African Caren uutisia 1/2016

RAY tukee toimintaamme!

 
RAY tukee tänäkin vuonna African Caren toimintaa. Jo käynnissä olevaan hyvinvointihankkeeseen myönnettiin avustusta toisen työntekijän palkkaamiseen. Rekrytoitu henkilö tulee työskentelemään erityisesti miesten ryhmän kehittämisen parissa. Lisäksi RAY myönsi avustusta työttömän nuoren palkkaamiseen. Henkilöstömme sai siis helmikuun alusta kaksi uutta työntekijää. Tervetuloa Annukka ja Marjo!
 

 
African Caren ryhmät ovat lähteneet onnistuneesti käyntiin kevään 2016 osalta. Naisten ryhmät kokoontuvat torstaisin Meri-Rastilassa sekä perjantaisin Kontulan lähiöasemalla. Naisten uintivuoro urheilee lauantaisin. Miesten ryhmä aloitti perjantaiset tapaamisensa helmikuussa. Vastaanottokeskuksessa asuville tytöille suunnattu tyttöjen ryhmä taas viettää aikaa erilaisten aktiviteettien parissa keskiviikkoisin.  Myös tiistaisin ja torstaisin Meri-Rastilassa toimiva läksykerho on kerännyt roppakaupalla innokkaita osallistujia. Useamman aktiivisen seniorin voimin läksyt valmistuvat nuorilta koululaisilta hetkessä!

Tunnelmia avoimien ovien päivältä 11.12.2015Läksykerhon onnistumisen hetkiä...


Kuudesluokkalainen Nooruldeen tuli läksykerhoomme opettajan suosituksesta. Hän puhui tuskin lainkaan suomea, sillä hän oli vastikään muuttanut Suomeen. Yhteisen kielen puuttumisesta huolimatta seniorimme huomasivat heti, että Nooruldeen on matematiikassa erittäin lahjakas. Nooruldeen palasi kerhoon joka kerta, ja muutaman kerhokerran jälkeen hän alkoi puhua hieman suomea ja jäi läksyjenteon jälkeenkin kerhoon muiden lasten kanssa, vaikka oli aluksi aina kiirehtinyt pois läksyjen valmistuttua. Nyt, muutamia kuukausia myöhemmin hän kommunikoi jo sujuvasti suomeksi!

African Caren ensimmäisenä kokkauskurssipäivänä 30.1.2016 tehtiin sambusoja. Toinen kurssipäivä pidettiin 13.2.2016 ja kolmas pidetään 27.2.2016. Vielä mahtuu mukaan, ilmottaudu info (at) africancare.fi. Kokkauskurssin tuotot käytetään African Caren kehitysyhteistyöhankkeisiin.

Tutustu tyttöjen ryhmän vapaaehtoisiin!

 
Lukiolaiset Idil ja Sibora osallistuivat viime syksynä globaalikasvatus-hankkeeseemme. Kiinnostus African Caren työhön heräsi ja tytöt jatkoivat African Caren vapaaehtoisina. Nyt he toimivat tyttöjen ryhmässä vertais-ohjaajina noin kerran kuussa. African Caren tyttöjen ryhmä toimii yhteistyössä Punavuoren vastaanotto-keskuksen kanssa. Vastaanotto-keskuksessa eli vokissa asuvat tytöt ovat vasta muuttaneet suomeen joten yhteistä kieltä ei välttämättä löydy. Idilin ja Siboran kielitaidosta onkin ollut paljon apua tapaamisissamme! Kevään tapaamisissa ollaan muun muassa luisteltu, askarreltu sekä leivottu.

Somalian hankkeiden terveiset
Tänä vuonna kehitysyhteistyöhankkeita Somaliassa on käynnissä yksi, Haweenka: Somalian naiset päätöksenteossa (2015-2017). Kumppanijärjestömme Somaliassa on järjestänyt sisäisiä koulutuksia hankkeen teemoista sekä kampanjoinut sen puolesta, että vaaleissa äänestettäisiin myös naisia. Hyviä tuloksia tulikin Lounais-Somaliasta. Paikallisvaaleissa valittiin 30 naista, joka on huomattavasti enemmän kuin yleensä. Nyt hankeessamme ja Somaliassa yleisestikin valmistaudutaan vuoden 2016 vaaleihin. 
Suomen hallituksen tekemät leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin on hankaloittanut hankkeidemme jatkoa ja uhkaavat lopettaa esimerkiksi synnytysklinikan toiminnan. Vuonna 2015 klinikallamme autettiin maailmaan yhteensä 978 vauvaa, joista tyttöjä 502 ja poikia 476. Kaksosia tähän joukkoon mahtui 17 paria. Synnytysklinikan toiminnan jatkuminen on äärimmäisen tärkeää. Tällä hetkellä sairaalan työntekijät tekevät 4-6 tuntia päivässä töitä vapaaehtoisina, ilman palkkaa, jotta klinikka pysyy toiminnassa. Haemme Ulkoministeriöltä jälleen tänä keväänä rahoitusta ja etsimme jatkuvasti myös muita mahdollisia rahoittajia klinikalle. Sinäkin voit olla mukana turvaamassa synnytysklinikan tulevaisuutta ryhtymällä kummiksi! 

Kummiksi klikkaamalla tästä.

Lämmin kiitos kaikille jo kummeiksi ryhtyneille!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
africancare.fi
africancare.fi
Copyright © 2016 African Care ry, All rights reserved.

Saat tämän sähköpostin, koska olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi postituslistallemme.

eroa uutiskirjeen postituslistalta    päivitä omat tietosi

Keräyslupa POL-2014-11181, voimassa 28.3.2015-27.3.2017 Suomen alueella lukunottamatta Ahvenanmaata.