Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 5 van IKC De Abacus
11 november 2022
Sinterklaas is in aantocht! Dat zie je in de school (want die is mooi versierd) en dat merk je aan de kinders. We kijken het sinterklaasjournaal en trekken (bijna) lootjes.. En er is meer: een nieuwe manier om de vrijwillige ouderbijdrage over te maken, damkampioenen, een volle Verspil-me-niet kast waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt en een boeiende ouderavond over het 9 jarig kind. We zijn met heel veel groepen de natuur in getrokken, 7e en 8e groepers namen deel aan de week van Respect. Graag uw extra aandacht voor de planning tot de kerst en.. komt u vrijdag ook op de koffie?

Veel leesplezier!Ouderavond 'Het kind van 9'
Wat een bijzondere ouder avond  was het afgelopen maandag. Een ouderavond, lezing van (kinder)coach Gerdien Jansen over het 'groep 5/6/7-kind dat zich al zo groot voelt en tegelijkertijd soms nog zo klein is'. 

Het was voor velen een herkenbaar verhaal  met praktische handvatten over de ontwikkelingsfase van het kind tussen de 8 en 10 jaar. De fase waarin kinderen zich bewust worden dat ze onderdeel zijn van een groter geheel, 'iets van de ander vinden' en zich dus ook bewust worden dat de ander ook iets van hèn vindt. Gerdien: 'Een uitdaging voor het kind zelf, maar zeker ook voor de ouders en de leerkrachten die met deze groep kinderen mag ‘werken’. 

De ouderavond gaan we ieder jaar standaard aanbieden aan de ouders van groep 5 en 6. Dus als u 'm deze keer gemist hebt bent u volgende keer van harte welkom!

 Groep 6 is woensdag naar het Slingerbos geweest voor een herfstwandeling. We hebben veel gezien, gehoord èn geroken.. ;o)Na de herfstvakantie zijn we gestart met blok 3 van De Vreedzame school.

Het thema van blok 3 is: We hebben oor voor elkaar.

In dit blok leren de kinderen belangrijke communicatieve vaardigheden, zoals duidelijk communiceren, goed luisteren, vragen stellen, zich verplaatsen in het gezichtspunt van een ander en een verschil van menig overbruggen.Nieuws van de oudervereniging
Wat gaat de tijd toch snel.. dit weekend komt sinterklaas alweer in het land! De OV heeft de school gezellig versierd en ook de kilo’s pepernoten en de schoencadeautjes liggen weer in de OV kast. We gaan er weer een leuke tijd van maken!

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij verteld over het nieuwe betalingssysteem, dit betalingssysteem loopt via de Parro App van school. Vanaf nu krijgt u via de Parro App een link met een betaalverzoek, dit betaalverzoek kunt u eerdaags verwachten. (Alle huidige ingevulde incassomachtigingen komen hierdoor te vervallen!)
 Verspil-me-niet-kast Doordat de stoel van sinterklaas weer op zijn vertrouwde plek in de school staat, is de verspil-me-niet kast verplaatst. De verspil-me-niet-kast staat nu in het halletje achter de stoel van Sinterklaas (tegenover de hoofdingang). De OV heeft de verspil-me-niet-kast verplaatst, uitgezocht en gelabeld. Ook heeft de OV deze aangevuld met (nieuw) speelgoed voor 5 december.

Heeft u thuis nog speelgoed staan waar niets mee gedaan wordt? Of heeft u nog andere spullen thuis staan waar u een ander blij mee kunt maken? Zet het dan in de verspil-me-niet-kast.Mocht er iets in de verspil-me-niet-kast staan wat u juist goed kan gebruiken, neem het dan gerust mee. Zo wordt er niets verspild!

Met vriendelijke groet,

Leden van de Oudervereniging.Sint komt weer bijna aan.. en hij is nu al welkom! De Abacus is er kaar voor dankzij de ouders die alles weer gezellig hebben versierd. Dank!
Lezen en beleven bij de kleuters
Op allerlei manieren zorgen we er samen met u als ouder voor dat kinderen uitgedaagd worden om samen lekker te lezen. En om te vertellen en naar elkaar te luisteren. In de kring bijvoorbeeld.

Zo gebruiken we De verteldoos die hoort bij De Vreedzame School ‘We hebben oor voor elkaar’. In de verteldoos mogen de kinderen iets doen waarover ze willen vertellen in de groep. Ieder kind krijgt de doos een keer mee. De andere kinderen mogen als ze willen iets vragen, we praten met elkaar. En vertellen en luisteren om de beurt.

In de week van 7 november gaan we ook beginnen we met de boekenkring voor de kinderen van groep 2. We houden de boekenkring om het 'lezen' bij kinderen onder de aandacht te brengen en kinderen enthousiast te maken voor boeken. De kinderen kunnen natuurlijk nog niet echt lezen, dus ze vertellen in de kring (over) het boek zoals zij het zelf willen.

Het is de bedoeling dat de ouders samen met hun kind een (prenten)boek uitzoeken en daarna regelmatig voorlezen. Als het verhaal goed bekend is, is de kleuter aan de beurt om er in de kring wat over te vertellen. En gebeurt in stijl: het kind mag op de voorleesstoel zitten, vertelt het verhaal en waarom hij of zij het heeft gekozen en de mooiste plaatjes laten zien. Het leuke is dat het verhaal ook nog wat wordt wordt 'aangekleed' met spulletjes die met het boek te maken hebben. Zo leer je te vertellen en te presenteren in de de kring en wordt (voor)lezen nog leuker!


Herfstknutsels in groep 5!Een spel in de kring bij groep 1/2: Welke kleren trek je aan in welk seizoen? Regenlaarzen horen bij de herfst, een zwempak bij de zomer en nog veel meer!Belangrijke data tot de Kerstvakantie

De komende periode wordt een extra gezellige tijd op school met Sinterklaas en Kerst. De schooltijden zijn soms ook een beetje anders. Goed om vast te noteren.

 Op 6 december mogen de kinderen een uurtje later op school komen. Inloop vanaf 9u, start van de lessen 9:30. Op donderdagavond 22 december is er natuurlijk weer een kerstactiviteit van (zoals het er nu naar uitziet van 17:30 tot 19:00). De Kerstvakantie start voor alle groepen op vrijdag  22december om 12u.


De week van respect

Kinderen van groep 7 en 8 zijn donderdag naar een presentatie geweest in het kader van de week van respect. Angela en Fransje vertellen:

We zijn gisteren uitgenodigd om naar het klooster in Huissen te komen. Rabbijn Soetendorp vertelde hoe belangrijk het is om respect te hebben voor elkaar en jezelf te zijn. Sommige kinderen durfden te vertellen hoe ze vroeger werden gepest en dit weer opgelost hebben. 

De rabbijn vertelde ook dat zijn pleegouders (in de 2e wereldoorlog) 3 seconden hadden om te kiezen of ze hem wilden adopteren. En hem te helpen onderduiken om hem te beschermen tegen de Nazi’s) Ze hadden gekozen om hem adopteren. 

Aan het einde kregen we drinken en een lekker koekje. We vonden het heel bijzonder dat we hier heen mochten. Groep 3b is druk aan het lezen en schrijven over Sint!Uit groep 7

Ivo heeft een brief geschreven aan de kinderburgermeester met de vraag om een stoplicht bij gevaarlijk kruispunt. Maandag hebben we het hier in de klas over gehad en hebben meer kinderen een brief geschreven. Ivo heeft de brieven verzameld en stuurt ze als één pakket aan de kinderburgermeester. Goeie actie groep 7!


Help! Hoofdluis!
Het aantal ouders dat mee helpt groeit, maar er is zeker ruimte voor nieuwe ouders.
Klik hieronder om u aan te melden.
Ik help mee luizen pluizen!


Groep 4 was deze week op ontdekkingstocht in het Dijkmagazijn in Bemmel.
Dammen! En winnen..
Wij zijn Pim, Ayden, Luuk en Thijmen en hebben een prijs gewonnen. De derde prijs voor het dam toernooi in het Koelhuis, van de damvereniging. En dammen lijkt misschien makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt!Koffie uurtje
Dit schooljaar organiseren we regelmatig een koffie-uurtje van 8.30 tot 9.30 in de teamkamer. Komende vrijdag bent u weer van harte welkom.

Tijdens het koffie-uurtje, waarbij de directeur (en/of bouwcoördinatoren, intern begeleiders) aanwezig zijn, kunt u informatie uitwisselen, vragen stellen, kennis maken met andere ouders, ideeën inbrengen en uw mening geven over allerlei schoolse zaken. Op deze informele manier horen we ‘wat er leeft’ en hoe u onze school ervaart. We horen graag van u waar we volgens u goed in zijn en wat we nog kunnen verbeteren.

Vrijdag bespreken we hoe u de communicatie met school ervaart. kennismakingsgesprekken, oudergesprekken, Parro etc. Verder sluiten ook de nieuwe IKC-raad lezen aan om kennis te maken. Aanmelden is niet nodig, maar wel fijn. Stuur even een mailtje naar abacus@wonderwijs.nl
  
Ik kom ook op de koffie!

(Ingezonden)

AANMELDEN VOOR 5 DECEMBER 2022
Lingeprint
Een groot aantal leerlingen van onze school heeft tijdens de Boekenweek enthousiast gewerkt aan een aantal kunstwerken. Deze waren afgelopen weekend te zien bij de opening en het eerste weekend van de Lingeprint Grafiekmanifestatie in 't Convent in Huissen. Komend weekend en het weekend daarop zijn de kunstwerken ook nog te zien. Kom allemaal kijken (met je ouders)!

Daarnaast zijn in de CulTOUR week voor de voorstellingen van Troef oo een aantal meer dan levensgrote dieren dieren van karton gemaakt. Deze zijn ook te zien tijdens deze grafiekmanifestatie.  

v.a. Maandag 14/11: Inschrijven oudergesprekken
Donderdag 16/11: IKC raad vergadering
Vrijdag 18/11: Koffie-uurtje
21-24/11: Voortgang gesprekken op uitnodiging groep 2 t/m 8

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp