Copy


KROKUSVAKANTIE AAN ZEE

Het eerste lentezonnetje komt eindelijk van achter de wolken piepen. En aan de Kust schijnt de zon nét nog dat tikkeltje langer dan in de rest van het land. Hét perfecte excuus om tijdens de krokusvakantie af te zakken naar onze prachtige regio. Wat er te beleven valt? Je ontdekt het hier.

Nieuwe fietsroutes
in de kijker

Breng je je vrije tijd het liefst door op de trappers? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want in februari werden 2 nieuwe Kustfietsroutes – de Middenkust fietsroute en de Uitkerske Polderfietsroute – toegevoegd aan het fietsaanbod. Wat deze routes jou te bieden hebben? Wij lichten graag een tipje van de sluier.
 
ONTDEK ALLE FIETSROUTES

Uitkerkse Polderfietsroute

Elk seizoen strijken vogels neer in de eeuwenoude Uitkerkse Polder achter Blankenberge. In dit uitgestrekte weidelandschap kom je volledig tot rust. Je ontdekt er niet enkel hoe de Kust er vroeger uitzag, het bewegwijzerde traject voert je bovendien mee langs het veel jongere Zeebos, het hinterland, de Sint-Pietersplas en de Meetkerkse Moeren. Zo doorkruis je dorpen en steden als Blankenberge, Zuienkerke, het pittoreske Lissewege en Brugge. De 40,4 km lange fietsroute is als suggestielus geïntegreerd op de fietsnetwerkkaart De Kust.

  TRAP DOOR DE UITKERKSE POLDER  

Middenkust Fietsroute

Deze 51,2 km lange, bewegwijzerde fietsroute is een perfecte representatie van de verscheidenheid van onze Middenkust. Fietsend langs de kustlijn van Middelkerke en Oostende, passeren we het uitkijkpunt de Warandetoren en Provinciedomein Raversyde. Het traject zet zich verder door het polderlandschap langs trage wegen totin Gistel. Onderweg kan je als fietser genieten van diverse musea, natuurgebieden, stilteplekken en erfgoedsites. Wie het traject wenst aan te passen aan de kortere beentjes van onze jongste trappers, kan ook kiezen voor de ingekorte lus van 35,8 km of 28,4 km. Ook deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd op de fietsnetwerkkaart De Kust.
  ONTDEK DE MIDDENKUST FIETSROUTE  

ERFGOEDWANDELINGEN


Wie de trappers graag inruilt voor de stappers en daarbovenop graag even terug in de tijd gecatapulteerd wordt, kan zijn ogen de kost geven tijdens één van de vele erfgoedwandelingen. Van historische tramstationnetjes over Belle Epoque-villawijken tot authentieke visserscafés. Tal van badsteden demonstreren jou graag het maritieme leven en de grandeur van ‘de tijd van toen’
GA OP WANDEL

KINDVRIENDELIJKE LOGEERTIPS


Staat de Krokusvakantie bij jou ook in het teken van het gezin, maar heb je nog niet beslist waar naartoe? Wij verzamelden een resem logementen die ieder kinderhartje doen sneller kloppen. Van vakantieparken over kindvriendelijke hotels tot campings, dat je aan de Kust kan logeren op maat van de allerkleinsten staat buiten kijf. Hoera aan de vrijheid en het allerleukste verblijf!
UIT LOGEREN MET DE KIDS
Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw uitje naar de Kust? Neem dan zeker eens een kijkje op onze online kustagenda. Daar vind je alle events terug die de komende maanden plaatsvinden aan zee.
DE ONLINE KUSTAGENDA

DEEL JOUW KUSTKIEKJES

Een fijne herinnering aan de Kust die je wil delen? Een ‘must sea’ gespot? 
Tag ons dan in je berichtje met #dekust. Wij smullen graag mee van jouw mooiste kiekjes. Liever wat inspiratie opdoen? Volg dan zeker onze socials. 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2023 Westtoer, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.