Copy
Svibanj 2018. godine
Broj 59.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA...

Kalendar aktivnosti za 2018.(pdf.)


Lipanj 
15.-17. - DIV i DION  ( Primorska gojzerica) - Kukuljanovo okolica Rijeke 

16. - Sabor Saveza izviđača Hrvatske 

Srpanj 
- 13. - 22.- Smotra Makedonija 

Kolovoz 
- Logorske aktivnosti udruga 

Rujan 
21.-23.9.2018 - Brđanski susreti SIH-a 

 

Kalendar aktivnosti za 2018. godinu 

Fotografije SIH-ovih aktivnosti 

Popusti i pogodnosti za članove

 


Javni poziv za organizaciju Šumske škole 2018.

Savez poziva sve zainteresirane zajednice izviđačkih udruga, evidentirane u registru zajednica udruga SIH-a, na iskaz interesa za izvršnom organizacijom završnog tečaja „Šumske škole“. Edukacija je namijenjena budućim voditeljima članovima Saveza koji iskazuju interes i zanimanje za stjecanje znanja, vještina i iskustva za budući profesionalni rad kroz ispomoć odraslim izviđačkim voditeljima u planiranju, organiziranju i analizi programskih aktivnosti za djecu i mlade u izviđačkim udrugama.

Savez izviđača Hrvatske osigurava program edukacije, voditelja tečaja i mogućnost sufinanciranja dijela troškova organizacije u skladu s donesenim financijskim planom Saveza.

Zainteresirane zajednice izviđačkih udruga do 10. lipnja 2018. godine

trebaju elektronskom poštom poslati pismo namjere u Ured Saveza (e-mail: sih@sih.hr) u kojem će navesti:


- prijedlog lokacije na kojoj bi se održala „Šumska škola“
- imenovanu odgovornu osobu za izvršnu organizaciju tečaja, njezin kontakt broj i email adresu
- prijedlog financijskog plana

Predsjednik izvršnog odbora SIH-a Bojko Kukić

Javni poziv (pdf.)


 


IZVIĐAČKE IGRE ?

Dragi izviđački prijatelji,

na SOV-u održanom u Sisku, u veljači 2018. godine predstavila sam neke od društvenih igara izviđačke tematike koje sam ili sama izradila ili sam ih pronašla na internetu pa ih prilagodila mojim potrebama.

Iako na mojoj radionici nije bilo puno sudionika jer su se istovremeno odvijale dvije radionice (a ona druga je nekima bila puno važnija), zaključak skupine gledatelja jeste kako su igre kvalitetne i iskoristive u izviđačkom svijetu.

Odlučila sam omogućiti igrama da ugledaju svjetlost dana pa ću ih u suradnji s Info timom SIH-a postupno objavljivati na našoj web stranici scouts.hr. Igre će vas čekati u kartici dokumenti program → izviđačke igre.

Sve su igre uglavnom jednostavne za izradu i uz svaku igru možete naći i upute za izradu.

Ukoliko imate pitanja vezana uz objavljene igre i vi imate neku igru koju želite podijeliti s nama, slobodno ju pošaljite na program@sih.hr pa ćemo ju pripremiti za objavu.

Želim vam ugodnu i veselu igru.

Katica Konstantinović – Kaja
Načelnica za program SIH-a

21. Sabor SIH-a 

Zapisnik (pdf.) 

Vijeće radi !!!

Izvršni odbor radi !!!

infoSIHtim 


Poslije radne radne radne smotre tim za informiranje okupio se u novim prostorijama SIH u Koturaškoj 3a i održao prvi radni sastanak !!!

Info tim smotre postao je infoSIHtim 

#svijet kakav treba biti 
šaljite nam svoje vijesti, članke, fotografije...  

informiranje@sih.hr

Želiš biti dio najboljeg tima SIH-a 
javim nam se !!!  INFO SIH TIM
Savez izviđača Hrvatske


22. Sabor Saveza izviđača Hrvatske 


Dragi izviđački voditelji,
 
S obzirom da nam se bliži Sabor SIH-a, koji se održava u Zagrebu 16. lipnja, želja nam je pružiti svim kandidatima jednaku mogućnost prezentacije svog programa i svojih ideja vezano za rad Saveza prema udrugama. Također, smatramo da je dobro i da se udruge na vrijeme upoznaju s kandidatima.  Ured SIH-a poslat će kandidature svih zainteresiranih kandidata na e-mail adrese svih udruga. Kandidatura treba sadržavati uredno popunjeni kandidacijski obrazac, a poželjno je priložiti životopis. Uz kandidaturu svaki kandidat može priložiti i svoj program, plan rada, motivacijsko pismo ili nešto slično čime će se najbolje predstaviti.
 
Rok za dostavu kandidatura koje će Ured SIH-a proslijediti na mailiong listu udruga je 5. lipnja, a kandidature se mogu slati mailom na sih@sih.hr.
 
Vas molimo da informaciju o ovome proslijedite potencijalnim kandidatima ili kandidatima koje ćete vi kao udruga kandidarati.
 
Kada zaprimite mail s kandidaturama, molimo vas da isti proslijedite vašim članicama i članovima, a obavezno delegatima na Saboru.
 
Srdačan pozdrav,
 
Tamara Karlović
 
Ured Saveza izviđača Hrvatske
 
Više na kalendaru aktivnosti ... 12. Zborovanje SIH-a 


Propustili ste, pogledajte !
 

12. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske 

Kup Sv. Duje 

3. kolo izviđačke lige SIH-a za mlađu kategoriju 

Usprkos kiši, vjetru, oluji - vedra čela idemo - glasi izviđačka pjesma koja je bila slogan 'Kupa sv. Duje' - 3. kolo izviđačke lige Saveza izviđača Hrvatske kojeg desetu godinu zaredom organizira Skautski klub 'Marjan' u čast zaštitnika svoga grada. 

Više...

Smotra Hrvatskog Crvenog križa


Velikom Smotrom u Parku Zrinjevac obilježen je 140. rođendan Hrvatskog Crvenog križa i 16. obljetnica Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske. Na Smotri su, na poziv Hrvatskog Crvenog križa, sudjelovali i članovi Saveza izviđača Hrvatske – dopredsjednica SIH-a Mirela Varović, Glavna načelnica SIH-a Helen-Marie Kerovec

Više ...

Forum Mađarskih izviđačkih Saveza

Goste je ispred Saveza izviđača Hrvatske pozdravila Glavna načelnica Helen-Marie Kerovec, a domaćini su Savezu uručili zahvalnicu za dosadašnju pomoć i podršku u radu, izrazivši želju da uskoro obnove svoje članstvo u SIH-u.

Više...

Dani otvorenih vrata udruga

Savez izviđača Hrvatske, u suradnji sa JRS – Isusovačka služba za izbjeglice, organizirao je povodom Dani otvorenih vrata udruga izviđačke igre za one najmlađe. Tako su naši novi, mali prijatelji iz Iraka, Irana, Afganistana i Kosova igrali otimanje marame, učili vezati čvorove i dizati šator. Naravno, pala je i mala nogometna utakmica.

SIH TRAŽI VOLONTERE !!! 

Savez izviđača Hrvatske će 2019. ugostiti u Splitu dvije svjetske organizacije
- WOSM i WAGGGS -

kojima pripada oko 50 milijuna članova. Obje su organizacije organizirane kroz regije, pri čemu Europska regija WAGGGS-a ima 39 organizacija članica (MO), a Europska regija WOSM-a okuplja 40 nacionalnih organizacije (NSO). Svake tri godine članovi dviju regija okupljaju se na Europskoj regionalnoj konferenciji. SIH je 2016. na regionalnoj konferenciji u Norveškoj izglasan kao domaćin konferencije 2019., koja će se održati na Sveučilišnom kampusu u Splitu od 24.8. (subota) do 28.8.2019.(srijeda).

Na samoj konferenciji očekuje se 500 -700 sudionika, zaposlenika i osoba u pratnji te uključivanje 80-100 volontera (iz Hrvatske i drugih zemalja) kroz različite timove.

Volonteri će se angažirati prema svojim interesima, vještinama, znanjima i vremenu koje imaju na raspolaganju za volontiranje. Svaki volonter potpisati će volonterski ugovor te će imati pokrivene osnovne troškove (put, smještaj, hrana) za vrijeme volontiranja.

Sve zainteresirane za sudjelovanje u svojstvu volontera na europskoj konferenciji molimo da popune prijavnicu koja se nalazi na OVDJE

Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Milan Macut, Načelnik za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 62 pretplatnika
 
Copyright © 2018 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Koturaška cesta 3a.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača  Hrvatske, Svibanj 2018. on Facebook
 


This email was sent to <<Email Adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izvidjaca Hrvatske · Koturaška 3a · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp