Copy
View this email in your browser
Begin deze week gaven we het startschot voor het 'toeristisch seizoen 2023' in de Westhoek! Ook dit jaar staan er weer heel wat nieuwigheden/activiteiten op het programma. Hieronder alvast een tipje van de sluier voor de komende maanden. 

Cath Luyten als Westhoekambassadrice

Onze ambassadrice Cath Luyten kwam de voorbije maanden al meerdere keren verstillen en vertragen in de Westhoek! Haar relaxmomenten in de streek zorgden voor een nieuwe TV spot die vanaf 13 maart, gedurende 2 weken, wordt uitgezonden op EEN & Canvas in primetime.
 


Niet te missen in 2023

LANDSCAPES | Feel Flanders Fields
In de Westhoek kan je nog steeds het verleden voelen: kraters, bunkers, monumenten en begraafplaatsen littekenen velden en dorpen. Tijdens LANDSCAPES | Feel Flanders Fields geeft het herdenkingslandschap zijn geheimen prijs. Vanaf 29 april 2023 serveren we een programma aan expo's, landschapsbelevingen, routes & evenementen. Meer info
Weekend van het volkscafé
Dit jaar worden de volkscafés opnieuw in de kijker geplaatst tijdens het Weekend van het volkscafé op 22 & 23 april. Niet minder dan 80 volkscafés nemen deel, waarvan 60 aan Vlaamse zijde en 20 in Frans-Vlaanderen. Vrijwel in elk café is er animatie, gebracht door een solomuzikant of een toffe muziekband. Als kers op de taart is er een verrassingsact en wordt er een Westhoek volkscafé lied uitgebracht. Meer info


Westhoek unPlugged

Verstillen, vertragen, onthaasten. Hoe je het ook noemt, even niets moeten is zalig. Een paar dagen tot jezelf komen en precies doen waar je zelf zin in hebt, waar jij nood aan hebt, dat is unPluggen! De 'Westhoek unPlugged' is een op maat samen te stellen midweek waarbij vertragen en verstillen centraal staan. Hiervoor selecteerden we enkele unieke plekjes in de Westhoek, zowel bij logiesverstrekkers als in het gevarieerde landschap van de bergen tot de zee. Genieten van het beste van de Westhoek! 
Meer info

Nieuwe fietsroutes

Zeven nieuwe fietsroutes laten je kennis maken met de mooiste hoekjes van de regio. De routes zijn uitgestippeld op het fietsnetwerk Westhoek, maar ook afzonderlijk bewegwijzerd. 
Fietsplezier in de Westhoek


Nieuwe publicaties

Ook in 2023 zorgen we voor heel wat leuke ideeën voor een dagje uit of een weekendje weg in de regio. Bestel jouw regiopublicaties online of haal ze op bij één van de toeristische diensten in de regio!
 
Ook heel wat steden & gemeenten (Ieper, Poperinge, Heuvelland,..) hebben een eigen brochure/magazine boordevol tips & informatie om jouw uitstap te plannen. Ga dus zeker eens langs bij een van de toerismekantoren!
Ontdek en bestel jouw regiopublicaties!

Agenda

Taste of Hops on Tour
18, 20, 23 & 25 maartKeurbroederschap De Witte Ranke presenteert een dagarrangement met de fiets (ca. 20 km) door het Poperingse hoppeland. Op 6 haltes zie, voel & smaak je hopscheuten. Meer info
Gent-Wevelgem
26 maart


Het parcours van de legendarische koers ‘Gent-Wevelgem’ baant zich een weg dwars door ‘Flanders Fields’ met als hoogtepunt de beklimming van de Kemmelberg. Het ideale moment om de regio te gaan verkennen en ondertussen enkele passages mee te pikken!

Meer info
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2023 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp