Prosinac  2016. godine
Broj 43.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA...

Kalendar aktivnosti za 2016.

- Prosinac
- cijeli mjesec - Božićni vilenjaci SIH-a  - Savez izviđača Hrvatske 

Kalendar aktivnosti za 2017. (pdf.)

- Siječanj 
-
Regionalni tečaji (http://scouts.hr/events/)
- 27.01.2017. Noć Muzeja 

- Veljača
- 11.-12. Idemo na SOK?
 

Kalendar aktivnosti za 2017. godinu 


... I AKTIVNOSTI KOJE SU IZA NAS


Izvšni odobor radi !!!

Zapisnik 26. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 10.10.2016.
Zapisnik 27. sjednice izvršnog odbora – Donji Velemerić, 05.11.2016.
Zapisnik 28. sjednice izvršnog odbora – Koprivnica, 15.11.2016.


 


Vijeće radi  !!!

Zapisnik 6. sjednice Vijeća – Donji Velemerić  06.11.2016.

 


Popusti i pogodnosti za članove


 

Seminar za operativne voditelje 2017

Seminar je namijenjen osobama koje izravnim radom provode program – vođe patrola i jata te vođe družina/sekcija, samo oni su prihvatljivi sudionici. 

Svi sudionici moraju biti stari 15 ili više godina i redovno registrirani u Savezu izviđača Hrvatske.

 Ako su svi sudionici iz udruge maloljetni, uz njih se na Seminar može prijaviti i jedan punoljetni pratitelj.

ROK ZA PRIJAVE: 31.siječnja 2017.

Prijava za SOK

Tečaj za odrasle voditelje 2017 

 

Tečaj za vođe družina/sekcija

Tečaj je namjenjem svim redovno registiranim članovima Saveza izviđača Hrvatske koji imaju:

  • navršenih minimalno 16 godina i

  • završili su SIH-ov tečaj za mlade voditelje

 

Tečaj za načelnike udruga

Tečaj je namjenjem svim redovno registiranim članovima Saveza izviđača Hrvatske koji imaju:

  • navršenih minimalno 18 godina i

  • završili su SIH-ov tečaj za vođe družina

ROK ZA PRIJAVE: 31.siječnja 2017.

Prijava za tečaj načelnici udruga
Prijava za tečaj vođe družina


Vaš SIH info te@m

www.scouts.hr

 


Dragi izviđači i izviđački prijatelji!

 

Polako nam se bliži kraju i ova 2016. godina. Bila je to dobra godina za nas izviđače, prepuna uspjeha i dobrih vijesti. Radili smo puno, radili smo dobro i to je ostavilo traga. Naš Savez je sada bogatiji za pet novih udruga i skoro 600 novih članova. Ne samo da smo napokon uspjeli zaustaviti pad članstva koji je trajao sedam predugih godina, već smo porasli za čak punu četvrtinu. I ured Saveza je sada brojniji; imamo dvije zaposlenice i jednu volonterku koja nam je stigla iz Francuske, a osigurana su sredstva i za nova zapošljavanja. Od grada Zagreba dobili smo novi prostor u samom centru u koji će se, kada uskoro vrijedni volonteri dovrše radove na uređenju, useliti ne samo ured, već i budući ekonomat, arhiva, prostor za sastanke i prostori za druženje. Bit će to pravi centar hrvatskog izviđaštva. A Split i Hrvatska bit će centar skautizma u Europi 2019. godine. Dobili smo, naime, domaćinstvo Europske skautske konferencije WOSM-a i WAGGGS-a koja će u kolovozu 2019. okupiti šestotinjak sudionika iz svih europskih zemalja.

To su samo neke zvučnije od mnogobrojnih dobrih vijesti koje su nam pristizale ove godine. A one su dolazile sa svake izviđačke aktivnosti, sa svakog izleta, bivaka, zimovanja i logorovanja, sa svakim sretnim dječjim osmjehom i zadovoljstvom na licu roditelja. Nemoguće bi ih bilo sve nabrojiti, ali lako je nabrojiti zaslužne. To ste svi vi dragi izviđači i izviđački voditelji! Vi ste ovu godinu učinili tako dobrom.

I zato vam od srca čestitam – 2016. godinu!

A za 2017. vam želim da bude još bolja. Da nastavite s vašim vrijednim radom i da uloženi trud urodi još boljim rezultatima. Da vam godina bude puna izviđačkih avantura i druženja, novih znanja i vještina. Da što više djece i mladih dobije priliku iskusiti ono najbolje što izviđaštvo može pružiti.

Želim vam da posljednje dane ove godine provedete uživajući sa svojim obiteljima i prijateljima u blagdanskom ozračju, u radosti Božića, u miru i ljubavi.


Blagoslovljen Božić i sretnu novu 2017. godinu
želi vam vaš Klodi


 

Svečana akademija i
Sabor SIH-a 

U subotu 10. prosinca, u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba, održana je druga po redu Svečana Akademija Saveza izviđača Hrvatske.

Uz prigodni program podijeljena su priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima Saveza izviđača Hrvatske. Istog dana održan je 20. Sabor Saveza izviđača Hrvatske na kojemu je uz izvješća radnih tijela SIH-a predstavljen operativni te financijski plan za 2017. godinu.

Zapisnik 20. sabora saveza izviđača Hrvatske (pdf.)

Fotografije sa Akademije i Sabora 

Izviđači-skauti Saveza izviđača Hrvatske donijeli Betlehemsko svjetlo mira

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Hrvatsku.

Betlehemsko svjetlo mira koje su u Beču preuzeli izviđači-skauti Saveza izviđača Hrvatske, stiglo je u zagrebačku katedralu. Svjetlo mira zajedno su u zagrebačku katedralu unijeli, članica Saveza izviđača Hrvatske Andrea Domazet, Predsjednik Saveza izviđača Hrvatske g. Željko Roglić i Predsjednik Hrvatskog sabora g. Božo Petrov,  svjetlo je predano  monsinjoru Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke katedrale koji je predvodio misno slavlje. Nakon misnog slavlja svjetlo su izviđači-skauti ponijeli u župe diljem Hrvatske.

Zahvaljujemo se pokroviteljima i partnerima dočeka betlehemskog svjetla :  Boži Petrovu, predsjedniku  Hrvatskog sabora, Hrvatskom saboru i Hrvatskim željeznicama – putnički prijevoz.

Događaj su popratili i mnogi mediji:

HRT  
NOVA TV 
RTL
Prigorski.hr

politikaplus.hr

Scouts.hr FB : videovideo 1 i foto.

Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatskom saboru

Sabor.hr

HRT Vijesti

DalmacijaNews

Betlehemsko svjetlo stiglo i u organizacije – partnere Saveza izviđača Hrvatske

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske donijeli su svjetlo mira u organizacije -partnere Saveza.

Više u članku...

Demant na “djelovanje Karlovačkog počasnog voda ZNG 91 prema napucima Saveza izviđača Hrvatske”


S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvalo pojavljivanje Karlovačkog počasnog voda ZNG 91 na svečanoj misi u Zagrebačkoj katedrali te potom u Karlovcu Savez izviđača Hrvatske želi izjaviti sljedeći demant koji je poslan svim većim portalima u RH te Pravobraniteljici za djecu .

Demanti (pdf.)

 

Volonterka iz Francuske u SIH-u

 Moje ime je Julienn Girard. Imam 21 godinu i studiram političke znanosti u Parizu. Ja sam francuska skautkinja  u Hrvatskoj. Skautizam je zadnjih deset godina je bio veliki dio mog života. U skautskom pokretu sam prošla kroz skoro sve dobne skupine. Bila sam planinka,pa istraživačica, potom i starija istraživačica dok na kraju nisam postala izviđački voditelj. Stvarno sam uživala u svakom trenutku svog  skautskog  života. Od vremena kad sam kao dijete naučila kako samostalno upaliti vatru do trenutka kad sam kao voditelj druge počela učiti kako upaliti vatru.

 Kada sam saznala da moj Savez nudi mogućnost volontiranja izvan Francuske, to sam shvatila kao znak da bi trebala naučiti nešto više o skautizmu u svijetu pa sam se prijavila za volontiranje.
Na moju sreću prijava za volontiranje  je bila prihvaćena od strane mog Saveza! Još uvijek mi nije jasno kako jer nisam ni najorganiziranija niti najradišnija djevojka na ovome svijetu no neću prigovarati. Obožavam biti ovdje u Hrvatskoj.

No da kažem nešto o svojoj misiji ovdje. Moj zadatak u Hrvatskoj je povezati francuske skaute i  hrvatske izviđače. Moja francuska misija je da u Hrvatskoj pronađem partnere u organizacijama civilnog društva. U Francuskoj program za istraživače obuhvaća i pomoć u zajednici izvan Francuske kao jednu od svojih programskih misija. Ukratko moj posao je da tražim kontakte i susrećem se s predstavnicima iz udruga civilnog društva koje kontaktiram. Moja prisutnost ovdje omogućuje implementaciju projekata naših dviju zemalja kako bi se oni što lakše proveli i imali veću učinkovitost. Dakle ja sam na neki način konkretna veza za moj Savez SGDF između hrvatskog i francuskog skautskog pokreta.

Moja hrvatska misija je da iskoristim svoje francusko skautsko iskustvo da pomognem u poboljšanju vidljivosti izviđačkog pokreta u Hrvatskoj i da razvijem dio programa za istraživače koji se odnosi na volontiranje u zajednici. Na početku mi je bilo prilično teško pronaći zajedničke točke između skautskog i izviđačkog programa jer postoje velike razlike između francuskog i hrvatskog izviđačkog programa. Znate, kad pola života živite u sustavu skautskog programa koji vam donosi sreću i zadovoljstvo, malo je teško izbaciti taj okvir iz glave i reći sam sebi, ovo je drukčije, ali je također odlično.

Ovdje sam nešto više od mjesec dana i imam još devet mjeseci prije nego što se moram vratiti u Francusku. Ovaj mjesec je ustvari bio veliko iznenađenje za mene. Za hrvate mogu reći mnogo stvari. Vi ste najsrdačniji  narod koji sam upoznala, a hrana je stvarno nevjerojatna.
Ukratko ovo je bilo nevjerojatnih mjesec dana i u poslovnom i u ljudskom pogledu i veselim se onom što me očekuje!

English version (docx.)

10. SMOTRA
SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE 

Kamanje 24.7. - 02.08.2017. 

www.smotra.scouts.hr

#smotraSIH2017

 

Rok za predprijave udruga :
20. siječnja 2017.

PREDPRIJAVE UDRUGA ZA 10.SMOTRU
PRIJAVE ZA VOLONTERE NA SMOTRI
Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Vitomir Dragčević, OI Plamen, Zagreb
Milan Macut, Načelnik za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 262 pretplatnika
 
Copyright © 2016 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Odranska 6.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača Hrvatske, Prosinac  2016 on Facebook
 


This email was sent to <<E-mail adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izviđača Hrvatske · Odranska 6. · Zagreb HR-10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp