Copy
Toerisme Leiestreek - Beleef meer.
Fietsen langs de Schelde

3 nieuwe fietsroutes

Recent werden er 3 gloednieuwe fietsroutes gelanceerd in de Leiestreek. Tijd om je stalen ros van onder het stof te halen en een fietsuitje te plannen!

ONTDEK ALLE FIETSROUTES
Blob zoektocht gezin

Nieuwe Blob-zoektocht in Deinze

Ga mee op avontuur met onze held Blob en zijn vriendje Kamiel de ooievaar tijdens deze gezinsvriendelijke zoektocht in de Brielmeersen in Deinze. Je combineert natuur en plezier tijdens een zoektocht van ongeveer 4 km voor groot en klein. Onderweg speel je spelletjes, leer je bij dankzij gekke weetjes, zoek je dieren, maak je je eigen Blob-figuurtje en veel meer!

BLOB IN DE BRIELMEERSEN
Gerechtjes De Kruidtuin

Gastronomisch tafelen

De Leiestreek staat bekend voor haar culinaire hoogvliegers. Laat je inspireren door de crème de la crème, de toprestaurants aan het water, de gastronomische adresjes waar je ook kan overnachten en meer. Natuurlijk geven we je ook de volledige lijst mee van alle 60+ toprestaurants met scores in de Gault&Millau-gids en met Michelinsterren.

MMMMM...
Slaapkamer Nenuphar

Logeertip: Hotel Nenuphar

Hotel en restaurant Nenuphar nestelt zich langs een idyllische kronkel van de Leie in Afsnee, een groen dorp bij Gent. Het restaurant is al jaren een begrip in de Gentse eetcultuur en sinds kort kan je op dezelfde spraakmakende locatie ook overnachten. De combinatie van aanmeren, logeren en dineren aan het water zorgt voor een onbezorgd en luxueus verblijf om nog lang over na te praten.

MEER OVER HOTEL NENUPHAR

Waar naartoe

 

Het Kunstuur Roeselare
Van 21/3 tot 5/11 ontdek je een bijzondere tentoonstelling in de Sint-Amandskerk in Roeselare. Je bewondert er zelden vertoonde Belgische topwerken onder begeleiding van muziek van Dirk Brossé en persoonlijke verhalen van BV's.
De Magie van de Vlasbloem
Van 31/3 tot 16/4 beleef je een betoverend lichtspektakel over vlas, de gouden rivier en roterij Sabbe in Kuurne. Een magische reis door de geschiedenis en een blik op de toekomst, iedere avond te bewonderen vanuit een overdekte tribune.
Lifestyle Tuinbeurs Ooidonk
Van 8 tot 10/4 vind je op het domein van Kasteel Ooidonk in Deinze een 90-tal standen met producten zoals planten, tuinantiek en brocante, streekproducten en meer.
Bier
Zythos Bierfestival
Op 22 en 23/4 gaat het Zythos Bierfestival door in Kortrijk. Je ontdekt er 100+ brouwerijen en bierfirma's en kan er proeven van 500+ bieren.
BEKIJK DE VOLLEDIGE AGENDA

WWW.TOERISME-LEIESTREEK.BE

Facebook
Instagram
  
Copyright © 2023 Toerisme Leiestreek vzw, Alle rechten voorbehouden. 
Foto's: Toerisme Leiestreek vzw, Hotel Nenuphar, Het Kunstuur Roeselare, Gemeente Kuurne
Ondernemingsnr. 0473.361.186 / RPR Gent afdeling Kortrijk
Update je gegevens of uitschrijven.