Copy
View this email in your browser
Stichting Bosbad Leersum - BosBrief - EindeJaar - Stichting Bosbad Leersum
Je kunt deze nieuwsbrief delen met iedereen die hem nog niet van ons heeft ontvangen via....
Deel Deel
Tweet Tweet
Mail door Mail door
Stichting Bosbad Leersum wenst iedereen een gezonde en fijne kerst en alle goeds voor het nieuwe jaar.

SEIZOEN 2020

Ons onderhouden en winterseizoen is inmiddels een aardig eind op weg. Afgelopen jaar is heel anders gelopen dan we hebben kunnen voorspellen. We hebben daarbij door heel wat verschillende zeken een roerig jaar achter de rug.
2020 een terugblik van onze voorzitter op een bewogen seizoen:
Dit is een jaar wat we nooit meer zullen vergeten en voor ons als Bosbadbestuur bleek het dan ook buitengewoon complex. Deze terugblik is ook een verantwoording naar jullie als bezoekers en vrienden van ons mooie bad. In de gesprekken die we met bezoekers hebben gehad merken we dat hele veel mensen begaan zijn met alles rond het Bosbad.
Het zwemklaar maken van het bad
In het voorseizoen was het druk maar we lagen goed op schema.
 • De kassa ruimte kreeg voor het eerst in het 49jarig bestaan van het bad een opknapbeurt.
 • Een grote ondergrondse lekkage werd opgespeurd en gemaakt.
 • Met hulp van de vrijwilligers werden alle blaadjes geveegd en tegels geborsteld.
 • De nieuwe miva(mindervalide) ruimte werd helemaal gebruiksklaar gemaakt.
 • In de machinekamer werd alles gecheckt
 • De waterkwaliteit werd door de daartoe bevoegde instanties gecontroleerd.
Website en abonnementen:
Er kwam een nieuwe website met het plan om deze gedurende het seizoen te optimaliseren.
Op de website kwam een ‘winkel’ voor het bestellen van de abonnementen. Het handmatig maken van de abonnementen zoals we gewend waren was heel tijdrovend zowel vooraf- als lopende het seizoen.We wisten dat deze overgang lastig zou zijn voor een deel van de, vooral oudere, gebruikers van het bad. Door extra mensen in te zetten bij de voorverkoop gingen we dit ondervangen.
Dit alles met de wetenschap dat dit een overgangsjaar zou zijn en dat we hier in de volgende seizoenen meer gemak van zouden gaan ondervinden.

Toezichthouders en coördinatoren:
Met het werven van de toezichthouders zat het enorm mee, de salarissen hebben we aangepast aan hetgeen ze ook op andere plekken verdienen en we hadden uitstekende dagcoördinatoren in de personen van Miranda, Brian, Dennis en Nick. Alles was klaar en toen kwam .......
De Corona
Het bad kon niet open, de voorverkoop stagneerde heel begrijpelijk en er was vooral veel onduidelijkheid.

We zijn open gegaan, wisten dat dit een financieel risico zou zijn. Dit waren we verplicht aan de bezoekers.
De regelgeving werd steeds aangepast en alles moet met meerdere partijen worden doorgesproken en getoetst. Er zijn zelfs situaties geweest waarin we om de dag zaken moesten aanpassen.
In de laatste periode gewerkt met twee groepen bezoekers.
 • De categorie sport.
  • Het banen zwemmen, online registreren.
 • De categorie recreatie
  • Jeugd tot 18, eventueel met begeleidende ouders.
Deze groepen moesten gescheiden blijven, mochten niet gelijktijdig in de baden. Contactgegevens moesten we een tijdje bewaren en we hebben geëxperimenteerd met polsbandjes.

De techniek:
In juni ging het regelsysteem kapot. Dit systeem regelt temperatuur, zoutgehalte, filtering, pompen. Een deel kon snel gemaakt worden maar het restant is onlangs, na het seizoen, gemaakt.
De waterkwaliteit wat niet altijd wat we gewend waren en er zijn kritische momenten geweest. Grote dank aan de dag coördinatoren en de technische ploeg. Door de warmtepomp hadden we overigens nu wel een heel gunstig energieverbruik.

De terugblik:
Er zijn 26.000 bezoekers geweest, de helft van vorig jaar. Bezoekers die heel tevreden waren, dit waren vooral de banenzwemmers en bezoekers die minder enthousiast waren. Er soms lange rijen wachtenden.
We konden niet naar het zwembad gaan zoals we altijd gewend waren.
 • Jongeren, bovende18, die hun hele leven in het bad kwamen konden er nu niet in. Banen zwemmen en niet op de ligweide mogen was voor hen niet echt een alternatief.
 • Families die altijd een abonnement hadden kwamen niet door de richtlijnen en dus beperkingen.
 • De Mivaruimte is niet gebruikt omdat deze gebruikers het bezoek aan het bad ook spannend en ingewikkeld vonden.
 • Banen zwemmers kwamen niet omdat dit strak in tijd geregeld was.
 • De website was continue in ontwikkeling en doorde veelheid aan verplichtte informatie die we moesten delen niet voor iedereen altijd handig en overzichtelijk.
We zijn heel tevreden over ons.

De vrijwilligers:
De inzet en ondersteuning van vrijwilligers bij de kassa was een geweldige uitkomst. Door de registratie plicht kwamen we handen te kort. In de gesprekken die we, als bestuur, in de laatste weken hebben gehad, bleek ook de betrokkenheid van mensen bij het bad.
We gaan in de komende maanden verder met de voorbereiding voor het volgend seizoen.We weten nog niet wat de omstandigheden zullen zijn maar hebben wel gemerkt dat het heel fijn is als er mensen zijn die af en toe willen helpen om ons mooie bad in stand te houden.
Dit kan met van alles. De website noemden we al maar met schilderen, snoeien, activiteiten enz kunnen we altijd hulp gebruiken.

Web-site, -shop & -reserveringen

Dit jaar was het enorm wennen en we hebben veel geleerd. Het bestellen van abonnementen en andere zaken zal op dezelfde manier gebeuren als afgelopen seizoen (via de webshop). En ook daar is het (net als afgelopen seizoen) mogelijk om onze hulp in te schakelen mocht er iets niet lukken of niet makkelijk gaan.

De website zullen we proberen te vereenvoudigen en meer ruimte te maken voor impressies, reacties en waar mogelijk koppelingen met social media feeds. Hoeveel hier van af gaat zijn aan het begin van volgend seizoen is nu nog niet helemaal duidelijk maar we gaan zeker ons best doen om de ervaringen van afgelopen seizoen mee te nemen in het (her)nieuw(d)e ontwerp.

Het reserveren is over de band genomen goed gegaan. We hebben ook wat verbeter mogelijkheden gezien en gaan die zo goed mogelijk proberen door te voeren. Het is niet altijd makkelijk om de technische mogelijkheden zo te implementeren dat de AVG (privacy wet) en de CoronaMaatregelen niet in het gedrang komen.

En tot slot zijn we nog op zoek naar een of meer redactie vrijwilligers die mee willen helpen met het (her)schrijven van content voor de site en de verschillende nieuwsmomenten door het jaar heen. Voor meer informatie over de vrijwillige redactionele werkzaamheden kun je contact opnemen met Remco 06-22126775. Wil je je opgeven voor de vrijwillige redactie? Stuur dan svp je gegevens naar online@bosbad-leersum.nl.

SEIZOEN 2021

Voor komend seizoen gaan we onze abonnementen net even wat anders indelen. We zijn daar nu de opties van aan het overleggen en uittesten.
We zullen begin februari nog een nieuwsbrief verzenden met daarin ook de opening van de online winkel en de (ver)nieuw(d)e website.

Het bakenzwemmen zullen we op vergelijkbare wijzen gaan invoeren voor 2021 mede omdat we heel veel positieve reacties hebben mogen ontvangen.
Altijd al willen weten hoe ons bestuur er uit ziet? De bestuurspagina is aangepast.

Regelsysteem

Het eerste gedeelte van ons regelsysteem is vervangen. Het gaat daarbij om de unit die zorgt voor de juiste hoeveelheid chloor in het water uit de zout electrolyse unit. Gelukkig is dat zonder problemen gelukt. Het ijken en instellen is ook zonder problemen gelukt.

De regelkast is nu aan de beurt om vervangen te worden. De nieuwe kast is met de hand gebouwd in Duitsland en zal na installatie ook aangesloten worden op alle regelapparatuur en het eerder vervangen regelsysteem.

'Wow dat is een antiek systeem wat jullie hier hebben draaien, dat kan zo het museum in.'
'Het is een wonder dat dit beessie het zo lang uit heeft weten te houden.'
'
Strakjes hoeven jullie niet meer de machine kamer in om te weten of het goed gaat, maar kunnen jullie alles van een afstand 24/7 uitlezen!'


We hopen met dit systeem weer heel erg lang te kunnen doen en dat de regelsysteem problemen van afgelopen jaren hiermee tot het verleden behoren.

Sociaal plan

Mocht je als individu/echtpaar/gezin niet de (complete) draagkracht hebben om een abonnement aan te schaffen en wil je dat wel, dan zijn daar mogelijkheden voor.
Ken je iemand/een echtpaar/een gezin wat de weg nog niet gevonden heeft, wijs ze dan svp op deze mogelijkheid.

Je kunt contact opnemen met ons voor dit sociaal plan door een mail te sturen via deze e-mail link:
online@bosbad-leersum.nl.
Alle aanvragen worden serieus en vertrouwelijk behandeld.

Volg ons op social media.

Twitter
Facebook
Instagram
Website
Wil je niet langer nieuws en/of updates van ons ontvangen, dan kun je hier klikken om je uit te schrijven:
https://bosbadleersum.us4.list-manage.com/unsubscribe?u=39d599d5d99c38c11437a0ba5&id=e76a4c7efd&e=[UNIQID]&c=ead49c7f1b

Wil je je gegevens en instellingen nakijken, dan kun je hier klikken:
https://bosbadleersum.us4.list-manage.com/profile?u=39d599d5d99c38c11437a0ba5&id=e76a4c7efd&e=[UNIQID]&c=ead49c7f1b
Copyright © 2020 Stichting Bosbad Leersum, Alle rechter gereserveerd.


Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren instellen or je uitschrijven uit deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp