIHIN NETTISIVUIHIN TÄÄLTÄ:

www.africancare.fi