Copy


Nieuwe podcast-reeks Bulskampveld!

 

De nieuwe podcast-reeks "over leven en overleven" laat je smullen van de geweldige getuigenissen uit het rijke verleden van het Landschapspark Bulskampveld. Twee charmante vertellers dompelen je onder in een bad van merkwaardige verhalen, interessante geschiedenis en toffe wist-je-datjes uit het Landschapspark...  

Beluister hier


Winter Wonder (Omme) Land!

 

In de winter valt er heel wat te beleven in het Brugse Ommeland. Kom genieten van de prachtige landschappen in een winters jasje en spot een van de wintergasten tijdens een winterse wandeling, pik een kerstmarktje mee of geniet van een gezellige avond in een van de pop-up winterbars of gezellige adresjes.  
 

Kom het beleven

3 nieuwe virtual reality belevingen


 
Maak kennis met het kloosterleven achter de muren! Het project Sacred Books XR, is een deelproject van 'Sacred Books | Secret Libraries' en voegt een laag toe aan de eerste beleving van Sacred Books, met name het geleid bezoek aan het Karmelietenklooster in Brugge. Met behulp van Extended Reality vertellen kloosterlingen in 3D het verhaal van hun roeping en hun leven als karmeliet in het klooster. Een bijzondere ervaring op een unieke plek waar je tot voor kort niet binnen kon als bezoeker.
De 8,5 meter lange augmented reality maquette die eerder te zien was op de expo over de Verdwenen Zwinhavens vond een nieuwe thuis in de historische zaal van het Stadhuis Brugge. De tafel toont via projectoren de havenactiviteiten in de Romeinse tijd over het ontstaan van Het Zwin, de bloei van Brugge als handelsstad, de opkomst en de teloorgang van de voorhavens, de aanleg van kanalen tot de bouw van de bestaande haven van Zeebrugge... 
Stad Damme en One Art Foundation zorgden voor een uitbreiding van Walking Museum. Vanaf nu dompelen niet 3, maar wel 10 schilderijen doorheen Damme je onder in de wereld van de zoon van Damme Tijl Uilenspiegel. Via de app van Walking Museum komen de schilderijen tot leven. Ontdek hoe legendes en kunst tot leven komen met behulp van nieuwe technologieën tijdens deze spectaculaire wandeltoer met interactieve schilderijen uit de 16de eeuw!
 
 

Lekkere Westen Logies
in de kijker:


 
De Lekkere Westen logies bieden je een overheerlijk ontbijt met lokale streekproducten aan. In elke nieuwsbrief zetten we er telkens in de kijker! 
Op slechts 10 min. wandelafstand van hartje Brugge vind je 'A Dream'. Hier geniet je van de luxe van een hotel, in een huiselijke sfeer. Naast het heerlijk ontbijt kan je er ook genieten van de heerlijke wellness faciliteiten.
Hier logeer je in een art deco huis uit 1930, volledig gerenoveerd. Een huis vol kunst en boeken! De ideale locatie voor wie vlak bij Brugge wil logeren, maar toch rustig. 
 
 
Dit klein en gezellig sfeer-hotelletje is gelegen in een unieke en rustige omgeving, vlakbij het oude stadscentrum van Bugge. Bij mooi weer is het genieten in de grote tuin met zonneterras.  
    
Een kleine, gezellige b&b in een charmante villa, omgeven door een kleurrijke tuin met veel bloemen, groenten en fruit. En dit op een boogscheut van het historische Brugge.   
 
Ontdek alle Lekkere Westen Logies

Evenementen in de kijker


 
Een magische theatrale wandeling doorheen het kasteel (3-23/12).
Het centrum van Damme wordt opnieuw feeëriek verlicht en bloemencreaties van Frederiek van Pamel in het Sint-Janshospitaal (22/12-8/1).
West-Vlaamse familievoorstelling 'tsjool'n rond de pooln' in Volkssterrenwacht Beisbroek - Cozmix (28/12 en 4/1).
Vaar tijdens de kerstvakantie van Damme naar Brugge en omgekeerd met De Lamme Goedzak! (26/12-08/01).
 
Naar alle evenementen
brugseommeland.be


                

Beste fan van het Brugse Ommeland. In het verleden kregen wij je toestemming om je leuke tips over de regio te sturen. Wil je deze niet verder ontvangen, schrijf je dan uit via onderstaande link. Indien je je niet uitschrijft, gaan we er van uit dat je onze suggesties graag blijft ontvangen.

Copyright © 2022 Westtoer, Alle rechten voorbehouden.
Update hier je gegevens of schrijf je hier uit.