Ožujak 2013. godine - broj 01
ISSN 1234-5678
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

E-bilten je lansiran...

...i stigao je na vaše računalo ili mobitel dok se vozite u autobusu, pletete čvor u planinarskom domu, na pauzi u uredu, dok čekate konzultacije - gdje god da se nađete, SIH će pronaći vas!
E-bilten donosi izvještaje o provedenim aktivnostima i najave onih budućih, obavijesti o natječajima i sve ostalo što vas zanima ili vam je od koristi u izviđačkom radu. Sve prijedloge, kritike (naravno i pohvale) šaljite na sih@sih.hr.
Još malo vremena za izvještaj o volontiranju!

Zadnji rok za podnošenje izvještaja o volontiranju produljen je do 31. ožujka 2013. Zakon o volontiranju izričito zahtijeva od svih organizatora volontiranja (a sve naše izviđačke udruge, kao i Savez, to jesu) podnošenje godišnjeg izvještaja.  Kopiju izvještaja trebate obvezno poslati uredu SIH-a kako bismo vam mogli izdati razrez članarine i udrugu registrirati u SIH-u za 2013. Podsjećamo sve udruge koje još nisu izvršile svoje obveze da to učine što prije. 
Detaljnije upute za ispunjavanje obrasca kao i formular možete preuzeti ovdje

Klokani(ce) doskočile do zlata na POT-u u Pakracu


U 2. kolu izviđačke lige za mlađe u Prekopakri kod Pakraca 15.-17. ožujka 2013. godine natjecalo se 20 ekipa iz cijele Hrvatske. Snijeg nije pokolebao ni organizatore iz OI "Pakra" niti mlade natjecatelje. Osim Klokani(ca) iz SK "Marjan",  mjesta na postolju zaslužili su i Plava gušta iz OIP "Jadran" (2. mjesto) i ekipa Oganj iz OI "Plamen" (3.mjesto).  Pročitajte više.

Partneri
ili susjedi?


Od 14. do 18. ožujka u Zürichu je održan susret Mreže Sjever-Jug pod nazivom Partneri ili susjedi?. Domaćin je bio Švicarski skautski pokret (Pfadbewegung Schweiz) u suradnji sa Europskom regijom WOSM-a. Na susretu je sudjelovala Jelena Drndić, članica Radne grupe Europske regije WOSM-a za parnerstva s drugim regijama zadužena za programski dio. Pročitajte više.

Rekordan odaziv na SOV-u

Na Savjetovanju odraslih voditelja u Dugoj Resi od 1. do 3. ožujka okupilo se 115 sudionika iz 42 udruge što predstavlja veliki skok u odnosu na prijašnja Savjetovanja. Sada su pozvane i udruge izvan SIH-a, kako bismo im predstavili naš rad i postignuća. Kao i uvijek, nije nedostajalo konstruktivnih prijedloga. Pročitajte više.

Imenovani
novi načelnici

Na sjednici Izvršnog odbora u petak, 1. ožujka 2013. u Dugoj Resi, usvojena je Odluka o nadležnostima načelnika SIH-a te su imenovani načelnici za program, naobrazbu, međunarodnu suradnju, financije, informiranje i vanjske odnose. Imenovanjem načelnika upotpunjen je novi ustroj Saveza. Saznajte više.

Poziv za voditelja hrvatskog kontingenta na Jamboreeju

Nakon europskog Jamboreeja 2011. godine u Švedskoj, stiže nam jedan dalekoistočni! U srpnju i kolovozu 2015. godine Jamboree se održava u Japanu. Kako bismo počeli s pripremama za najmasovniju izviđačku aktivnost, raspisan je poziv za voditelja kontingenta Saveza izviđača Hrvatske na 23. Svjetskoj izviđačkoj smotri (23rd World Scout Jamboree).  Saznajte kako se prijaviti, koji su formalni uvjeti, zadaci i odgovornosti te krenite do Japana.
Promotivni plakat SIH-a "lansiran" početkom 2013. godine
Najave aktivnosti

Dan planeta Zemlje
Datum održavanja: 20. travnja 2013.
U tijeku su razgovori o uključivanju Saveza u inicijativu "Zelena čistka". Više o tome uskoro ćete moći saznati na stranicama SIH-a, a pripremit ćemo i programske upute te smjernice za uključivanje u inicijativu. Više o "Zelenoj čistki".

3. kolo Izviđačke lige za mlađe
Mjesto održavanja: Split
Datum održavanja: 27.-28. travnja 2013.
Profil sudionika: mlađi izviđači i planinke
Izvršni organizator: SK "Marjan"

Zborovanje SIH-a
Mjesto održavanja: Krapina
Datum održavanja: 25.-26. svibnja 2013.
Profil sudionika: članovi SIH-a
Izvršni organizator: OI "Hrvatsko Zagorje"
Više informacija.
Promotivni plakat SIH-a "lansiran" početkom 2013. godine

Poziv na 11. Smotru
izviđača Makedonije


Povodom 60. godina izviđača u Makedoniji Sojuz na izvidnici na Makedonija organizira 11. smotru u nacionalnom parku između Prespanskog i Ohridskog jezera od 20. do 28. srpnja 2013.  Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje mogu se javiti na international@sih.hr. Više...
Svim natjecateljima u Lepoglavi želimo da (ne) puste Suzu za zagorske brege!
Copyright © 2013 Savez izviđača Hrvatske, All rights reserved.


 
Savez izviđača Hrvatske korisnik je institucionalne potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.
Urednik: Vitomir Dragčević
Naša e-mail adresa: sih@sih.hr
Email Marketing Powered by Mailchimp