Copy
View this email in your browser

Goeiemorgen!


Er zijn in de afgelopen maand maar liefst 8 nieuwe fietsroutes geopend! Nu nog hopen op beter weer en dan kan je ze naar hartenlust ontdekken. 
 
1. Oudlandfietsroute
Een route aan de Belgische Kust van 46,3 km met startpunten in Bredene en De Haan. Passeer onderweg langs de Duinbossen, Vuurtoren/uitkijktoren in Vosseslag, de Uitkerkse Polder, polderdorpen, Molenaershuys (Ontdek de geschiedenis van de molenaar met Virtual Reality), 't Paelsteenveld (park) en Surfing Elephant (Surfclub en bistro).

Meer informatie over de route


2. Grensleiefietsroute
Een prachtige route in de Leiestreek van 57,8 km. Volg de bewegwijzering vanaf de startpunten in Wervik, Menen, Wevelgem, Dadizele en Zandvoorde. Onderweg ontdek je prachtige plekken aan een Oude Leiearm, het provinciedomein Gasthuisbossen, het recreatie-eiland De Balokken, het Park Mariënstede en de Basiliek van Dadizele, ... 

Meer informatie over de route

3. Vrijbosfietsroute
Tijdens deze fenomenale tocht van 50,6 km in de Westhoek ontdek je leuke plekken in Houthulst, Kortemark, Hooglede en Staden. Op de route passeer je langs Natuurgebied Krekemeersen, de Vredesmolen, De Handzamevallei, Duitse Militaire begraafplaats, ...

Meer informatie over de route


4. Heuvellandfietsroute
Neem plaats in het zadel en ontdek de West-Vlaamse Bergen aan de hand van de nieuwe Heuvellandfietsroute! De route telt 52,4 km en heeft startpunten in Kemmel, Mesen en Loker. Je trotseert de Kemmelberg, ontdekt Mesen (de kleinste stad van België) en proeft van Heuvellandse wijnen.

Meer informatie over de route

5. Scheldefietsroute
Een toproute in de Leiestreek is deze doorheen Zwevegem, Kortrijk, Avelgem en Spiere-Helkijn van 45,9 km. Je ontdekt erfgoedparel Transfo, de Tontekapel, het Orveytbos, Kunstkerk Bossuit, ... Onderweg kan je genieten van een gezellige picknick van Seizoenskrat. 

Meer informatie over de route


6. Kezelbergfietsroute
Natuurliefhebbers opgelet! Deze route van 54,8 km in de Leiestreek is een echte aanrader. Je fietst doorheen het groen van het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof, het Patrijzenbos, Park Mariënstede, de Ledegemse Meersen en de groene as van de Kezelbergroute.

Meer informatie over de route


7. Kastelenfietsroute
Ontdek historische kastelen in het Brugse Ommeland met de vernieuwde Kastelenfietsroute. Een tocht van 55,8 km met maar liefst 7 kastelen op het traject en nog heel wat extra kastelen in de onmiddellijke omgeving!

Meer informatie over de route

8. Vredesfietsroute
Tussen 1914 en 1918 was de Westhoek het strijdveld van WO I. Die oorlog heeft het landschap getekend en ter nagedachtenis van de soldaten zijn heel wat monumenten geplaatst. Tijdens de vernieuwde Vredesfietsroute van 45,3 km nemen we je mee doorheen het oorlogsverhaal.

Meer informatie over de route
 
 

Om ten volle de verborgen natuurplekjes te vinden in West-Vlaanderen ga je best op wandel. Verschillende wandelroutes laten je kennismaken met prachtige stukjes groen. We doen graag enkele suggesties die de moeite waard zijn om af te wandelen!

Ontdek de routes
Je spreekt ons vast niet tegen als we zeggen dat je ook met je ogen eet. Want als het er smakelijk uitziet, dan nodigt het nog extra uit om er aan te beginnen. Bij deze ontbijtadresjes maken ze kleurrijke paletten op je bord. Stuk voor stuk adresjes die een postje op Instagram waardig zijn.
 
Ontdek de 10 ontbijtadresjes
Zythos Bierfestival
22 t.e.m. 23 april 2023


De 18de editie van het Zythos Bierfestival, het grootste Belgische bierfestival, vindt dit jaar plaats in Kortrijk. Je kan er proeven van meer dan 500 Belgische bieren. Lees meer
The Crystal Ship 2023
27 maart t.e.m. 16 april 2023


The Crystal Ship ontvangt tijdens de paasvakantie een tiental nieuwe artiesten en breidt zo het street art parcours in de Stad aan Zee verder uit. Met een gratis fiets- of wandelplan, een applicatie of gloednieuwe chatbot in de hand kan je op eigen houtje op pad langs alle kunstwerken. Lees meer
 
Toon de volledige evenementenkalender
 
Dankjewel om jullie leuke verhalen met ons te delen! 

Ga je vaak fietsen, wandelen, geniet je van de natuur, hou je van lekker eten, heb je een nieuw adresje ontdekt die het delen waard is? Tag ons in je berichtje met @visitwestvlaanderen, we genieten graag mee van je kiekjes!
 

Volg ons op social media via Facebook & Instagram!

Tag je foto ook met de regio waarin je vertoeft met
@brugseommeland @toerismewesthoek @toerismeleiestreek @dekust 


 
Facebook
Instagram
www.visitwestvlaanderen.be

Wil je ons (jammer genoeg) niet meer volgen?
dan kan je hier 
uitschrijven.