Copy
View this email in your browser
De bomen mogen dan hun bladeren verliezen, de Westhoek blijft zijn charme behouden! Gezelligheid troef tijdens de Grote Goesting activiteiten, maar deze herfst staan er ook nog heel wat andere evenementen op het programma!

De Grote Goesting


POP-UP PICKNICK CHALET, HEUVELLAND
September & oktober

Na een groot succes in het voorjaar, kan je dit najaar opnieuw genieten van een picknick met lokale producten op het oude festivalterrein van Dranouter. Samen met jouw groep geniet je van heel wat lekkers, vanuit een gezellige houten chalet. 
Meer info


OPENINGSWEEKEND WIJNDOMEIN DEN NACHTEGAEL, ZONNEBEKE
24 & 25 september

Kom als eerste ontdekken welke wijnen er worden aangeboden. Geniet van een lekker glaasje wijn in een mooie omgeving. 
Meer info


BEGELEIDE BIERWANDELING, IEPER
25 september & 23 oktober

Elke week kan je in Ieper mee op themawandeling door de stad. Tijdens de bierwandeling breng je o.m. een bezoek aan brouwerij Kazematten en geniet je van twee bierdegustaties. 
Meer info

POPERINGE BIERFESTIVAL
29 & 30 oktober
Op het gezelligste bierfestival van het land stellen 25 brouwers zo'n honderd bieren voor. Kom proeven van gevestigde waarden en primeurs, want een aantal brouwers komt met nieuwe biertjes. 
Meer info

BIER & FOODPAIRING DELUXE, ST. BERNARDUS
11 november 

Marco Passarello neemt je mee door de geschiedenis van brouwerij St.Bernardus en stelt alle St.Bernardus bieren aan je voor. Je proeft niet enkel letterlijk en figuurlijk van de bieren, de 'hemelse nectar' wordt ook begeleid door verschillende bijpassende gerechten!
Meer infoDE GROTE GOESTING FIETSROUTES
Met de 'grote goesting' fietsroutes combineer je het mooie Westhoeklandschap met heerlijke streekproducten. Bij elke route werden enkele 'smakelijke' stops geselecteerd. 
Meer info


GRENZELOZE GOESTE - GOESTE SANS FRONTIERES
8 oktober

Chef Louis Gauquie bereidt met lokale kwalitatieve ingrediënten een exclusief en uitgebreid menu vol variatie die de rijkdom van de streek nog meer in de verf zet. Daarbij krijg je de kans om een aantal streekbieren te proeven. Zowel in Frans-Vlaanderen als in de Westhoek vind je juweeltjes van bieren van grote en kleine brouwerijen.
Meer info
Ontdek alles over de grote goesting in de Westhoek

Van de bergen tot de zee

Blankaart XL, Diksmuide - 16 oktober
Kom op de Dag van de Trage Weg het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart ontdekken aan de hand van uitgestippelde wandellussen. Onderweg kan je op tal van leuke plekjes halt houden of meevolgen met een gids. Je kan ook uitzonderlijk via voetveren, taxibootjes of een stappersbus het landschap verkennen.
Meer info
Wandelnetwerk Blankaart

Dames van Madam Vélo verkennen
de Westhoek

Een fietsvakantie in de Westhoek, da's een prima idee volgens damesfietsclub Madam Vélo. Ze kwamen de regio per fiets verkennen en proefden van het prachtige landschap en het lekkers op hun bord. 
Lees er alles over

IN DE KIJKER

Gallo-Romeins weekend in Wervik - 1 & 2 oktober
Het Gallo-Romeins Weekend is een tweejaarlijks evenement, waarbij, door gebruik te maken van reënacting en living history, de IJzertijd en de Romeinse tijd terug tot leven komt. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort binnen de Benelux en Noord-Frankrijk. Mis het niet!
Meer info

Agenda

Oostvleteren op z'n Zondags
25 september

Wandel, fiets en vaar met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Oostvleteren! Tussendoor zijn er tal van workshops. 


Meer info
Slotfeest Bakkerijmuseum, Veurne
1 oktober
Bezoek het Bakkerijmuseum nog een laatste keer voor de verbouwingswerken starten. Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens diverse bakdemonstraties en geniet van heerlijk brood & gebak. 

Meer info
'Tussen Hooge en de Bluff', Ieper
1 oktober


Tijdens deze herfstwandeling (15 km) trek je door de bossen en over de heuvels tussen het Hooge Crater Museum en de Bluff in provinciedomein De Palingbeek. Onderweg zorgen stuutjes en een drankje voor de nodige energie.Meer info
Calecaenes Kerremesse, Watou

Op 1 & 2 oktober staat er heel wat te gebeuren op de oude douanesite in Callecanes. Onder de naam 'Calecaenes Kerremesse' keer je terug naar de jaren '50, waar er een week kermis werd gevierd met bolling, een wielerwedstrijd, een kaartwedstrijd,... Kom en beleef het opnieuw! 
 
Inschrijven via info@eventsoutsidethebox.be
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp