Copy
View this email in your browser
Geniet van de rust van het platteland, de winterse charme van de stadjes en de dorpjes, de sfeer van de couleur locale, de warme gezelligheid tijdens één van de vele kerst- en eindejaarsactiviteiten. Kom en beleef de winter in de Westhoek! 

Van de bergen tot de zee
Winterse wandeltips

Laat het koude weer geen reden zijn om binnen te blijven. Weersta aan de verleiding en haal de sjaals en mutsen uit de kast en trek eropuit. Ondertussen geniet je ook van de mooiste 'winterse' taferelen, landschappen en gezellige sfeerverlichting in de Westhoekstadjes en dorpen. Diverse steden/gemeenten organiseren leuke winterse (vertel)wandelingen. Stippel je liever zelf een wandelroute uit? Dan zijn de wandelnetwerken Westhoek de ideale manier op om pad te gaan!
Winterse wandeltips
Wandelnetwerken Westhoek

Winterpret

Diverse Westhoeksteden verwennen jullie deze winter met gezellige activiteiten.

Breng een bezoek aan het Huis van de Kerstman op de Grote Markt van Ieper. Geniet nadien nog even na in de gezellige tuin met mooie kerstdecors. Les je dorst en stil je honger in één van de kerstchalets
MEER INFO

In Veurne wordt de Grote Markt omgetoverd tot een waar Kerstbos met meer dan 150 kerstbomen en 3.000 door Veurnaars versierde kerstballen. Waag je aan een glijpartij op de Slippery Slide, een 25 m lange glijbaan midden in het Kerstbos. 
MEER INFO


Met een overdekte kerstmarkt, een muzikaal podium, gezellige kerstverlichting, een nostalgische rupsbaan en een lachspiegeldoolhof belooft het een gezellige winter te worden in Poperinge
MEER INFO
Nog meer winterse evenementen


Tips voor onder de kerstboom

Nog op zoek naar een leuk geschenk voor onder de kerstboom? Heel wat ondernemers hebben lekkere geschenkpakketten samengesteld om het beste uit de Westhoek bij jou thuis of vrienden en/of familie te brengen. Zin om je tijdens een koude winterdag eventjes te nestelen met wat lectuur? Ontdek enkele inspirerende en interessante boeken die je mee op pad nemen door de Westhoek en/of zelfs de geschiedenis er van.
Meer info

Winter in Ieper

Logeer t.e.m. 31 maart 2023 in één van de deelnemende hotels of gastenkamers in Ieper en krijg een bonnenboekje met tal van inspirerende voordelen. De ideale manier om Ieper te ontdekken. 
Meer info

Agenda

Christmas at Tubby's
Talbot House, Poperinge

16, 17, 22 & 23 december 2022

Geniet van de typisch Britse kerstsfeer tijdens een gastronomisch kerstmaal. Tussen de vijfgangen door neemt de gastheer je mee op sleeptouw door de historische kerstverhalen van de Britse soldatenclub.

Meer info
Kerstmarkt, Oostvleteren
17 december 2022Kerstmarkt met diverse standjes met artisanale zelfgemaakte producten, gezellige sfeermuziek, vuurkorf,... 
Meer info
Lichtjeswandeling, Westouter
17 december 2022

Trek je dikke jas en je wandelschoenen aan en geniet van een gezellige wandeling en het mooie Heuvellandschap. 

Meer info
Het huis van de Kerstman, Houthulst
17 t.e.m. 21 december 2022

Bezoek het huis van de Kerstman, de kinderboerderij, het winterdorp en de lichttunnel.


Meer info
Kerstmarkt Ravenstein, Wervik
18 december 2022

De kerstmarkt, de belleman en de vele lokale handelaars zorgen voor een gezellige sfeer. Je proeft er ook de heerlijke Ravenstein wijnen. 


Meer info
Britse Kerst in Talbot House
T.e.m. 8 januari 2023

Duizenden lichtjes, een prachtige kerstboom en heerlijk gebak zijn het recept voor een onvergetelijke kerstbeleving. Voor verrassende kerstcadeaus kan je terecht in de museumshop.

Meer info


Beleef de kerstvakantie in de Westhoek!

Zin om er deze winter nog even op uit te trekken? Boek dan bij één van onze gezellige hotels of gastvrije B&B's. Zin om kerstavond met familie en/of vrienden te vieren? Dan is de Westhoek the place to be voor wie op zoek is naar een grote vakantiewoning. Nergens in Vlaanderen zijn er zoveel mogelijkheden!
Hotels in de Westhoek
B&B's in de Westhoek
Grote vakantiewoningen in de Westhoek
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp