Listopad 2016. godine
Broj 41.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

DIV i DION 2016. poharani Ognjem i Napalmom 


U izviđačkom centru “Rakov jarak” u Fužinama 16.-18. rujna 2016.g.  održani su Državni izviđački višeboj i Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje Saveza, završna kola Lige 2015/2016. Sudjelovalo je 25 ekipa, 15 na DION-u i 10 na DIV-u sa ukupno 120 sudionika i 40 članova organizacijskog tima Saveza izviđača Rijeke koji je bio izvršni organizator natjecanja za Savez izviđača Hrvatske organizatora izviđačke lige 2015/2016. Zanima vas poredak, i bodovne liste? Tko su bili gosti? Samo klik vas dijeli... 

Više.... 

Morževi se itekako  snalaze na kopnu, a Napalm....

Pogledajte ukupni poredak u izviđačkoj ligi Saveza 2015/2016. godini. Sudjelovalo je 16 ekipa u starijoj kategoriji  i 14 patrola u mlađoj kategoriji.

Starija kategorija /istaživači

  1. MJESTO – ekipa “Napalm” – OI Plamen, Zagreb
  2. MJESTO – ekipa “Duga” – OI MP, Zagreb
  3. MJESTO – ekipa “Ole lole” – OIP Spinut, Split

Mlađa kategorija / izviđači i planinke

  1. MJESTO – ekipa “Morževi” – SK Marjan, Split
  2. MJESTO – ekipa “Willy Willy – XV Tornado, Zagreb
  3. MJESTO – ekipa “Pande” – SK Marjan, Split

Tablica sa bodovima  u nastavku…

10. SMOTRA
SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE 

10. jubilarna Smotra Saveza izviđača Hrvatske na kojoj će se okupiti izviđači iz cijele Hrvatske te gosti iz susjednih zemalja – izviđači iz drugih nacionalnih Saveza.

Organizator: Savez izviđača Hrvatske 

Partner: Općina Kamanje

Naziv akcije: 10. Smotra Saveza izviđača Hrvatske

Mjesto održavanja: Općina Kamanje

Datum održavanja: 24.7. – 2.8.2017.
Nastavi čitati →


#smotraSIH2017

foto: Roman Avdagić

Déjà vu  u 1. kolu lige  2016/2017.
 

Jesenski susreti izviđača Kup Betleheme, ove godine i prvoo kolo Lige za obje kategorije, od 7. do 9. listopada okupilo je  32 ekipe, 17 mlađih i 15 starijih. 

Mlađe ekipe startale su s Betlehema i  stazu od 5 km, s 5 kontrolnih stanica sa raznim zadatcima  završili u gradskom parku, a  starijim ekipama start je bio  u Šartovcu, te su stazu dugu 15 km preko Gojla i Mišinke završili na Betlehemu.

Nagrade i prijelazni pehar uručio je dogradonačelnik Grada Kutine gosp. Damir Petravić. Zanima vas kome? I Zašto je u naslovu Deja Vu? Pogledajte rezultate...

Bodovna lista starija kategorija (xls.)

Bodovna lista mlađa kategorija (xsl.)

Održana Državna izviđačka olimpijada 2016. U Splitu je 15. i 16. listopada 2016. godine održana Državna izviđačka olimpijada Saveza izviđača Hrvatske u organizaciji Splitskog skautskog zbora. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa iz Dugog Rata, Kutine, Omiša, Splita, Trogira i Zagreba.

Nastavi čitati ...

Kalendar aktivnosti za 2016.

- Studeni
- 20. - Dan dječjih prava - Savez izviđača Hrvatske 
- 26.-27. - FIPO - Osijek 

- Prosinac
- 5.- Dan volontera 
- 10.-11. - Betlehemsko svjetlo mira  
- cijeli mjesec - Božićni vilenjaci SIH-a  - Savez izviđača Hrvatske 

 
Vaš info SIH te@m :
 

... I AKTIVNOSTI KOJE SU IZA NAS

Izvšni odobor radi !!!

Zapisnik 24. sjednice izvršnog odbora – Kamanje, 20.08.2016.

 

 SVEČANA AKADEMIJA - DODJELA PRIZNANJA 


U planu nam je i ove godine napraviti svečanu akademiju u prosincu na kojoj bi se dodijelila priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima Saveza.
Kako bi kvalitetno mogli obraditi sve zahtjeve i pripremiti akademiju molimo vas da zahtjeve za dodjelu priznanja i odlikovanja pošaljete najkasnije do 28. studenog 2016. u ponoć.
Zahtjevi pristigli nakon tog datuma neće se uvažiti.
U privitku vam šaljemo obrazac za dodjelu priznanja i odlikovanja. Kako bi lakše utvrdili koje uvijete moraju zadovoljiti vaši članovi da bi mogli dobiti pojedino priznanje ili odlikovanje u prilogu vam šaljemo dokument koji je donijelo Vijeće s kriterijima za pojedina priznanja i odlikovanja.
Sam pravilnik možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.scouts.hr/documents/2015/11/pravilnik-o-priznanjima-i-odlikovanjima.pdf

Obrazac za priznanja (docx,)

Kriterij (pdf.)

Međunarodne aktivnosti „Training for Wilderness Search and Rescue, Ohrid, Macedonia, September 2016“


Volonter Saveza izviđača Hrvatske, Luka Bukvić, upućen je na međunarodni trening „Traganje i spašavanje u divljini“ u organizaciji Saveza izviđača Makedonije i makedonske Uprave za zaštitu i spašavanje. Na treningu je sudjelovalo 16 sudionika, i to iz slijedećih država: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske. 

Nastavi čitati →

 

Obavijest za udruge SIH-a- ciklus naobrazbe 2017. g.

Ovim putem želim Vam dati nekoliko kratkih informacija o ciklusu naobrazbe u 2017. godini kako biste ih mogli uvrstiti u svoje planove. Detaljnije informacije o svakoj pojedinoj aktivnosti dobit ćete naknadno.

Tim za naobrazbu krenuo je s pripremama te se nadamo da ćete Vi i Vaša udruga biti dio ciklusa naobrazbe u 2017. godini. Ciklus naobrazbe u 2017. godini obuhvaćat će: * Regionalne susrete voditelja Ideja o regionalnim susretima voditelja počela je na prošlogodišnjem Seminaru za operativne voditelje i jako je dobro prihvaćena od strane voditelja.

Nastavi čitati →

 

Sastanak inicijative South east Europe (SEE)


Sad već tradicionalni susret inicijative South East Europe (SEE) ove je godine održan na prostoru Gozdne šole Zveze tabornikov Slovenije u Bohinju od 14.-16. listopada. Susretu su ispred SIH-a prisustvovale dopredsjednica Mirela Varović, glavna načelnica Helen-Marie Kerovec i članica tima za međunarodnu suradnju Tanja Tutić.

Nastavi čitati...

 

NOVA UDRUGA U SIH-u


Odred izviđača "Samobor" This email was sent to <<E-mail adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izviđača Hrvatske · Odranska 6. · Zagreb HR-10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp