Copy
View this email in your browser
De zomervakantie loopt op z'n einde, maar de zon en vooral de 'goesting' om erop uit te trekken zijn nog niet weg! September heeft nog heel wat actieve en lekkere evenementen te bieden in de Westhoek.

LEKKER WESTHOEKS, POPERINGE
16 t.e.m. 18 september

Het beste van de Westhoek op één plek? Dat vind je half september op de Grote Markt van Poperinge. Hier proef je tal van lokale producten: streekbieren, Westhoekwijnen en tal van versnaperingen.  
Meer info


POPERINGE VIERT HOP IN SEPTEMBER
In augustus bereikt de hopplant haar hoogtepunt en veranderen bloesems in geurende hopbellen. Geniet mee van hop en bier in hoppestad Poperinge tijdens diverse evenementen: fietsen door hopvelden, bezoek een hopbedrijf, workshop bierbrouwen,...

Nog meer 'bierbeleving' in de Westhoek

OPEN BROUWERIJDAG @DECA, VLETEREN
11 september

Breng een bezoek aan de brouwerij en ontdek alles over de huisgebrouwen bieren. De rondleiding wordt afgesloten met een proevertje.
Meer info


OPENINGSWEEKEND WIJNDOMEIN DEN NACHTEGAEL, ZONNEBEKE
24 & 25 september

Kom als eerste ontdekken welke wijnen er worden aangeboden. Geniet van een lekker glaasje wijn in een mooie omgeving. 
Meer infoWESTHOEK LEKKER TREK - 4 september
De Westhoek Lekkertrek is een culinaire ontdekkingstocht (6,5 km) met diverse stops onderweg.
Meer info
Nog meer smaakroutes in de Westhoek

 
Ontdek alles over de grote goesting in de Westhoek

Van de bergen tot de zee

Nieuw wandelnetwerk 'De Blankaart'  &
3 nieuwe lange afstandswandelroutes 
Wandelen is meer dan ooit in en daar speelt de Westhoek graag op in met tal van nieuwe wandelproducten
Het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart (105 km) loopt van het Provinciedomein De IJzerboomgaard via heel wat trage wegen, door natuurgebied De Blankaart, langs gezellige polderdorpen en natuurlijke waterlopen, helemaal tot in Boezinge (Ieper). 
Daarnaast laten 3 nieuwe lange-afstandswandelroutes je kennis maken met al het moois dat de Westhoek te bieden heeft: 'Western Front Way', 'Triootje Westhoek' en de 'Grote VIJF route'. 

 
WANDELTIP: Bijleren over de Groote Oorlog terwijl je jezelf uitdaagt op een trailwalk? Met de Western Front Trail (17 september) kan het! Deze lange-afstandsroute brengt je langs de voornaamste herdenkingssites uit de Eerste Wereldoorlog.
MEER INFO
Wandelnetwerk Blankaart
Lange-afstandswandelroutes

SAMEN OP UITKIJK IN HOOGLEDE

Je voelt je soms klein in de wijd uitgestrekte velden van de Westhoek. Dat is zeker het geval als je op de Big Bench in Hooglede klimt. Deze reuzebank is een zalige rustplek waar je je even terug kind voelt als je op de bank klautert. Een leuke ervaring voor groot & klein! 
Locatie bank: Onledestraat in Gits (Hooglede)


Klim je graag nog wat hoger? Op de uitkijktoren (20 meter) van voestalpine Sadef en de kerktoren van Hooglede kan je de omgeving van Hooglede en de Westhoek nog beter ontdekken. De ideale stop tijdens een wandeling of fietstocht in de regio. 
Locatie toren: Domein Vossenberg in Hooglede
Locatie kerktoren: Marktplaats 24 in Hooglede
Nog meer uitkijktorens in de Westhoek

Open Monumentendag in de Westhoek

Zoals elke tweede zondag van september, stellen ook dit jaar heel wat erfgoedsites hun deuren open. Ontdek parels die anders voor het publiek gesloten en verborgen blijven. Dit jaar staat de dag in het thema van 'duurzaamheid'. 
 
Evenementen in de Westhoek

Agenda

Veurne la Fête
2 september

Volgende week vrijdag verwelkomt Veurne vier Belgishe topgroepen om de Grote Markt om te toveren tot een geweldige feestlocatie. Kom meedansen op de muziek van Boom'n van de Weireld, Het Zesde Metaal, Preuteleute en Mooneye. 

Meer info
Rommelmarkt Kemmel
4 september

De grootste rommelmarkt van de Westhoek gaat door op en rond de Dries van Kemmel. Wat je zoekt, vind je zeker hier!


Nog meer rommelmarkten in de Westhoek
 
Koekelare Leeft
2 t.e.m. 5 september


Het eerste weekend van september wordt Koekelare jaarlijks overspoelt met live muziek. Dit jaar staan niemand minder dan Metejoor, Niels Destadsbader, Regi, Stan van Samang en nog heel wat andere artiesten op het podium.

Meer info
Kidzfestival, Ieper
4 september
Tussen de optredens van artiesten zoals K3, Camille en Baba Yega is er tal van animatie zoals springkastelen en kindergrime. Op het terrein zijn er ook diverse eet-, snoep- en ijskraampjes. 

Meer info
Oostvleteren op z'n Zondags
25 september

Wandel, fiets en vaar met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Oostvleteren! Tussendoor zijn er tal van workshops. 

Meer info
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp