Copy
Listopad 2018. godine
Br. 62
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA...

Kalendar aktivnosti za 2018.(pdf.)

Studeni 
- nema nacionalnih aktivnosti 

Prosinac
15. - Svečana akademija SIH-a 
15. - 16. - Betlehemsko svjetlo 

 

Kalendar aktivnosti za 2018. godinu 

Fotografije SIH-ovih aktivnosti 

Popusti i pogodnosti za članove

 

IZVIĐAČKE IGRE ?

Igre će vas čekati u kartici dokumenti program → izviđačke igre.

Sve su igre uglavnom jednostavne za izradu i uz svaku igru možete naći i upute za izradu.

SIH TRAŽI VOLONTERE !!! 

Savez izviđača Hrvatske će 2019. ugostiti u Splitu dvije svjetske organizacije
- WOSM i WAGGGS -

kojima pripada oko 50 milijuna članova. Obje su organizacije organizirane kroz regije, pri čemu Europska regija WAGGGS-a ima 39 organizacija članica (MO), a Europska regija WOSM-a okuplja 40 nacionalnih organizacije (NSO). Svake tri godine članovi dviju regija okupljaju se na Europskoj regionalnoj konferenciji. SIH je 2016. na regionalnoj konferenciji u Norveškoj izglasan kao domaćin konferencije 2019., koja će se održati na Sveučilišnom kampusu u Splitu od 24.8. (subota) do 28.8.2019.(srijeda).

Na samoj konferenciji očekuje se 500 -700 sudionika, zaposlenika i osoba u pratnji te uključivanje 80-100 volontera (iz Hrvatske i drugih zemalja) kroz različite timove.

Volonteri će se angažirati prema svojim interesima, vještinama, znanjima i vremenu koje imaju na raspolaganju za volontiranje. Svaki volonter potpisati će volonterski ugovor te će imati pokrivene osnovne troškove (put, smještaj, hrana) za vrijeme volontiranja.

Sve zainteresirane za sudjelovanje u svojstvu volontera na europskoj konferenciji molimo da popune prijavnicu koja se nalazi na OVDJE

Volonterka iz Francuske 

'Bonjour !
 
My name is Layla, I come from Strasbourg and I will turn 21 years old in early November. I have been a French scout since I was 8 years old and it is a major and essential part of my identity.
 
I have learned and accomplished so many things and projects, with and thanks to the scouts, that I now feel it is my turn to help other scouts achieve their own goals. This is the reason why I decided to become a volunteer with the Croatian scouts.
 
I arrived in Zagreb a week ago and so far I really like the city and the people I have met here. Now I can't wait to build up some great Croatian-French projects in the coming year!
 
Layla'

Održan je JOTI /JOTA 2018 

Sudjelovalo je 50 tak članova Saveza izviđača Hrvatske. na globalnoj razini sudjelovalo je oko 10 000 članova WOSM-a. 


infoSIHtim 


#svijet kakav treba biti  INFO SIH TIM
Savez izviđača Hrvatske
 

Počela je Boranka – prva stabla su posađena

Donosimo vam djelić atmosfere s prvog dana pošumljavanja i pozivamo vas da nam se pridružite. Pozovite svoje prijatelje, posadite drvce na www.boranka.hr i zazelenimo požarišta Dalmacije.
pratite nas   : https://www.facebook.com/boranka.hr/
Više...

Održano je 1. kolo izviđačke lige SIH-a 2018/2019, Kup Betlehem

Izviđačko natjecanje koje se boduje za prvo kolo državne izviđačke lige za mlađu i stariju kategoriju, održano je  od 12. do 14. listopada u Kutini. 

Više...

SIH PODSJEĆA

Podsjećamo vas da 26.10. ističe rok za javnu raspravu vezanu za politike Saveza.
 
U privitku Vam šaljemo prijedlog politika SIH-a na javnu raspravu.
Vijeće je na svojoj 2. sjednici, 26. kolovoza 2018. godine, nastavno na odluku 22. Sjednice Sabora, donijelo Odluku o pokretanju javne rasprave na temu politika SIH-a.
 
Prijedloge, komentare ili amandmane je moguće uputiti do 26. listopada 2018. godine službeno na e-mail adresu Saveza - sih@sih.hr, nakon čega će članovi Odbora za (normativne) akte pripremiti konačan prijedlog i uputiti ga Vijeću na usvajanje (kao materijal) za sjednicu Sabora koja se prema planu treba održati krajem godine.

Politike saveza ( link)


 Podsjećamo vas da 31.10. ističu rokovi prijave za organizaciju nacionalnih aktivnosti.
 
Ukoliko neka od udruga želi da se njihova odredska akcija uvrsti u kalendar aktivnosti pod aktivnosti udruga članica do istog datuma se mogu poslati prijedlozi za uvrštenje odredskih aktivnosti u kalendar. (organizatori već uvrštenih akcija ne trebaju ponovo slati zahtjeve za uvrštavanje njihove aktivnosti u kalendar).
 
Vijeće je na svojoj 2. sjednici, 26. kolovoza 2018. godine usvojilo prijedlog plana aktivnosti za 2019. godinu.
Sukladno tome, Izvršni odbor je na svojoj 55. sjednici 04. rujna 2018. donio odluku o otvaranju Javnog poziva za izvršne organizatore nacionalnih aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske.
U privitku vam šaljemo Javni poziv za izvršnu organizaciju nacionalnih programskih aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske u 2019. godini.
Krajnji rok za prijavu je 31. listopad 2018.

Poziv ( link)

 
Svečana akademija SIH-a 
Ove godine radimo svečanu akademiju 15.  prosinca na kojoj bi se dodijelila priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima Saveza.
Kako bi kvalitetno mogli obraditi sve zahtjeve i pripremiti akademiju molimo vas da zahtjeve za dodjelu priznanja i odlikovanja pošaljete najkasnije do 04. studenog 2018. u ponoć.
Zahtjevi pristigli nakon tog datuma neće se uvažiti.
U privitku vam šaljemo obrazac za dodjelu priznanja i odlikovanja. Kako bi lakše utvrdili koje uvijete moraju zadovoljiti vaši članovi da bi mogli dobiti pojedino priznanje ili odlikovanje u prilogu vam šaljemo dokument koji je donijelo Vijeće s kriterijima za pojedina priznanja i odlikovanja.
Sam pravilnik možete pronaći na sljedećem linku:
http://www.scouts.hr/documents/2015/11/pravilnik-o-priznanjima-i-odlikovanjima.pdf

Regionalni forum mlađih brđana ohrid

Organizator: Savez izviđača Makedonije, Savez izviđača Srbije
Partneri: Savez izviđača Hrvatske, Savez izviđača Crne Gore, Savez izviđača Bosne i Hercegovine, LTF Fond.
Mjesto održavanja: Izviđački centar “Ohrid”, Ohrid, Makedonija.
Vrijeme održavanja: 30. studenog – 2. prosinca 2018. godine

Poziv ( pdf) , Prijavnica ( docx.) 

NOVA POJAČANJA (zapošljavanja) U Savezu izviđača Hrvatske 


Ovim putem želim Vas obavijestiti da je došlo do određenih kadrovskih promjena u Uredu Saveza izviđača Hrvatske.
 
Kao prvo, kolegica Ivana Kovačević privremeno nas je napustila jer je otišla na porodiljni dopust, na čemu joj naravno čestitamo.
 
Ivanu će, do njezinog povratka na radno mjesto mijenjati kolega Boris Vujnović, predsjednik Saveza izviđača Zagreba, koji će raditi na funkciji asistenta voditeljice projekata. S obzirom da će Ivani plaću isplaćivati HZZO, ovdje nema novonastalih troškova.
 
Od 15. listopada u Uredu SIH-a, na mjestu Direktora europske skautske konferencije, koja se iduće ljeto održava u Splitu u organizaciji SIH-a, WOSM-a i WAGGGS-a, zaposlen je kolega Tomislav Ceronja. Kolega Ceronja donedavno je radio kao direktor marketinga Večernjeg lista, a ujedno je i dugogodišnji izviđač iz odreda izviđača Jarun. Tomislav je zaposlen na godinu dana, do završetka trajanja konferencije, a plaća mu je osigurana iz sredstava konferencije te ne predstavlja trošak za SIH.
 
Od 15. listopada s nama je u Uredu SIH-a i nova francuska volonterka Layla Veron.  Layla je izviđačica iz Strasbourga, s nama će biti 10  mjeseci, a troškove njezinog boravka snosi francuska skautska organizacija.
 
Na novom radnom mjestu Regionalnog koordinatora za projekt Gradovi i općine prijatelji izviđača zaposlen je kolega Alen Konjević, predsjednik TUR-a iz Velike Gorice. Projekt Gradovi i općine prijatelji izviđača financiran je sredstvima programa MOP koji provodi WOSM, a u sklopu kojega je SIH-u odobren cjelokupni projekt. Kolega Konjević bit će zaposlen na pola radnog vremena, a troškovi njegovog zaposlenja osigurani su u potpunosti iz sredstava WOSM-a te ne predstavljaju dodatni trošak za SIH. Kolega Konjević primarno će biti zadužen za regiju Centar, a po potrebi će biti na raspolaganju i drugim regijama.  Primarni cilj projekta je uspostava konkretne suradnje s jedinicama lokalne samouprave, jačanje postojećih te osnivanje novih izviđačkih udruga u mjestima gdje ne postoje.  Projekt se provodi od ovog proljeća, a konkretni rezultati već su vidljivi. Idući tjedan, u sklopu projekta, osniva se nova izviđačka udruga u Sisku, a potpisani su i sporazumi o suradnji na projektu s još nekoliko novih gradova i općina.
 
Kontakte novih kolegica i kolega (mailove i brojeve mobitela) proslijedit ćemo Vam uskoro.
 
Svima njima želimo puno sreće u budućem radu.
 
Srdačan pozdrav,
Bojko Kukić, dopredsjednik SIH-a
 

Najava aktivnosti u prosincu

Posljednji mjesec u 2018. godini u znaku je Betlehemskog svjetla i prethodno najavljenog održavanja redovitog zasjedanja Sabora SIH-a.

Predstavnici udruga i SIH-a ove će se godine po Betlehemsko svjetlo zaputiti u Linz, 15. prosinca. Istoga dana u Zagrebu će biti održana Svečana akademija i Sabor SIH-a.

16. prosinca, izviđači će organizirano donijeti Betlehemsko svjetlo u Zagrebačku katedralu, odakle će ga članovi udruga ponijeti prema svojim biskupijama i župama, odnosno gradovima i općinama.

Vezano uz predstojeće aktivnosti u prosincu, prijavni obrasci i dodatne detaljne informacije udrugama će biti proslijeđene početkom studenog.

 
Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  Te ste davli privolu za dodavanje na email listu E bilten SIH-a

Urednik E-biltena:
Milan Macut, Načelnik za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 77 pretplatnika
 
Copyright © 2018 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Koturaška cesta 3a.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača  Hrvatske, Listopad 2018. on Facebook
 


This email was sent to <<Email Adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izvidjaca Hrvatske · Koturaška 3a · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp