Copy
View this email in your browser
De zomer werd alvast goed ingezet met wandel-, fiets-, wijn- en bierevenementen. Ook augustus heeft nog heel wat lekkers en actiefs in petto! Hieronder een selectie van enkele activiteiten/evenementen.

TOUR DE CRÈME
Tijdens een zomerse wandeltocht of een warme fietsrit doet niets zoveel deugd als een verfrissend ijsje. Heel wat hoeveproducenten in de Westhoek bieden ook vers roomijs aan op een gezellig terras. 
MEER INFOHET (H)EERLIJKE WOESTEN, VLETEREN - 13 augustus & 10 september
Hou je van bier en geschiedenis? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Met een gids ontdek je het verleden van Woesten: van het ontstaan tot de Groote Oorlog, van de vroegere hoppevelden tot voormalige brouwerij Vanneste. Onderweg wordt er even halt gehouden bij brouwerij Deca voor het proeven van een biertje!
MEER INFO
Nog meer bierbeleving in de Westhoek


WIJNFEESTEN IN HEUVELLAND - 15 augustus 
Na de succesvolle Open Wijngaardfeesten kan je binnenkort opnieuw heerlijke wijnen degusteren tijdens de Wijnfeesten in Heuvelland. Naast wijn kan je er ook proeven van lekkere streekproducten! 
MEER INFO

WINETRAIL RAVENSTEIN - 28 augustus
Tijdens de Winetrail geniet je van de Ravenstein-wijnen en het mooie, glooiende landschap van Wervik. Na de wandeling (7 of 10 km) kan je genieten van een lekkere Ravenstein-BBQ worst of een wijntje naar keuze. 
MEER INFO
Nog meer wijnbeleving in de Westhoek
Ontdek alles over de grote goesting in de Westhoek

Maïsdoolhoven

Nog inspiratie nodig voor een spannende gezinsactiviteit? Kom naar één van de maïsdoolhoven in de Westhoek en zoek je weg uit het labyrint. De meeste doolhoven hebben nog andere randactiviteiten en een zomerbar om even tot rust te komen! 
Maïsdoolhoven

Van de bergen tot de zee

Vierdaagse van de IJzer
Tijdens de Vierdaagse van de IJzer (23 tot 26 augustus) kan je 4 dagen lang stappen in het mooie landschap rond de IJzer. Dagelijks kan je kiezen uit verschillende afstanden tussen 8 en 32 kilometer. Voor G-sporters zijn er alternatieve routes. Elke dag is er ook een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van WO I. 
Meer info
Wandelevenementen

IN DE KIJKER
Dranouter Festival

Hoewel de Zomersessies een waardige vervanger waren de voorbije zomer, kan niets tippen aan de ervaring van een echt festival (5 t.e.m. 7 augustus). Tal van Belgische artiesten komen langs, zoals Tourist LeMC, Guido Belcanto, Kids with Buns, Preuteleute en nog veel meer. Dit jaar is er ook een uniek loopevenement, de 'DRANOUTER TRAIL' (7 augustus), met een buitengewoon parcours voor en achter de schermen van Festival Dranouter, over het podium van de Mainstage, door de Clubtent, langs de verschillende campings, met verrassende animatie onderweg!
Festival Dranouter
Dranouter Trail

SAMEN OP UITKIJK
Op stap in Hooglede

Je voelt je soms klein in de wijd uitgestrekte velden van de Westhoek. Dat is zeker het geval als je op de Big Bench in Hooglede klimt. Deze reuzebank is een zalige rustplek waar je je even terug kind voelt als je op de bank klautert. Een leuke ervaring voor groot & klein! 
Locatie bank: Onledestraat in Gits (Hooglede)


Klim je graag nog wat hoger? Op de nieuwe uitkijktoren (20 meter) van voestalpine Sadef kan je de omgeving van Hooglede en de Westhoek nog beter ontdekken. De ideale stop tijdens een wandeling of fietstocht in de regio. Tijdens de torenzondagen kan je 4 torens bezoeken en onderweg genieten van heel wat streeklekkers.
Locatie toren: Domein Vossenberg in Hooglede
Meer info over de torenzondagen

Agenda

WEKELIJKSE WANDELINGEN IN IEPER 
Ieper heeft een rijke geschiedenis en gedreven inwoners. Elk weekend neemt een ervaren gids je mee op sleeptouw door de stad. Heb je altijd al meer willen weten over de vrouwen in de Ieperse geschiedenis? Of ontdek je liever de Ieperse biertjes? De inhoud van de wandelingen is divers, dus ook wie Ieper al bezocht heeft, kan zeker nog iets nieuws ontdekken!
Meer info
Zomerse zaterdag op de Kemmelberg (Heuvelland)

Tijdens de zomer is de Kemmelberg net dat tikkeltje plezanter op zaterdag! Jong en oud krijgen een muzikaal cadeautje, lossen bergraadsels op, genieten van een verhalenhoekje en bekijken archeologische vondsten. 
Meer info
Parkies Zonnebeke
22 & 29 juli: 19 & 26 augustus;
2 september


Op vrijdag ontvangt Zonnebeke maar al te graag Belgische artiesten om op te treden in het Kasteeldomein. Kom luisteren naar o.m. Olivia Trappeniers, Mama's Jasje en Margriet Hermans. 

Meer info
Boetprocessie Veurne
31 juli 

Figuranten brengen taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament tot leven in een Oudnederlandse evocatie. 


Meer info
Kunstdorp Koekelare
1 juli - 31 augustus
40 kunstenaars palmen verrassende locaties in, waaronder winkeletalages, de kerk van Zande, de tuin van Huis Proot en de Brouwerijsite. 
Meer info
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp