Copy
View this email in your browser
De overstroomde broeken zorgden de voorbije weken voor heel wat mooie taferelen en leuke wandelingen in de regio. Ook nu het water stilletjes aan het wegtrekken is, zijn er nog heel wat redenen voor een dagje uit in de Westhoek. Met Valentijn en de krokusvakantie in het vooruitzicht, hebben we alvast enkele leuke tips voor uitstapjes gebundeld. Je hoeft niet meteen ver te gaan om een vroeg vakantiegevoel te krijgen! 
 

Valentijn in de Westhoek

Na de eindejaarsperiode kijken we opnieuw uit naar een volgend ontspannend weekendje weg of willen we gewoon eventjes genieten! Valentijn, de meest romantische periode van het jaar komt er aan! Heb jij al een leuke verrassing voor jouw geliefde? Wij hebben alvast enkele (lekkere) tips gebundeld voor jou! 
Beleef Valentijn in de Westhoek


Krokusvakantie in de Westhoek

Het is bijna krokusvakantie! Dat betekent de boekentas eventjes aan de kant, de mailbox afsluiten en vooral genieten van elkaar en leuke uitstapjes of een weekendje weg plannen.Wij bundelden alvast enkele leuke activiteiten voor het hele gezin! 
Krokusvakantie in de Westhoek


2 nieuwe bewegwijzerde fietsroutes

IJZERBROEKENFIETSROUTE
49,7 km
MOERENFIETSROUTE
55,8 km
Deze route van net geen 50 km is een rustige route met startplaatsen in Alveringem en Lo-Reninge.
MEER INFO
De Moerenfietsroute is een route van 55,8 km met startpunten in Veurne, Alveringem & De Panne.
MEER INFO


Proef de heerlijke hopscheuten

Tijdens het hopscheutenseizoen kan er worden geproefd van de unieke smaken van de hopteelt. Er worden tal van activiteiten/evenementen georganiseerd, waarbij je kan proeven van deze lekkernij:

Gastronomische wandeling 'hopscheuten', Vleteren
25 februari 2023 

Samen met Liesbeth Lemahieu (hopbedrijf) en vers geplukte hopscheuten ga je aan de slag voor het klaarmaken van een heerlijke maaltijd met hopscheuten als topingrediënt. 
Meer info

Maand van de hopscheuten, Poperinge
1 t.e.m. 31 maart 2023

Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, worden zorgvuldig met de hand geoogst en kraakvers aangeleverd aan de restaurants. Laat je in maart verwennen door de culinaire voorjaarstoppers van onze 11 chefs! Smakelijk!
Meer info

Dagje hopscheuten, Poperinge

10 & 17 maart 2023
Op de hopboerderij ga je mee het veld op om hopscheuten te oogsten. 's Middags geniet je van een streeklunch. Een lekkere Houblonesse-verwenkoffie wacht je na het bedrijfsbezoek bij Sowepo. De dag wordt gemoedelijk afgesloten in het Hopmuseum.

Meer info

Taste of Hops on Tour
18, 20, 23 & 25 maart 2023
Keurbroederschap De Witte Ranke presenteert een dagarrangement met de fiets (ca. 20 km) door het Poperingse hoppeland. Op 6 haltes zie, voel & smaak je hopscheuten.

Meer info

 

Winter in Ieper

Tijdens de krokusvakantie geniet je ook nog van Winter in Ieper, waarmee je onder andere gratis mee op stap gaat met de Ieperse Nachtwacht op zondag. 
Meer info
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2023 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp