Studeni 2015. godine (izmjenjen 16.11.2015) zbog tehničkih grešaka u izdanju poslanom udrugama 13.11.2015.!
Broj 32.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

Međunarodne aktivnostiWOSM Symposium -3.12. – 6.12., Skopje, Makedonija
Simpozij je priprema za Konferenciju 2016. te se na njemu radi na strateškim dokumentima poput regionalnog trogodišnjeg plana.

 

IZVIĐAČKA LIGA SIHa 2015/2016

Završio je rok za prijavu ekipa Izviđačke lige 2015/16. U nastavku pročitajte tko je sve prijavio ekipe za natjecanje u Izviđačkoj ligi za mlađu i stariju kategoriju. 
Popis ekipa !!!!

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA... 
PROSINAC
- 12.12. Svečana akademija
- 12.12. Sabor Saveza izviđača Hrvatske 
- 12.-13.12.Betlehemsko svjetlo mira
- 05.12. - Dan volontera 


Savez izviđača Hrvatske poziva !!!

Od prvoga dana izviđači pružaju pomoć izbjeglicama na području Republike Hrvatske i ovim putem još jednom zahvaljujemo svim udrugama koje su se odazvale našem pozivu. Zbog povećanog priljeva izbjeglica u posljednje vrijeme, ali i zbog uskoro niskih temperatura, posebno tijekom noći, zalihe deka se smanjuju, te molimo udruge da se uključe i pomognu oko prikupljanja pomoći. Plakat (pdf.) koji možete postaviti na ulaz u izviđačke prostorije ili u školu na kojoj radite, kako bi se akciji mogli pridružiti i ostali. Nastavi čitati
 

Nova udruga u SIH-u
 

Odred izviđača "Medvedgrad" iz Zagreba. 

 
Otvoren natječaj za radno mjesto tajnika u SIH-u

Ovim putem vas obavještavamo da je Savez izviđača Hrvatske uputio javni poziv za prijavu kandidata za radno mjesto Tajnika Saveza izviđača Hrvatske.
Natječaj je otvoren od 13.-23. studenog 2015. Početak rada je 01. siječanj 2016.
Više detalja i što se sve traži od kandidata možete pronaći u dokumentu u prilogu.

Uvjeti natječaja (pdf.) 
 
Vaš info SIH te@m :

 

Tužna obavijest

Nakon teške bolesti u 63 godini umro  je Zdenko Hudina, dugogodišnji član 
i dužnosnik Saveza izviđača Hrvatske.

19. Sabor Saveza izviđača Hrvatske

Temeljem članka 5.5. Statuta Saveza izviđača Hrvatske, donosim

ODLUKU O SAZIVU 19. ZASJEDANJA SABORA

SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

Sazivam redovno zasjedanje Sabora SIH-a
za dan 12. prosinca 2015. godine.

Poziv (pdf.)

Željko Roglić
Predsjednik Saveza izviđača Hrvatske 

Izvršni odbor radi ...

Održana je sjednica  IO pogledajte zapisnik
Zapisnik 5. sjednice izvršnog odbora Zagreb, 13.10.2015.

Statut SIH-a dopunjeno izdanje srpanj 2015. Zagreb 

Statut Saveza izviđača Hrvatske  usvojen je na 

18. sjednici Sabora SIH-a, održanoj 4, srpnja 2015. u Zagrebu.

Inicijativa za izmjenu i dopunu Statuta Saveza izviđača Hrvatske.
Temeljem odluke Sabora Saveza izviđača Hrvatske, donesene na 18. sjednici održanoj dana 4. srpnja 2015. godine u Zagrebu, te odluke Vijeća Saveza donesene na 1. sjednici održanoj dana 23.08.2015. godine u Fužinama, odbor za normativne akte, temeljem Statuta Saveza izviđača Hrvatske čl. 10.3, pokreće inicijativu za izmjenu i dopunu Statuta Saveza izviđača Hrvatske.
OTOK MLADOSTI – odbijena tužba

OTOK MLADOSTI – odbijena tužba podnesena Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu

Izvješćujemo Vas kako je Europski sud za ljudska prava po sucu pojedincu sud odbio tužbu Saveza izviđača Hrvatske podnesenu Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu, bez posebnog obrazloženja, samo šturo navodeći kako nisu zadovoljene pretpostavke dopuštenosti sukladno člancima 34. i 35. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Ova odluka je konačna i protiv nje ne postoji mogućnost žalbe Velikom vijeću, kao niti bilo kojem drugom organu. Tajništvo suda nije u mogućnosti dati nam bilo kakve daljnje podatke o odluci sudca pojedinca. Više...

Održani JOTA / JOTI Završio JOTI / JOTA 2015 i SIH FM 
 

Vikend od petka 16.10 do nedjelje 18.10 trajala je najveća izviđačka međunarodna aktivnost na internetu i radio valovima u cijelom svijetu JOTI JOTA 2015.

Na JOTI aktivnost u  Hrvatskoj je sudjelovalo 8 udruga u JOTI CROATIA  nagradnoj igri rezultate pogledaje na Scoutparku Dok je na hrvatskom kanalu putem chat programa chatalo  235 sudionika.

Načelnici saveza se samohvale

Vjerovali ili ne naši načelnici svaki mjesec potroše velik broj volonterskih sati radeći za dobrobit Saveza ili pomažući pojedinim udrugama. Ponekad njihov doprinos, kao i rezultati njihova rada nisu toliko vidljivi. Kako bi stvari bile transparentnije, načelnici su odlučili svako malo upoznati članove SIH-a sa svojim radom. Izvještaj o radu (kratki) – (pdf.)

U organizaciji WOSM-a i WAGGGS-a u Portugalu se odvijaju tri aktivnosti na kojima sudjeluju predstavnici SIH-a. Scout Academy predstavnici su načelnica za program i načelnica za naobrazbu, network Meeting for Guide and Scout External Representatives predstavnici su načelnica za PR i Načelnik za vanjske odnose i networking Event for Chief Volunteers na kojem sudjeluje glavna načelnica SIH-a

 

Analiza Šumske škole i sastanak Tima za naobrazbu

17 i 18. listopada 2015. godine na Velikom dolu održala se analiza Šumske škole SIH-a i sastanak Tima za naobrazbu. Više ...

 

Srednjoeuropski Jamboree 2016. - „The Art of Scouting“

Poljska, Wroclaw 4.-14.8.2016.
Srednjoeuropski Jamboree je aktivnost namijenjena osobama od 14 do 17 godina. Partolu trebaju sačinjavati 9 sudionika i 1 voditelj, dok one mogu biti miješane te jednu patrolu mogu činiti članovi više odreda. Volonteri, članovi International Service Team-a trebaju biti osobe starije od 18 godina.

 

Regionalne igre poletaraca SIH-a 

Načelnica za Program Katica Konstatinović pohvaljuje sve udruge i saveze koji su organizirali JIP SIH- a po regijama. Ove godine u svim regijama je održan JIP  SIH-a !!!

Regija ISTOK - Više...
Regija SJEVER I CENTAR - Više...
Regija JUG - Više...
Regija ZAPAD - Više...
Regija ZAGREB - Više...

Imamo popuste !!!

Članovi Saveza izviđača Hrvatske svoju će izviđačku knjižicu sada stalno imati uz sebe. Ona će nam osigurati popust u muzeje, nacionalne parkove i parkove prirode, čak i kupovinu u trgovinama sportskom opremom. Što je do sada dogovoreno pogledajte u nastavku, a lista će se dopunjavati. Više...

Dobro djelo svaki dan

 

Izviđački voditelji i volonteri
Mjesec veljača je jedan od važnijih mjeseci za život svakoga izviđača jer tada slavimo rođenje našeg osnivača. Kako bismo nadolazeći rođendan proslavili na malko drugačiji način, nudimo naramak pozitivnih ideja.
Cijelu veljaču trajat će aktivnost pod imenom „Dobro djelo svaki dan“. Želja nam je da se izviđači što više pojavljuju u javnosti te čine dobra djela za građane (ili s njima zajedno). Što bi se moglo raditi? Pročitajte u programskim uputama (pdf.)

Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Vitomir Dragčević, OI Plamen, Zagreb

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 252 pretplatnika
Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača Hrvatske, Studeni 2015 on Facebook
Copyright © 2015 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Odranska 6.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Savez izviđača Hrvatske je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.