Copy
View this email in your browser
De herfst is duidelijk in het land. De dagen worden korter en donkerder. Maar niet getreurd, ook dit najaar valt er heel wat te beleven in de Westhoek. Hieronder alvast enkele tips voor een gezellig weekendje weg of een dagje uit. 

Up toer met de K(a)D(ees)

Familievriendelijke tips voor
een uitstapje tijdens de herfstvakantie
De herfstvakantie is de ideale periode om er weer eventjes tussen uit te gaan met het hele gezin. Op tocht door de Westhoek ontdek je heel wat authentieke attracties die uren speelplezier aanbieden. Van ravotten in het bos tot waterplezier! Voor elk wat wils! 
Tips voor de herfstvakantie

HALLOWEEN

Het is weer tijd voor Halloween. Struikelen over pompoenen en belaagd worden door spoken en heksen tijdens diverse griezelactiviteiten. Wie in de ban is van Halloween moet eind oktober in de Westhoek zijn. Diverse steden/gemeenten pakken uit met leuke/enge evenementen en activiteiten. 
Meer info

Wapenstilstand

Op en rond 11 november wordt in de Westhoek op diverse plaatsen Wapenstilstand herdacht. Via onderstaande link krijg je een overzicht van de verschillende herdenkingsactiviteiten. 
Meer info

De Grote Goesting


POP-UP PICKNICK CHALET, HEUVELLAND
28, 29 & 30 oktober

Na een groot succes in het voorjaar, kan je dit najaar opnieuw genieten van een picknick met lokale producten op het oude festivalterrein van Dranouter. Samen met jouw groep geniet je van heel wat lekkers, vanuit een gezellige houten chalet. 
Meer infoWORKSHOP 'BIER BROUWEN', HOPMUSEUM POPERINGE
12 november
Zin om zelf eens in de brouwketels te roeren? Het Hopmuseum deelt je de kennis en het recept van het nieuwe huisbier 'Meester Ghybe'. 
Meer info


WIJNMAKERSDINER MET WIJNBOUWER, RESTO MERLIJN, BESELARE
17 november

In het bijzijn van de Belgische wijnmaker Michel Dehem van Wijndomein d'Hellekapelle uit Loker geniet je van 6 wijnen van d'Hellekapelle en van een 2-gangendiner van Chef Wendy Vanhecke. 
Meer info
Ontdek alles over de grote goesting in de Westhoek

Van de bergen tot de zee

Digitale verhalenwandeling 'Boerenkrijg', Wervik
Ga terug naar de tijd, anno 1798. Al meerdere jaren leeft de bevolking hier onder het juk van de Franse bezetter. Ga mee op stap met brigand Pier-Jan Cardoen. Hij vertelt je alles over zijn leven in onderdrukking, zijn dreigende inlijving bij het leger, de plannen voor een opstand tegen de Franskiljons en over zijn grote liefde Jeanneke met wie hij zo graag wil trouwen. Download de app, laad de verhalenreeks op en laat je via de Boerenkrijgwandelroute katapulteren naar de woelige tijd van de Brigands en Sansculotten
Meer info over

Agenda

Vurig Vleteren
19 november 2022

Een feeërieke avondwandeling (5 km) met onderweg vurige acts en activiteiten voor jong en oud. 


Meer info
Potje bakken, Roesbrugge

Zin om af en toe een 'potje te bakken' op een draaischijf? Kies de data die jou het best passen en leer alle technieken van het draaien: cilinder, kom, vaas, borden,.... 


Meer info


2023, het jaar van vernieuwing!

De fietsroutes in West-Vlaanderen worden voor een groot deel vernieuwd, om meer aandacht te kunnen besteden aan de beleving onderweg door integratie van nieuwe paden, natuurgebieden, mooie stopplaatsen, etc. Er worden volgend jaar maar liefst 18 vernieuwde bewegwijzerde fietsroutes geopend, waarvan 6 in de Westhoek. Recent werden er al 7 fietsroutes vernieuwd, waaronder de Hoppeland-, de Boterland- en de Westkustfietsroute in de Westhoek. De bewegwijzerde fietsroutes worden allemaal geïntegreerd op het fietsnetwerk en op de fietsnetwerkkaarten. Dat wil ook zeggen dat de bewegwijzering van de huidige fietsroutes nu verdwijnt en de nieuwe bewegwijzering geplaatst wordt tussen vandaag en maart 2023, om daarna een nieuw fietsseizoen te starten! 
Meer info
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp