Copy
View this email in your browser
De Westhoek is the place to be voor wie houdt van lekker eten, streekgerechten, ambachtelijke bieren en streekwijnen. Met de verlengde weekends in het vooruitzicht staat er weer heel wat te beleven. Ontdek tal van (lekkere) evenementen, die je laten kennismaken met de smakelijke troeven van de Westhoek! 
TOURNEE TRAPPISTE - 11 & 12 juni 
Een smaak- en belevingsfestival waarbij Trappistenproducten® in de schijnwerpers worden geplaatst. Naast zowel alle Trappisten
®bieren ter wereld, worden ook Trappisten®kazen en Trappisten®wijnen aangeboden. 
Meer info

WEEKEND VAN HET VOLKSCAFE - 18 & 19 juni
Tijdens de 6de editie van het Weekend van het volkscafé worden een 80-tal cafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen extra in de kijker gezet. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette, een heerlijke 'Picon Maison' of een biertje/wijntje uit de Westhoek. Alles komt aan bod!
Meer info

ZOETEMARKT KEMMEL - 6 juni 
De Zoetemarkt wordt dit jaar opnieuw georganiseerd in de vorm van een wandeling (3 km) in het centrum van Kemmel. Onderweg ontdek je heel wat standjes met (streek)lekkers!
Meer info

KOFFIE & CO, LANGEMARK-POELKAPELLE - 12 juni 
De gezelligste koffiemarkt van de Westhoek brengt al het lekkers dat rond koffie bestaat samen. Een barista toont je al zijn kunnen in een klein kopje koffie. Met tal van animatie voor groot en klein. 
Meer info

 
TIP!! Nog op zoek naar een lekker VADERDAGCADEAU? Hieronder alvast enkele suggesties:
Ontdek alles over de grote goesting in de Westhoek

Van de bergen tot de zee

Western Front Trail - 17 september 2022
Bijleren over de Groote Oorlog, terwijl je jezelf uitdaagt op een trailwalk? Met de Western Front Trail kan het! Dat is een langeafstandswandelroute in de Westhoek, die je langs de voornaamste herdenkingssites uit de Eerst Wereldoorlog brengt. De 2de editie vindt plaats op zaterdag 17 september. Kies uit 4 afstanden (10, 38, 65 en 85 km) en wandel langs heel wat WO I sites!
Meer info

TIP: Fietsroutes Vive le Vélo

Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes. Dat is wat je mag verwachten van de zes Vive le Vélo fietsroutes. Op verschillende plaatsen kan je een QR code scannen en neemt Karl Vannieuwkerke je via een filmpje mee naar de wielergeschiedenis en toeristische tips in de buurt.

Op zaterdag 4 juni worden twee fietsroutes (28 km en 54 km) officieel ingereden. Starten kan tussen 14u en 15u op de Grote Markt van Diksmuide, waar een groot fietsfeest met Frans dorp wordt geïnstalleerd. Het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap!
Meer info
Bestel de fietskaart Vive le Vélo

IN DE KIJKER
'Kunstenfestival Watou'

Watou ademt kunst en poëzie. Al meer dan veertig jaar. Het Kunstenfestival zet dit jaar in op verwevenheid, op de interactie tussen het dorp en de kunstenaars, op het samenspel tussen kunst en poëzie. Watou als een living lab, een plek die kunstenaars en dichters inspireert. Twintig kunstenaars en evenveel dichters presenteren nieuw werk. Elk vanuit hun artistieke vrijheid, in dialoog met elkaar, het dorp, het landschap en ook met de bezoeker. Ook voor jou wordt het een prikkelende ervaring. Te bezoeken van 2 juli t.e.m. 4 september 2022
Meer info

Agenda

Romeinse wijngaardzegening met Romeinse maaltijd, Wervik
18 juni 2022
Geniet van een Romeinse maaltijd met gerechten gemaakt naar authentieke recepten uit de Oudheid en aangepast aan onze hedendaagse smaakpapillen. Vooraf wordt de wijngaard van wijndomein Ravenstein gezegend door een Romeinse priester. 
Meer info
Schone schaapjes, Staden
4 - 6 juni 2022

Langs een wandeling door de schapenweides ontdek je bij Open Huis een hele waaier aan standen rond diverse thema's en kan je ook genieten van heel wat dieren. Er is een groot speeldorp, heel wat animatie, live optredens, demonstraties,... 

Meer info
Kortemarkse Molendag
5 juni 

Breng een bezoek aan de Couchezmolen in Zarren en de Kruisstraatmolen in Werken. Aan de Couchezmolen zijn er workshops en kan je proeven van heel wat lekkers, waaronder een jenevertje.


Meer info
Boter- en Kaasfeesten, Diksmuide
6 juni 2022

Een dagje vol boter, kaas, gezelligheid, traditie, folklore en amusement in het centrum van Diksmuide. Proef van de heerlijke zuivelproducten en genieten van de gezellige drukte op de Grote Markt. 

Meer info
Kook & eet met Dominique Persoone, Kortemark 
25 juni 2022

Het Landschapsbelevingscentrum wordt omgetoverd tot een gezellig outdoor restaurant waar Dominique Persoone samen met jullie een hoofdgerecht en dessert zal maken. 

Meer info

Onderweg met de kampeerauto

Steeds meer mensen gaan op vakantie met een kampeerauto, ook in de Westhoek! En zeg nu zelf, het is de ideale manier om de historische steden en de groene plekjes van de regio te ontdekken. Hieronder een overzicht waar je gemakkelijk kan overnachten. 
Kampeerautoterreinen in de Westhoek
www.toerismewesthoek.be
Copyright © 2022 Westtoer,update je voorkeuren of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp