Copy
Lipanj/srpanj 2019. godine
Broj 69.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku
Kalendar aktivnosti za 2019.

Srpanj/Kolovoz
16.7.-5.8. -  24. World Scout Jamboree 
24.-28.8. - 16. Europska skautska konferencija 
1.7. - 20.8. Višednevne aktivnosti udruga članica
 

Kalendar aktivnosti SIH-a za 2019. godinu ( pdf.)

Fotografije SIH-ovih aktivnosti 

Popusti i pogodnosti za članove

 


Šumska škola 

Ovogodišnja Šumska škola Tečaja za odrasle voditelje održava se od 12. do 17. kolovoza u Izviđačkom domu “Velemerić” nedaleko od Karlovca, kojim upravlja Odred izviđača “Vladimir Nazor”, a nalazi se u Donjem Velemeriću.

Detaljnije informacije možete pronaći u dokumentima niže.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Pod uspješnom prijavom smatra se ispunjavanje elektronske prijavnice te uplata kotizacije na račun SIH-a.

Krajnji rok za prijavu je 14.07.2019. Nakon tog datuma prijave se neće više zaprimati.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti načelniku za naobrazbu Smailu Hibeljiću na naobrazba@scouts.hr.
 

Brđanski susreti, Lepoglava

 

17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske održat će se od 13. do 15. rujna u gradu Lepoglavi, pod nazivom Lepe ti je zagorje zelene
Kotizacija iznosi 300 kuna po sudioniku. Prijave možete izvršiti preko ove poveznice. Detaljan raspis ovdje
Zadnji rok za prijave je 15. kolovoz. 

Izviđači za spas krijesnica

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, Savez izviđača Hrvatske uključio se u jednu hvalevrijednu kampanju za spas predivnih malih bubica koje svojom pojavom oduvijek uljepšavaju sve naše ljetne aktivnosti. “Krešo krijesnica – želimo spriječiti nestanak svjetla našeg djetinjstva” kampanju pokrenuli su znanstvenici i studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s australskim Sveučilištem u Wollongongu. Više detalja ovdje.
Članovi Sindikata Preporod uključuju se u Boranku
 
Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je na konferenciji za novinare 11. lipnja da će 300 članova sindikata posaditi 9000 sadnica kako bi obilježili 25 godina postojanja i iza sebe ostavili trajni trag-šumu. 
Obvezao se da će svaki novi član sindikata dobiti sadnicu koju će posaditi i skrbiti o njoj. Naveo je primjer obrazovnog sustava Filipina koji nalaže da svaki učenik prije završetka školovanja mora posaditi bar deset stabala te predložio da takvu praksu preuzme i Hrvatska.

Više u članku.

Sjednice Vijeća

Sjednice Izvršnog odbora

13. Zborovanje SIH-a


Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske ove je godine održano u Osijeku od 17. do 19. svibnja, povodom 100-te obljetnice izviđaštva u Gradu na Dravi. Izvršni organizator bio je IK „Javor“ iz Osijeka, a u organizaciji su im pomogli i osječki kolege iz UI “Slavonski Hrast“ te članovi OI „Javor“ iz Zagreba. Zborovanje se odvilo pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Više...

Foto natječaj
"Izviđaštvo u Hrvatskoj" 

 
Traže se fotografije koje na najbolji mogući način prikazuju hrvatske izviđače – tko mi jesmo i što mi radimo. Podijeli svoje fotografije i možda baš ti osvojiš super nagradu.
Detalji o natječaju
...

Konferencija
"Na valovima volonterstva"


Konferencija o korporativnom voloniranju i Sajam volontiranja pod nazivom “Na valovima volonterstva” održani su 7. svibnja u prostorima Kongresnog centra Forum u Zagrebu. Tom prilikom Savez izviđača Hrvatske predstavio je svoje aktivnosti, a posebno je, kao primjer dobre prakse, predstavljena naša kampanja Boranka. U predstavljanju su nam pomogli i naši suradnici iz Reklamne agencije Imago i Wiener osiguranja.
Druženje mladih povodom Dana Europe
 
Savez izviđača Hrvatske, kao jedan od partnera ovogodišnjeg skupa mladih, organizirao je na Europskom trgu predstavljanje izviđačkih aktivnosti i projekta Boranka. Mladima iz cijele Hrvatske predstavili su se izviđači iz 24 europske zemlje koji su boravili u Zagrebu u sklopu Erasmus+ projekta – Youth-led Youth Work.

Međunarodni trening u Zenici


Dialogue for Peace Training & Project Management Training pod nazivom “Povezivanje zajednice na Balkanu kroz mirovni dijalog i upravljanje projektima različitosti i inkluzije” održan je u Zenici od 7. do 12. svibnja. Organizatori projekta bili su KAICIID Dialogue centar, WOSM i Savez izviđača grada Zenice. Na treningu su sudjelovala 3 člana Saveza izviđača Hrvatske zajedno s izviđačima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije.  Više u nastavku...

Regionalni tečajevi Saveza - regije Centar i Sjever


Drugi vikend tečaja za vođe jata i vođe patrola regije Sjever održan je od 8. do 9. lipnja u Varaždinu u prostoru 5. Osnovne škole te prostorijama Odreda izviđača “Sirius”. Više pročitajte ovdje.
U regiji Centar, drugi vikend tečaj za mlade voditelje održan je 11. i 12. svibnja u prostorijama OI „Javor“.  A kako je njima protekao drugi radni susret možete pročitati na našim stranicama.

Šumska škola regije Centar


Tečajci iz Centra iskoristili su produženi vikend u lipnju i od 20. do 23. lipnja sudjelovali na Regionalnoj šumskoj školi regije Centar koja se održala u Kamanju. Više o tome kako im je bilo pročitajte ovdje

Dani otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta


Savez izviđača Hrvatske, u sklopu Dana otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta, organizirao je prezentaciju kampanje Boranka i edukativne radionice za preko 200 djece vrtićke i osnovnoškolske dobi. Više...

Sastanak Počasnog odbora Europske skautske konferencije


U Splitu je 9. srpnja održan sastanak Počasnog odbora Europske skautske konferencije u Gradskoj upravi. Na čelu Odbora je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Uz Grad Split potporu Savezu daje i Sveučilište u Splitu, Splitsko—dalmatinska županija, Općina Klis te turističke zajednice grada i županije.  Više...
 
Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednica E-biltena:
Helen-Marie Kerovec, načelnica za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 262 pretplatnika
 
Copyright © 2017 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Koturaška cesta 3a.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača  Hrvatske, lipanj-srpanj  2019. on Facebook
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izvidjaca Hrvatske · Koturaška cesta 3a · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp