Veljača 2016. godine
Broj 35.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku

AKTIVNOSTI KOJE SU PRED NAMA...

 

Kalendar aktivnosti za 2016.


Veljača 

Cijeli mjesec  - Akcija “Dobro djelo svaki dan” 
12.-14.  - Susret operativnih voditelja (SOK)
22. BP – Thinking Day

Ožujak 
04.-06. -  Savjetovanje odraslih voditelja
11.-13. 2. kolo izviđačke lige (mlađi)
11.-13. 1. kolo izviđačke lige (stariji)
27.03. - Uskrs 
 
Vaš info SIH te@m :
 


ODLUKA O PROMJENI ORGANIZATORA DIV I DION 2016. 
i Obavijest o neodržavanju zborovanja 2016. 

Svi  pokušaji Saveza da se pronađe izvršni organizator Zborovanja na kraju nisu uspjeli. Zbog toga vas na žalost moramo obavijestiti da Zborovanja 2016 godine neće biti.

Glavna načelnica je temeljem prethodnog dogovora između prvotno izabranog izvršnog organizatora DION-a i DIV-a, OI Jarun  i Saveza izviđača Rijeke donijela odluku da se mijenja izvršni organizator te da je novi organizator DION-a i DIV-a Savez izviđača Rijeke.    

Odluka (pdf.)

 


... I AKTIVNOSTI KOJE SU IZA NAS

Izvšni odobor radi !!!

Zapisnik 10. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 08.12.2015.
Zapisnik 11. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 29.12.2016.
Zapisnik 12. sjednice izvršnog odbora – Zagreb, 28.01.2016.

 


19. sjednica Sabora Saveza izviđača Hrvatske, 2015

ZAPISNIK (pdf.)
sa 19. Sjednice Sabora Saveza izviđača Hrvatske, održane 12. prosinca 2015. godine u Domu kulture Prečko, Prečko 2a u Zagrebu  Sedmi susreti rovera 

Od 1-10.2. 2016. u Sharjahu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održano je tradicionalno, sedmo po redu druženje istraživača cijelog svijeta. Jedan od stotinjak učesnika bio je i Alen Štefek, iz SK Marjan iz Splita, član vijeća Saveza.Edukacija o mogućnostima financiranja udruga u sklopu programa Erasmus+

Kako bi se izviđačke udruge što bolje upoznale s mogućnostima financiranja kroz EU programe,  u Zagrebu i Splitu  je održana edukacija o pripremi projekata udruga za prijavu na Erasmus+ program.

 

Izvješće o volontiranju za 2015.


Pozivamo sve udruge članice Saveza izviđača Hrvatske da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju . ( kopiju izvještaja je potrebno poslati i u ured SIH-a prilikom registracije udruge za 2016. godinu !.

Izvještajno razdoblje se odnosi na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine.Rok za dostavu izvješća je 28. veljače 2016. godine.


(Od strane Ministarstva socijalne politike i mladih dobili ste email u kojem su vas uputili u novosti prilikom ovogodišnjeg ispunjavanja volonterskih sati). Ispunite izvješće o organiziranom volontiranju putem nove web aplikacije koju je moguće pronaći na sljedećoj poveznici: http://volonteri.mspm.hr/

ALI nezaboravite i na FINANCIJE !

krajem prošle godine obavijestili smo vas o zakonskoj obvezi predaje godišnjih financijskih izvještaja za sve neprofitne organizacije.
Prema odredbama članka 2. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (Narodne novine 121/14), koji je u primjeni od 1. siječnja 2015., obveznici primjene neprofitnog računovodstva su: domaće i strane udruge i njihovi savezi, zaklade, fondacije, ustanove, umjetničke organizacije, komore, sindikati, udruge poslodavaca te sve druge pravne osobe kojima temeljni cilj osnivanja i djelovanja nije stjecanje dobiti, za koje iz posebnih propisa proizlazi da su neprofitnog karaktera. 

Financijski izvještaji za izvještajna razdoblja od 1. siječnja 2015., sastavljaju se u skladu sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Rok za dostavu financijskih izvještaja za 2015. je 29. veljače 2016., ponedjeljak (zadnji dan zaprimanja izvještaja u propisanom roku) a uputu neprofitnim organizacijama pogledajte ovdje.
Uputu kako popuniti obrazac izvještaja ste dobili na odredski mail.

Savezni zov na ovogodišnji SOV

Savjetovanje odraslih voditelja održat će se u Centru za edukaciju Crvenog križa u Orahovici, 04. 05. i 06. ožujka 2016..
Informacije o objektu možete naći na web stranici Centra SOV 2016 (pdf.)

ONLINE PRIJAVNICA - prijave do 21.2.2016!!!

I ti želiš biti SIH-ov volonter! 

Samo to možda još ne znaš

Izvršni odbor objavljuje Javni poziv za volontiranje u Savezu izviđača Hrvatske!

Zbog povećanog obima poslova u Uredu Saveza  traže se volonteri koji su voljni pomoći u radu Ureda Saveza.

Radi se o pomoći oko uredskih poslova, provedbi predstojećih aktivnosti, slaganju arhive i skladišta ... Volontiranje će se obavljati sukladno dogovoru, do najviše 10 sati tjedno. 

Ako ste zainteresirani za volontiranje u Uredu SIH- a, slobodno se javite na emailsih@sih.hr  ili telefon 01/4872-165

Mjesec dobrih djela
Ponekad je i zagrljaj neprocjenjiva pomoć 

Hrvatski savez za rijetke bolesti pokrenuo je  kampanju “Zagrli za rijetke bolesti” i to diljem Hrvatske. Ove godine, nastoje oboriti Guinnessov rekord u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord je 108 121 fotografija). Prikupljanje fotki zagrljaja traje od 21. do 27. veljače. Za to im je potrebna pomoć volontera pa tako i članova Saveza izviđača Hrvatske!…

Dobro djelo svaki dan
Odvoji 10-ak minuta i nekome spasi život 

Savez izviđača Hrvatske, u suradnji sa zakladom Ana Rukavina, poziva vA na upisivanje u Registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koje će se održati 26. veljače 2016. godine, od 17:00 do 19:00 sati u Zagrebu. Točna lokacija bit će javljena naknadno 
 

Pozovite sve članove svoje udruge koji odgovaraju opisu donora, roditelje, susjede, obitelj i prijatelje, i molimo vas da zbog organizacijskih razloga do 20.02.2016. na email saveza sih@sih.hr javite okviran broj članova, prijatelja, roditelja…  koji će se upisati u registar darivatelja koštane srži 

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti koje trebaju popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi.

Fotografije sa SOK-a 

I 2016. se puno dužimo sa sovanom

Kao što znate, ove godine nas u naobrazbi čeka mnogo aktivnosti. Godinu započinjemo regionalnim tečajevima naobrazbe za mlade voditelje koji nam već polako kucaju na vrata. Prijave su završile, a na tečaju za mlade voditelje sudjeluju: više na  Scouts.hr, Inače, sovan se zove Pavo

A neki su već upoznali Pavu 
Regionalni tečajevi naobrazbe mladih voditelja SIH-a

U svim regijama osim regije Zapad (gdje će regionalni tečaj biti u ožujku) održani su 1. regionalni tečajevi naobrazbe mladih voditelja SIH-a. više na  Scouts.hr
Dva dana uživali u SOK-u

Seminar za operativne voditelje 2016. (SOK)

Izviđački voditelji Saveza izviđača Hrvatske okupili su se 12. i 13. veljače 2016. godine u Selcu na još jednom Seminaru za operativne voditelje. Ugodna atmosfera, mnogo ideja te nova znanja i vještine obilježili su ovogodišnji Seminar. 

Fotografije sa SOK-a 

Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednik E-biltena:
Vitomir Dragčević, OI Plamen, Zagreb

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 252 pretplatnika
Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača Hrvatske, Veljača 2016 on Facebook
Copyright © 2016 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Odranska 6.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Savez izviđača Hrvatske je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.