Travanj/svibanj 2019. godine
Broj 68.
 
E-bilten vam se ne otvara ispravno?
Otvorite ga u internet pregledniku
Kalendar aktivnosti za 2019.

Svibanj 
3.-4. -  Priprema hrvatskog kontigenta za odlazak na 24. WSJ 2019.
18.-19. - Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske 
19. - Dan izviđača 
 

Kalendar aktivnosti SIH-a za 2019. godinu ( pdf.)

Fotografije SIH-ovih aktivnosti 

Popusti i pogodnosti za članove

 

Programski odbor

30. i 31. ožujka, u prostorijama SIH-a, članovi novog Programskog odbora imali su radni sastanak. Deset se pametnih glava udružilo kako bi što prije zajedno dovršili materijale potrebne za provedbu Izviđačkog puta izazova. Područja po stupnjevima su uglavnom dovršena, a sad slijedi pisanje priručnika.


Javni poziv za prijedloge izmjena Statuta Saveza izviđača Hrvatske

 

Temeljem odluke Vijeća SIH-a donesene na 7. tehničkoj sjednici održanoj 16. travnja 2019. godine, Odbor za normativne akte, temeljem Statuta Saveza izviđača Hrvatske čl. 10.3, objavljuje javni poziv za inicijative za izmjenu i dopunu Statuta Saveza izviđača Hrvatske.

Pozivaju se sve izviđačke udruge članice Saveza koje žele predložiti inicijativu za izmjenu ili dopunu važećeg Statuta Saveza izviđača Hrvatske, da u roku 30 dana od dana objave ovog poziva, dostave svoje pismeno obrazložene prijedloge u ured Saveza, poštom ili putem e-mail-a na adresu sih@sih.hr.

Pravo na inicijative za izmjene i dopune Statuta imaju i tijela Saveza. Uz inicijativu se mora dostaviti prijedlog koji sadržava točnu formulaciju izmjena i dopuna.

Prikupljene inicijative razmotrit će Odbor za normativne akte. Temeljem toga sastavit će prijedlog izmjena Statuta koji će potom biti upućen na javnu raspravu. Nakon javne rasprave konačni prijedlog izmjena i dopuna Statuta Saveza za Sabor donijet će Vijeće Saveza.

Krajnji rok za dostavu prijedloga je 19. svibnja 2019. godine.

Višednevne ljetne aktivnosti


Kao što i sami znate bliži se doba ljetnih višednevnih aktivnosti. Stoga vas podsjećamo da svakako ne zaboravite prijaviti svoje ljetne VDA.
Poznato vam je da je uvjet za redovnu registraciju u Savezu prijavljena i održana barem jedna višednevna aktivnost unutar razdoblja od dvije godine za koju je nakon održane aktivnosti uredno predan izvještaj.
Uprava odnosno Organizator višednevnih aktivnosti dužan je u roku 30 dana od dana završetka višednevne aktivnosti podnijeti izvještaj o izvršenju višednevne aktivnosti Savezu izviđača Hrvatske, na propisanom obrascu.
Cjelokupni pravilnik možete pronaći ovdje, dok obrazac prijave možete pronaći na klikom na ovu poveznicu.
3. vikend Tečaja za odrasle voditelje
i Tečaj za nove odrasle voditelje

1. i 2. lipnja se u Zagrebu održava 3. vikend Tečaja za odrasle voditelje Saveza izviđača Hrvatske i novi Tečaj za nove odrasle voditelje. Prijaviti se možete putem ove poveznice.
Tečaj se održava u prostorijama Saveza izviđača Hrvatske na adresi Koturaška cesta 3A, Zagreb. Kotizacija po sudioniku Tečaja za odrasle voditelje iznosi 100,00 kn i uključuje troškove prehrane, materijala, printa i predavača. 
Tečaj za nove odrasle voditelje održava se 1. lipnja (subota) i kotizacija iznosi 50,00 kn po sudioniku što uključuje troškove prehrane, materijala, printa i predavača. Rok za prijavu za sudjelovanje je 26. svibnja 2019. godine.

 
Odbor i Tim za naobrazbu
Pretprijava za Šumsku školu Tečaja za odrasle voditelje Saveza izviđača Hrvatske
 
Od 12. do 18. kolovoza 2019. godine održava se Šumska škola Tečaja za odrasle voditelje Saveza izviđača Hrvatske, posljednji edukativni modul u osposobljavanju novih odraslih voditelja. Šumska škola održat će se u Izviđačkom domu “Velemerić” nedaleko od Karlovca. Molimo sve zainteresirane da ispune upitnik na sljedećoj poveznici kako bi organizatori znali s kojim brojem tečajaca i na kojem tečaju mogu računati.
Ostali detalji bit će objavljeni nakon završetka pretprijava, koje prema objavi traju do 31. svibnja 2019. godine.
Šumska škola Tečaja za odrasle voditelje prema planu se održava svake dvije godine, što znači da u 2020. godini neće biti ovog modula naobrazbe za odrasle voditelje.

 
Odbor i Tim za naobrazbu
Javni poziv za volontiranje u Timu za naobrazbu Saveza
 
Dana 8. svibnja 2019. godine, načelnik za naobrazbu Saveza izviđača Hrvatske, Smail Hibeljić, raspisao je Javni poziv za volontiranje u Timu za naobrazbu.
Cilj je ovog javnog poziva primiti u Tim osobe koje su zainteresirane za sudjelovanje u radu Tima za naobrazbu, a koje su do sada već prikupile iskustvo u radu s djecom i mladim voditeljima u svojim izviđačkim udrugama. Javni poziv otvoren je do 8. lipnja i sve informacije možete dobiti slanjem poruke na naobrazba@scouts.hr ili tajnik@sih.hr. Zainteresirani se mogu prijaviti putem ove poveznice.

 
Odbor i Tim za naobrazbu

Prve sjednice novog Izvršnog odbora

Nezaustavljiva Boranka


Na Danima komunikacija u Rovinju proglašeni su pobjednici natjecanja Mixx koje je napravljeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Boranka je odnijela nagradu Best in Show zajedno s agencijom Imago Ogilvy. 
Osvojila je i Zlatni Effie 2019., zlatnu nagradu u Idea X te Effie Grand Prix čime je najefikasnija kampanja u Hrvatskoj u 2018. godini. Isto je tako prva neprofitna kampanja koja je pobijedila ispred svih komercijalnih brendova. 
Zahvaljujemo agencijama Bornfight i Imago Ogilvy, koje su osmislile reklamnu kampanju te s nama podijelile ove važne nagrade.

Solin novi Grad prijatelj izviđača 

 
U utorak, 9. travnja, u solinskoj gradskoj vijećnici organizirano je potpisivanje povelje “Solin Grad prijatelj izviđača”. Sporazum su potpisali gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević i predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić Frketić.
više...

Europski jamboree, Poljska 2020.


Pozivamo sve zainteresirane koji će sljedeće godine navršiti  14 do 18 godina da se prijave za European Jamboree 2020.  Jamboree se održava u Gdanjsku, u Poljskoj, u terminu od 27. srpnja do 7. kolovoza. Pozvani su i oni stariji od 18 godina da se pridruže kao volonteri.
Ovo je prilika za sve koji još nisu bili na ovakvoj vrsti događanja da iskuse nešto novo, steknu nove izviđačke prijatelje, posjete Poljsku i, ono najvažnije, da se  zabave. Sve to kroz razne izviđačke aktivnosti koje potiču suradnju, razvijaju vještine te daju neku možda drugačiju perspektivu.
Za više informacija obratite se na mail: tanja.tutic@scouts.hr.
S veseljem očekujemo Vaše prijave :)
Izvanredna Konferencija i Simpozij na Malti
 
U Valetti (Malta) od 29. do 31. ožujka održana su dva bitna događaja Europske Regije WOSM-a s oko 140 sudionika iz 36 zemalja, na kojem su sudjelovala dva predstavnika Saveza; Tanja Tutić (Načelnica za međunarodnu suradnju) i Tomislav Ceronja (direktor 23. Europske skautske konferencije).
 

KOT 2019. - 2. kolo izviđačke lige Saveza izviđača Hrvatske

 
Od 5. do 7. travnja članovi Odreda izviđača “Siniša Pavković” iz Križa bili su domaćini 19. KOT-a, odnosno 2. kola državne izviđačke lige za mlađu i stariju kategoriju.  Više u nastavku...

Regionalni tečajevi Saveza - regije Centar, Jug, Sjever


Prvi vikend regionalnog tečaja za vođe jata i vođe patrola regije Sjever održan je od 30. do 31. ožujka u Varaždinu u organizaciji Odreda izviđača “Sirius”. Na tečaju je sudjelovalo 19 tečajaca iz 4 odreda. Više pročitajte ovdje.
Regija Jug održala je već dva dijela tečaja. 23. i 24. ožujka u prostorijama Splitskog skautskog zbora održan je prvi vikend (detaljnije ovdje), a 13. i 14. travnja drugi vikend Regionalnog tečaja (članak na ovom linku). Na tečaju je sudjelovalo 17 tečajaca iz 5 odreda.
U regiji Centar, prvi je vikend odrađen 13. i 14. travnja u prostorijama OI "Jarun". Prisustvovalo je 18 tečajaca iz 8 različitih udruga. A kako je njima protekao prvi radni susret možete pročitati na našim stranicama.

Drugi vikend tečaj za vođe družina i načelnike odreda
 

13. i 14. travnja u prostorijama SIH-a održan je drugi vikend tečaj za vođe družina i načelnike odreda. 
Bilo je vrlo radno, aktivno i zanimljivo. Kako je ovaj vikend u SIH-u bio doista buran i aktivan u naš su se rad uvjerili i predstavnici WOSM-a koji su bili u uredu Saveza na radnom sastanku.
Više o tečaju pročitajte ovdje

Kup Svetog Duje


U Splitu je od 26. do 28. travnja održan Kup Sv. Duje, 3. kolo izviđačke lige za mlađi uzrast. Sudjelovalo je 18 ekipa s 97 članova, u pratnji 12 voditelja te 25 organizatora.

Pobijedila je ekipa “Maestral” iz XV. SDI “Tornado”, ispred ekipe “Grizli” iz SK “Marjan” i ekipe “Uran” iz “MP-a”. Pobjednika po disciplinama je mnogo, ali to ćete i sami vidjeti iz rezultata i bodovnih lista.

2. godišnji foto natječaj Europske skautske regije

Europska skautska regija poziva sve izviđače da sudjeluju u 2. godišnjem skautskom foto natječaju s temom „Scouts as Active Citizens“. Cilj je prikazati na koje se sve načine izviđači uključuju u život svojih lokalnih zajednica, ali i njihovo djelovanje na globalnom nivou.

Rok za predaju fotografija je 31. srpanj 2019. godine.

Više o samom natječaju možeš pročitati ovdje, dok obrazac za prijavu možeš pronaći ovdje.

Country Roads take us to West Virginia

Članovi hrvatskog kontingenta koji će nas ovo ljeto predstavljati na 24. Svjetskoj skautskoj smotri u Sjedinjenim Američkim Državama, protekli su vikend imali pripremno druženje prije velikog puta na koji se spremaju. 4. i 5. svibnja u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem okupilo se 77 sudionika, vođa patrola te članova uprave.
Više detalja pročitajte na službenim stranicama

Facebook page Scouts.hr
Scouts.hr
E- mail adresa
Primate ove informacije jer ste se prijavili na info mailing listu Saveza izviđača Hrvatske; ili je prilikom godišnje registracije Vaše izviđačke udruge vaša e-mail adresa navedena kao kontakt adresa udruge; ili ste izabrani dužnosnik/član tijela upravljanja Saveza.  

Urednica E-biltena:
Helen-Marie Kerovec, načelnica za informiranje SIH-a

Naša e-mail adresa: e-bilten@sih.hr
E-bilten ima 262 pretplatnika
 
Copyright © 2017 Savez izviđača Hrvatske, 
All rights reserved.
Savez izviđača Hrvatske
Koturaška cesta 3a.
10000 Zagreb
tel/fax: +385.(0)1.4872.165
email: sih@sih.hr

Prijavite se na listu  
  uredite svoje podatke  
Ne želite viiše primati E-bilten SIH-a ? Odjavite se s liste

Like E-bilten Saveza izviđača  Hrvatske, travanj/svibanj  2019. on Facebook
 


This email was sent to <<E-mail adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Savez izviđača Hrvatske · Odranska 6. · Zagreb HR-10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp