Prosinac 2015. godine
Broj 33.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA... 

13. i 14. veljače 2016. godine -  SEMINAR ZA OPERATIVNE VODITELJE 2016.

Ovogodišnji seminar održat će se 13. i 14. veljače 2016. godine u hostelu ”Karlovac”, u mjestu Selce. Rok za prijave je 31. siječnja 2016. godine.

OSTALE AKTIVNOSTI U SIJEČNJU
ili, ako vam je tablica nepregledna  izdvajamo kako nas od nacionalnih aktivnosti 23.-24. očekuju  regionalni tečajevi. 

Skrećemo pozornost i na 30. 1. kada je u čitavoj Hrvatskoj Noć muzeja. Za zimske školske praznike sigurno već imate isplanire aktivnosti kao i za državne praznike - Novu godinu i Sv. tri kralja. 

Na međunarodnoj izviđačkoj pozornici, Savez će u siječnju sudjelovati u Međunradnom forumu načelnika u poljskom Krakowu. 

Nova udruga u SIH-u

 

Udruga Paških izviđača 


"Sv. Vid "  Pag

 
 
 
Vaš info SIH te@m :
 


 

Blagdanska čestitka Predsjednika

Pitali su me neki dan:
"Zašto baš izviđači donose Betlehemsko svjetlo?". 
Stvarno, zašto baš izviđači i zašto baš svjetlo?
 

19. Sabor SIH-a

Mi barem nemamo problema s konstituiranjem

U subotu 12.12.2015. u Kulturnom centru Prečko u Zagrebu, održan je 19. Sabor Saveza izviđača Hrvatske. Bilo je prisutno 26 zastupnika s pravom glasa, 3 bez prava glasa i 12 gostiju.
Nakon pozdravnog govora Predsjednika, prisutnima se obratila Lidija Pozaić-Frketić, članica odbora WOSM-a. Minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom Zdenku Hudini, bivšem predsjedniku Vijeća i dugogodišnjem izviđačkom članu US“Sv. Juraj“.  Više u nastavku...

Svečana akademija 2015.

U subotu 12.12.2015. u Kulturnom centru Prečko u Zagrebu, održali smo prvu Svečanu akademiju SIH-a, kojom smo obilježili Međunarodni dan volontera. Tjedan prije, Dan volontera smo radno obilježili prikupljanjem pomoći za migrante te prikupljenu pomoć odnijeli u Crveni križ. Na Akademiji su nagrađeni svi oni koji su tokom godina dali svoj doprinos zajednici kroz predani izviđački rad, darivanje svog slobodnog vremena, znanja i vještina, u svrhu promicanja izviđaštva i volonterstva kao humane i solidarne djelatnosti. Više u nastavku...
 

Betlehemsko svjetlo izviđači  donijeli u Hrvatsku!

 

Nosimo mir da bismo ga dijelili

“Donoseći Svjetlo, Izviđači – hrvatski skauti žele ponijeti poruku da su najbolji dio našega života često mala, bezimena, nezapamćena djela dobrote i ljubavi koja su potrebna svakom od nas.Nosimo mir u sebi da bi dijelili mir s vama.”  Više u nastavku...

Božićni vilenjaci SIHa


Pratite vilenjake SIHa ?. Poklone vilenjaka pratite na FB Božićnih vilenjaka SIH-a 
ili  #vilenjaciSIHa pogledajte zadatke i priče koji su mali vilenjaci SIH-a pripremili.

A pobjednik najlajkanijeg stripa je Odred izviđača "Suvara" iz Otoka 
pogledajte strip....

Izvršni odbor radi ...

Održana je sjednica  IO pogledajte zapisnikZapisnik 6. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 29.10.2015.
Zapisnik 7. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 12.11.2015.
Zapisnik 8. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 16.-17.11.2015 (tehnička sjednica)
Zapisnik 9. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 25.11.-02.12.2015 (tehnička sjednica)

SOV 2016.


Ovogodišnji seminar održat će se 13. i 14. veljače 2016. godine u hostelu”Karlovac”, u mjestu Selce. Više o mjestu održavanja možete pronaći ovdje. A možete se prijaviti i   ONLINE
 Više u nastavku...

Zaboravili ste na Dobro djelo svaki dan ?! 

Dobro djelo svaki dan” – pa to je moto svakog pravog izviđača, zar ne? A također je i naziv aktivnosti koju nam je za veljaču osmislio naš Programski tim.

Ako vam je slučajno promakla prethodna obavijest o ovoj hvale vrijednoj aktivnosti, nema problema, ovdje ponavljamo programske upute za izvođenje aktivnosti, a primijetit ćete da je i rok za prijave pomaknut na 27.12.2015.

Allons poletarci i vučići, allons istraživači! 

Francuske grupe vučića traže prijatelje poletarce, pčelice i vučiće da se kao grupe povežu i stvaraju nova izviđačka prijateljstva. Povezivanje je zamišljeno kroz razmjenu poštom njihovih fotografija, amblema, ostalih izviđačkih suvenira, tradicionalnih hrvatskih proizvoda, pjesama i sveg ostalog što će zajednički dogovoriti uz pomoć njihovih voditelja.

Pa tko ne bi htio suradnju ‘tamo gdje vječno sunce sja’?

Želite surađivati sa odredom iz Makedonije? 
Izviđački odred PIONER iz Ohrida želi ostvariti suradnju sa jednim od udruga iz SIH-a.
Suradnja bi se ostvarila razmjenom odnosno zajedničkom aktivnosti u Hrvatskoj ili Makedoniji preko programa Erasmus+ ili nekog drugog izvora financiranja.

Simpozij europske izviđačke regije


Od petka, 4. prosinca do nedjelje, 6. prosinca u Skoplju se održavao Simpozij europske izviđačke regije pod motom „Think. No box required“. Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske na Simpoziju bili su predsjednik Željko Roglić i načelnica za međunarodnu suradnju Jelena Drndić.

‘Odlučili smo napraviti razliku za ljude pogođene tragedijom rata’


Tijekom vikenda 27.-29.11. izviđači iz 27 zemalja su se okupili u Kopenhagenu, na Refugee Response Seminaru gdje su raspravljali kako izviđački pokret i druge organizacije mladih mogu doprinijeti u trenutnoj situaciji izbjegličke krize. Sudionici su dijelili svoje znanje, ideje i aktivnosti u korist izbjeglica diljem Europe. Marko Kovačević je predstavljao Savez izviđača Hrvatske, koji je i sam sudjelovao na operativnim zadatcim SIH-a u podizanju tranzitno prihvatnog kampa Beli Manastir, a po nalogu DUZS-a.
Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Vitomir Dragčević, OI Plamen, Zagreb

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 252 pretplatnika
Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača Hrvatske, Prosinac 2015 on Facebook
Copyright © 2015 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Odranska 6.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Savez izviđača Hrvatske je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.