Copy
View this email in your browser
Stichting Bosbad Leersum - Winter Nieuwsbrief

Nieuwe partner voor
Stichting Bosbad Leersum

Leersum 24 december 2021,

Sport Service Veenendaal heeft aangegeven voor het seizoen 2022 geen nieuwe aanbieding te doen. Reden hiervoor is dat zij binnen hun mogelijkheden niet langer kunnen voldoen aan onze verwachtingen en daardoor kunnen situaties ontstaan waarbij de veiligheid onvoldoende is gewaarborgd. Wij hebben vervolgens in onderling goed overleg besloten de samenwerking te stoppen. Dit betekent het einde van een intensieve relatie in de afgelopen negen jaar. We willen de personen hartelijk bedanken die in deze periode een belangrijke rol hebben gespeeld bij de bedrijfsvoering van ons bad.

Aangezien voor de organisatie van een zwembad, naast gastvrijheid, vooral techniek en veiligheid centraal staan zijn we vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe partner en die hebben wij gevonden in ZwemNetwerk uit Bennekom. 

ZwemNetwerk ondersteunt, vanuit haar expertise ,in de regio de baden in Bennekom en Scherpenzeel.  Op basis van uitvoerige gesprekken hebben wij een vertrouwen naar elkaar uitgesproken en hebben wij een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. 

Uiteraard hebben we ook de mogelijkheden onderzocht om het zwembad te organiseren met een substantieel grotere inzet van vrijwilligers. Helaas blijkt dit zowel organisatorisch als juridisch voor Bosbad Leersum niet haalbaar te zijn.

Hiervoor ontbreekt de continuïteit en expertise die we verplicht zijn n.a.v. de eisen die vastgelegd zijn betreffende het beheer en bedrijfsvoering van een zwembad. De organisatie van een bad is geen kinnesinne en we hebben ook in de afgelopen jaren kunnen zien welke consequenties eventuele ongelukken kunnen hebben.

Als wij nu géén samenwerkingspartner hadden gevonden, waren wij als Bosbad bestuur genoodzaakt om het bad te sluiten!  Aangezien wij een grote verantwoordelijkheid naar de gebruikers van ons bad voelen, zien wij het als verplichting om een partnerschap aan te gaan met een organisatie die ons op een adequate wijze kan ondersteunen met de bedrijfsvoering. De keuze is hierbij op ZwemNetwerk gevallen en onze inzet is om zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde toezichthouders te blijven betrekken bij het bad. Het enige verschil is dat de coördinatie en daarmee de dag verantwoordelijkheid bij een andere partij ligt.

De afgelopen twee Corona jaren hebben een groot effect gehad op onze bezoekersaantallen en daarmee direct op onze inkomsten als Bosbad. Ook gaan nieuwe veiligheidsmaatregelen per 1 januari 2022 in en dat verhoogt de inhuur van personeel. Dit betekent dat wij kritisch moeten kijken naar de abonnements- en toegangsprijzen. Daar komen wij binnenkort in een vervolgbericht op terug.

Wij vinden het belangrijk om jullie, als gebruikers van het bad op deze wijze te informeren, en hopen op jullie begrip voor de lastige besluiten die wij nu nemen. Besluiten die erop gericht zijn om het Bosbad tot in lengte van dagen open te houden voor de volledige doelgroep.

Tot slot wensen wij iedereen een warm en liefdevol kerstfeest en een goede gezondheid voor 2022!

Stichting Bosbad Leersum

Je kunt deze nieuwsbrief delen met iedereen die hem nog niet van ons heeft ontvangen via....
Deel Deel
Tweet Tweet
Mail door Mail door

Volg ons op social media.

Twitter
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2021 Stichting Bosbad Leersum, Alle rechter gereserveerd.


Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren instellen or je uitschrijven uit deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp