Copy
 
  In het spoor van WO I

      Het najaar wordt opnieuw een drukke periode binnen de WO I herdenking in de
      Westhoek. Er werden niet alleen 2 nieuwe WO I fietsroutes in een reeks van 12
      geopend, maar er staan ook nog enkele herdenkingsevenementen op de   
      agenda. 100 jaar Talbot House en het Pianofestival worden hoogtepunten,  
      maar er is nog meer!
Toeren in het spoor van WO I
De fietsroutes, van ongeveer 40 km lang, zijn de ideale manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen. Ook met de auto of moto kan je het landschap in de Westhoek verkennen, met de 6 autoroutes in het thema van WO I. Elke autoroute telt gemiddeld 70 km.
Meer info over de fietsroutes
Meer info over de autoroutes

100 jaar Talbot House, Poperinge

In december zal het 100 jaar geleden zijn dat Talbot House, de beroemde Britse soldatenclub, zijn deuren opende in Poperinge. Deze verjaardag dient naast een moment van bezinning en herdenking, ook een feestelijke aangelegenheid te worden. Die tweeledigheid draagt al jaren bij tot de charme van dit huis.
Meer info

Pianofestival, Poperinge

Het Pianofestival verwijst naar het belangrijkste instrument in Talbot House tijdens de Groote Oorlog. Het is de ideale gelegenheid om beroemde pianisten en nieuw talent aan het werk te zien op diverse locaties in Poperinge, o.a. in het Talbot House zelf.
Meer info

Herdenkingsplechtigheden

Wapenstilstand & Concert 'The Great War Remembered', Ieper
11 november
Herdenkingsplechtigheid 'Armistice' en het concert 'The Great War Remembered'.
Meer info

Passchendaele Ceremony, Zonnebeke
10 november
Herdenkingsevenement voor het einde van de Slag van Passendale.
Meer info

Herdenkingsplechtigheid, Mesen
11 november
Tijdens de herdenkingsparade worden de vele Wereld Oorlog I monumenten van Mesen aangedaan. De plechtigheden worden afgesloten met een concert van de 'West Yorkshire Police Band'.
Meer info

Liederen uit de Groote Oorlog, Lo-Reninge
13 november
Herdenkingsconcert naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de dynamitering van de toren van de St.-Pieterskerk in Lo.
Meer info

Heropening Duitse militaire begraafplaats Langemark

Half oktober werd de Duitse militaire begraafplaats in Langemark heropend. Het gebouw aan de ingang en de wegen werden gerestaureerd zodat je als bezoeker gemakkelijk wordt geleid naar het kameradengraf, een massagraf met 24.918 slachtoffers.
Meer info

Passchendaele Memorial Gardens

In het Kasteelpark van Zonnebeke werden 7 tuintjes ingeplant in de vorm van een poppy en zijn bedoeld als herinneringstuin voor naties die meestrijden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Vandaag werd de Duitse herinneringstuin geopend, in aanwezigheid van de Ambassadeur van Duitsland voor België.
Meer info
Facebook
Herdenkingspartners Westhoek
Voor de herdenkingspartners kent de 'Groote Oorlog' in de Westhoek geen geheimen meer. Zoek je nog een logies voor je bezoek aan de regio? Boek dan één van de verblijfsarrangementen van onze herdenkingspartners!
Meer info
ComingWorld/RememberMe
Tijdens de periode 2014-2018 worden er 600.000 beeldjes gemaakt, waarbij elk beeldje symbool staat voor een gesneuvelde ten gevolge van de oorlog op Belgische bodem. Maak deel uit van dit unieke project, word peter of meter en maak een beeldje in één van de vaste ateliers.
Meer info
 
Een geschiedenis van het Duitse XV. Armeekorps
Ontdek in het Tabaksmuseum in Wervik alles over de Duitse militairen die Wervik hebben bezet van eind oktober 1914 tot begin 1916.
Meer info
De Westhoek - Pure verwondering
Copyright © 2015 Westtoer, All rechten voorbehouden