Rujan 2017. godine
Broj 50.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA...

Kalendar aktivnosti za 2017. (pdf.)


Rujan 
- 22- 24. Susreti brđana SIH-a 

Listopad
- 6 - 8. -  1. kolo izviđačke lige (mlađi) Kutina Izviđači 
- 6 - 8. - 1. kolo izviđačke lige (stariji) Kutina Istraživači  
- Jesenske igre poletaraca po regijama poletarci/vučići 
- 1. -  Regija Istok 
- 14. - Regija Jug
- 21. - Regija Centar
- 21. - Regija Zapad
- 31. - Regija Sjever
- 20 - 22. - JOTA / JOTI 

Studeni 
- Skautska akademija - Mađarska 
- Network Meeting for Guide and Scout ExReps

Prosinac
- 16 -17. - Betlehemsko svjetlo mira Beč, Zagreb  
- 5. - Dan volontera
- cijeli 12. mjesec - Božićni vilenjaci SIH-a
- 25.- Božić
- 31 - 1.1 - Nova godina 
 

Kalendar aktivnosti za 2017. godinu 

Popusti i pogodnosti za članove

 

Izvještaj VDA 

 

- predaja izvještaja vrijedi i za udruge koje su sudjelovale na smotri ! 

Javni poziv za voditelja kontingenta Saveza izviđača Hrvatske na Roverway-u u Nizozemskoj 2018. godine


Predmet javnog poziva je predlaganje kandidata za voditelja hrvatskog kontingenta na Roverway-u, koji se održava 2018. godine u Nizozemskoj.

Kandidirati se mogu svi registrirani članovi SIH-a koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:
- stariji od 18. godina;
- poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu.
- Prednost mogu ostvariti kandidati koji imaju iskustvo sudjelovanja ili vođenja na prethodnim međunarodnim izviđačkim smotrama.
 
Više u pozivu ...

Prijava ekipa za izviđačku ligu 2017/2018.

Dragi izviđački voditelji,
 
pozivamo Udruge da prijave ekipe za predstojeću Izviđačku ligu 2017/18.
U prijavi se mora navesti ime ekipe koje se ne smije mijenjati kroz sva natjecanja Lige. (U slučaju izmjene imena neće se priznavati rezultati ekipe koji su ostvareni pod starim nazivom.)
 
Za mlađu kategoriju (DIV):
Za mlađu kategoriju se šalje popis od 12 članova koji će se natjecati, a koji mora sadržavati imena i prezimena, te dan, mjesec i godinu rođenja natjecatelja.
Pravo natjecanja imaju patrole osnovnoškolskog uzrasta, s time da je gornja granica definirana tako da članovi patrole u godini održavanja DIV-a pune 15 godina, a rođeni su nakon 01. travnja, tj. u godini održavanja DIV-a završavaju 8.razred osnove škole.
Mogu se prijaviti natjecatelji rođeni od 01.04.2003. (pohađaju 8.razred) do 01.04.2007. (pohađaju 5.razred) uz dopuštene iznimke.
Iznimno se dopušta i sudjelovanje do maksimalno 2 člana po patroli koji su stariji od navedene granice uz uvjet da u godini održavanja DIV-a pune 16 godina, a rođeni su nakon 01. travnja, tj. u godini održavanja DIV-a završavaju 1. razred srednje škole.
 
Za stariju kategoriju (DION):
Za stariju kategoriju se šalje popis od 10 članova koji će se natjecati, a koji mora sadržavati imena i prezimena, te dan, mjesec i godinu rođenja natjecatelja.
Pravo natjecanja imaju članovi koji u kalendarskoj godini u kojoj se DION održava navršavaju 15 godina te pohađaju 1. razred srednje škole. Gornja granica nije definirana.
Starost natjecatelja se utvrđuje izviđačkom članskom iskaznicom i jednom od važećih službenih osobnih isprava s fotografijom.
 
Rok za prijavu ekipa je 29.09.2017. Prijave pristigle nakon toga datuma neće biti uvažene.

infoSIHtim 


Poslije radne radne radne smotre tim za informiranje okupio se u novim prostorijama SIH u Koturaškoj 3a i održao prvi radni sastanak !!!

Info tim smotre postao je infoSIHtim 

#svijet kakav treba biti 
šaljite nam svoje vijesti, članke, fotografije...  

informiranje@sih.hr


Želiš biti dio najboljeg tima SIH-a 
javim nam se !!! 



 INFO SIH TIM
Savez izviđača Hrvatsk




























 

50. E-bilten SIH-a započinjemo tužnom obavijesti koju svi već znate ...

 

U srijedu 23. kolovoza 2017. , iznenada nas je napustio 
Damir Donelli – Dampas,
dugogodišnji član i dužnosnik Saveza izviđača Hrvatske.

Načelnik OI “Plavi Pingvin”
Načelnik za informiranje Saveza izviđača Hrvatske  2006. – 2011.
Član tima za informiranje od 2013.
Osnivač www.scoutpark.net

Naš predvodnik, voditelj, načelnik, vođa… ali prije svega prijatelj s kojim smo prošli brojne šumske puteve, staze i potoke. Prijatelj s kojim smo dijelili šator, dizali zaklon i smijali se uz logorsku vatru. Prijatelj koji je punim plućima živio za izviđače od prvog dana svog Plavog pingvina.

Dampas, žao nam je što si nas tako rano napustio, ali tvoji tragovi ostaju u srcima svih Pingvinovaca, izviđača i prijatelja.

Tvoj OI “Plavi pingvin”

10. Smotra Saveza izviđača Hrvatske 

 

Zatvorena je 10. Smotra Saveza izviđača Hrvatske.

 Najbolja smotra ikad! :)

Sudjelovalo je 1.200 izviđača svih uzrasta iz cijele Hrvatske i 80 gostiju iz Belgije, Francuske, Makedonije i Izraela.

Kroz devet dana smotre sudionici su prošli kroz velik broj radionica, natjecanja, susreta.

Ako vas zanima kako je bilo na 10. Smotri...

Sve o smotri i kako nam je bilo možete pregledati fotografije, video snimke i biltene Smotre na web stranicama 10. Smotre Saveza izviđača Hrvatske.

Fotografije možete pogledati na flickr albumu.

Završila Šumska škola SIH-a 2017.

Ovogodišnja “Šumska škola SIH-a“, tradicionalna aktivnost edukacije izviđačkih voditelje održana je od 12. do 19. kolovoza u kampu Veli Jože u Savudriji. Na školi je sudijelovao 31 polaznik, a osposobljavali su se za mlade voditelje izviđačkih patrola i jate, te voditelje izviđačkih družina i sekcija.

Voditeljica “Šumske škole SIH-a Jasna Milašinović naglasila je kako u sklopu škole izviđački voditelji aktivno rade na izradi programa rada izviđačkih grupa, savladavaju nova praktična znanja i vještine, sudjeluju na edukativnim radionicama i slično, a znanja praktično primjenjuju u radu s mlađim izviđačima. Šumska škola odličan je spoj edukacije voditelja i primjene naučenog u radu s djecom, a usvojena znanja i vještine sjajan su temelj za budući rad s mladim izviđačima, kazala je Milašinović.

Dodatna prednost ovogodišnje škole je suradnja s Kolonijom poletaraca Saveza izviđača Zagreba, koja se održala u isto vrijeme, te su polaznice osposobljavanja svoje vještine mogli praktično pokazati i mladim poletracima i pčelicama Zagreba.

Čestitamo svim polaznicima škole na uspješno svladanoj obuci, i veliko hvala voditeljima i volonterima Šumske škole SIH-a 2017.

Šumska škola u medijima

Više o Šumskoj školi možete vidjeti na Facebook stranicama Naobrazbe voditelja SIH-aHRT Magazina.

Održan I-SPOT

ISPOT 2017. (01.-03.rujna 2017.)

Prvi vikend rujna su se istraživači/roveri i mlađi brđani okupili u Đurđevcu, točnije u Boriku – prostoru kojeg odred izviđača Picoki već godinama koristi za svoje aktivnosti. Okupilo se 50-ak sudionika, domaćina i voditelja.

Više u nastavku...

 

Savez izviđača Hrvatske povodom Međunarodnog Dana zaštite ozonskog omotača u Parku Maksimir posadio tri stotine sadnica hrasta kitnjaka.

Ove godine 16. rujna obilježava se 30. obljetnica od potpisivanja Montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski omotač, a do danas su ga prihvatile sve države članice Ujedinjenih naroda i tako doprinijele očuvanju tog važnog “štita” za naš planet.

Više u nastavku ...

JESENSKI SUSRET IZVIĐAČA
KUP BETLEHEM 2017.


 1. kolo izviđačke lige Saveza izviđača Hrvatske 

Poziv
P
rijavnice
SuglasnostSudionici:
Registrirani članovi udruga Saveza izviđača Hrvatske po pravilima propozicija SIH-a za DIV i DION . Ekipe obavezno moraju imati punoljetnog pratitelja.
 
Propozicije natjecanja:
Natjecanje se organizira i provodi po propozicijama SIH-a za DIV i DION. Propozicije možete naći na stranicama   SIH-a na web adresi:
http://www.scouts.hr/documents/2013/06/div-propozicije-2011.pdf  i
http://www.scouts.hr/documents/2013/06/dion-propozicije-2013.pdf
 
ČLANARINA ZA NOVOREGISTRIRANE ČLANOVE ZA 2017. GODINU:


Nakon prošlogodišnje uspješno primjenjene odluke o članarini za novoregistrirane članove, Vijeće SIH-a odlučilo je da se i ove godine ponovi slična odluka.

Prema iskustvima proteklih godina pokušalo se ispraviti to da nam članovi koji se učlane u izviđačku udrugu u rujnu ili listopadu budu neosigurani i neregistrirani u SIH sve do ožujka iduće godine, dakle cijelih pola godine.

Također zbog korištenja povlastica člana u muzejima, bazenima i drugim ugovornim ustanovama i poduzećima dobro je da član izviđačke udruge što prije bude i član Saveza.

Zbog tih razloga, a i s ciljem povećanja broja članova donesena je slijedeća odluka koja se tiče samo novih članova: Članarina za 2017. godinu za novoregistrirane članove će se određvati prema preostalom broju mjeseci tekuće godine pomnoženo sa 7 kuna uključujući mjesec učlanjenja.

Odluka vrijedi za sve novoregistrirane članove od 1.9.2017. do 31.12.2017. godine.

Primjer: ukoliko se npr. nakon uspješno odrađene akcije upisa novih članova u određeni odred u listopadu učlani deset novih članova, članarina se računa prema broju preostalih mjeseci (3 mjeseca) puta 7 kn. To bi u ovom slučaju bilo 21 kn po članu za članarinu za 2017. godinu, tj. 210 kn za deset članova.

Odredi hitno u akciju upisa novih članova pa na doregistraciju, čim čim više, tim tim bolje :) Još malo pa nestalo!

Samo napomena: u eSkautu još nije napravljen izračun članarine prema broju mjeseci, tako da dok to ne bude gotovo, zanemarite iznos članarine koji tamo piše. Pravi iznos će vam dostaviti Ured.
Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Vitomir Dragčević, OI Plamen, Zagreb
Milan Macut, Načelnik za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 262 pretplatnika
 
Copyright © 2017 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Koturaška cesta 3a.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača Hrvatske, Rujan  2017. on Facebook
 






This email was sent to <<E-mail adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izviđača Hrvatske · Odranska 6. · Zagreb HR-10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp