Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 9 van IKC De Abacus
20 januari 2023
Twee weken na de kerstvakantie.. en het bruist in de school: er wordt ge(cito)toetst, groep 7 gaat naar het theater, er komt een kinder-leescafé, dansen in het donker en de Voorleesdagen starten weer! In groep 3 vieren ze het letterfeest, de IKC raad is op volle sterkte en ook onze bieb raakt boordevol super vette boeken. Bij de kleuters gaan we volgende week de ruimte in en in de onderbouw hebben de collega's de training 'Met Sprongen vooruit' met succes afgerond. Goed bezig allemaal!

En.. komt u ook naar het koffie-uurtje komende vrijdag?


Koffie uurtje: vrijdag 27 januari: maak kennis met de bouwcoördinatoren en de voorzitter van de IKC Raad
Volgende week vrijdag organiseren we voor de tweede keer dit schooljaar een koffie-uurtje van 8.30 tot 9.30 in de teamkamer. Na de goede opkomst van de vorige keer verwachten we nu nòg meer ouders.  

Tijdens het koffie-uurtje (waarbij naast de directeur nu ook de bouwcoördinatoren en de IKC raad voorzitter bij aanwezig zijn), kunt u informatie uitwisselen, vragen stellen, kennis maken met andere ouders, ideeën inbrengen en uw mening geven over allerlei schoolse zaken. Op deze informele manier horen we ‘wat er leeft’ en hoe u onze school ervaart. We horen graag van u waar we volgens u goed in zijn en wat we nog kunnen verbeteren.

Vrijdag bespreken we uw vragen en opmerkingen met elkaar, zaken die in de bouwen spelen, maar ook beleidszaken waarmee de IKC raad te maken heeft. Aanmelden is niet nodig, maar wel fijn. klik hieronder op de knop om u op te geven. 
Ik kom ook op de koffie!

Ouders, we zien jullie graag.. in de klas!

Eind maart is het zover: u bent dan (op intekening) welkom bij een les in de groep van uw kind. En dan zeker niet alleen om mee te kijken, maar ook om mee te doen. Verbaas u over de inzet van de kinderen, de best wel moeilijke opgaven of de professionele aanpak van onze leerkrachten! U bent van harte uitgenodigd. Meer info volgt snel. Kinder(lees)café De Abacus

Het Kindercafé is een activiteit van IKC De Abacus en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het Kindercafé is bedoeld voor kinderen die taal wat lastiger vinden.

In een naschools programma krijgen kinderen met leuke en spannende spellen, uitdagingen en opdrachten de kans om spelenderwijs vooruitgang te boeken op het gebied van de taalontwikkeling, lees(plezier), en woordenschat. We gaan bijvoorbeeld met de VR-bril of de tablet je favoriete boek tot leven laten komen, een stiftgedicht maken, aan de slag met een recept, en ons eigen jeugdjournaal maken. Er is ruimte voor een groep van maximaal 6-8 kinderen vanaf groep 5. De groep wordt begeleid door twee vrijwilligers.

De pilot gaat van start op maandagmiddag 30 januari van 14.30 – 15.45 uur in de schoolbieb van De Abacus, en wordt op 6 maandagen aangeboden waarna er de kans is dat de pilot wordt omgezet naar een reguliere activiteit. Het Kindercafé is gratis, aan meedoen zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan bij de leerkracht.Dansen in het donker met de kleuters!
Klik om te starten..

De leden van de OV zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen van ons eerste thema van dit jaar namelijk; Carnaval! De school zal binnenkort weer gezellig gemaakt worden om alvast lekker in de stemming te komen. Natuurlijk maken we er ook dit jaar weer een gezellige carnaval van!Kalender update
Let op: op 22 en 23 juni hebben de kleuters twee extra vrijde dagen.
De resterende studiedagen van dit schooljaar zijn op 14 februari en 7 april (goede vrijdag)
Deze en alle andere data vind u op de Google kalender op onze site.Lekker veel voorlezen
Woensdag 25 januari tot en met 4 februari zijn er weer de Nationale Voorleesdagen 2023. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, woordenschat en bezorgt ze veel plezier.

Het voorlezen aan (kleine) kinderen die nog niet kunnen lezen is leuk, maakt van kleintjes grote lezers en van lezers op de basisschool trotse voorlezers. Samen voorlezen is gezellig en maakt lezen extra bijzonder.

Tijdens deze dagen lezen we elkaar, op allerlei manieren, extra veel voor in alle groepen. De wethouder komt voorlezen en de groepen 7 lezen voor aan de kleuters en de peuters van de kinderopvang. Natuurlijk is hal van de kleuters en de opvang weer helemaal versierd. Hier staat een tafel met nieuwe prentenboeken, waaronder het Prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Maximiliaan modderman 200Citotoetsen
De komende weken gaan wij aan de slag met het maken van de Cito toetsen.

De Cito-toetsen nemen we af om te kijken waar de kinderen staan en om hun ontwikkeling goed te kunnen volgen. We kijken welke doelen ze wel en niet behalen. Op de lange termijn worden de resultaten van Cito gebruikt als richtlijn voor het uitstroomprofiel naar het VO. Tijdens de 10 minuten gesprekken worden de resultaten met u besproken.Trappenhuis gerenoveerd
Volgende week wordt het trappenhuis aan de van Voorststraat geschilderd en wordt er een nieuw plafond geplaatst. Daarvoor wordt er een steiger geplaatst. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de trap. Gelukkig kan de ingang wel gebruikt worden en de toiletten op de eerste verdieping ook.De groepen 3 hebben het Letterfeest gevierd, want alle letters zijn weer geleerd!

Dit is de IKC raad op de foto

Met drie ouders van de de school en twee van de opvang: Fianne Vranken (voorzitter), Bea Stevens, Radia El Alkili, Lianne Soer en Eline Verwaaijen. En met drie personeelsleden van de school en een van de opvang: Marloes Vaes (secretaris), Nol Heinen, Eline Joosten, Gaby Buijs. 

Nol Heinen, Lianne Soer, Marloes Vaes, Eline Joosten, Bea Stevens
Gaby Buijs, Radia El Alkili, Fianne Vranken, Eline Verwaaijen

Meer info en achtergronden
op de site!Stápels nieuwe boeken in de schoolbieb! Nu nog even alles inscannen.. en dat gaat snel met alle biebouders!Oversteken op de van Voorststraat

Ook de agent die vorige week verschillende dagen heeft geobserveerd viel het op: de verkeerssituatie bij het zebrapad aan de van Voorststraat is niet veilig genoeg.

Brieven naar de wethouder en de kinderburgemeester, oproepen aan ouders om mee te klaar-overen hebben helaas niet geholpen omde situatie te verbeteren. De wijkagent zet een verkeersexpert in om de gemeente te adviseren.. Maar we gaan verder.. samen met het wijkplatform, want het kan en moet beter kunnen. Voor onze leerlingen. Wie denkt er mee?
Ik help mee met veilig oversteken!


Deze toppers van groep 1-2 hebben de cursus Met Sprongen Vooruit afgerond: Marlous, Dorien, Anja, Iris, Erwin.
Met Sprongen Vooruit is een programma voor rekenen en wiskunde met volop klassikale activiteiten, coöperatieve spelvormen, bewegend leren rekenen en veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.
 


Het thema in de ruimte gaat van start....3.2.1! De kleutergroepen en peuter-kleutergroep starten maandag met het thema ruimte. Alle materialen omtrent de ruimte mogen mee naar de klas genomen worden.Samen naar het theater!
Groep 7b is naar een theatervoorstelling geweest, twee leerlingen doen verslag:

Hallo wij zijn Indy en Lexie. En wij zijn naar een hele leuke voorstelling geweest in Bemmel bij theater Clink! Het was leuk, grappig en gezellig. We waren er met de hele klas en een paar ouders en natuurlijk juf Lizanne.

Er waren 2 meisjes, 1 meisje praatte elke keer door een microfoon, er stond een doos voor met twee kleuren en dat zijn: paars en groen!

Iedereen had een bordje met de zelfde kleuren. Die moest je omhoog houden omdat er in de doos bijvoorbeeld een twee gebroken hartjes en hakken. Dus daar van moest je kiezen en de kleur omhoog houden. Daarna trok iemand de stekker er uit van de lamp en microfoon en toen stond er een meisje helemaal stil omdat ze een soort van robot was.

Daarna hadden we pauze….met limonade en koekjes!

Toen hadden we een workshop waar je 3 dingen van jezelf moest uitbeelden. Het was echt heel leuk om te doen. Daarna gingen we gewoon weer lekker naar school het is zeker een aanrader.

Dat was het dan weer doeiii!


v.a. Maandag 23/1: adviesgesprekken groep 8
Maandag 23/1: OV vergadering
Vrijdag 27/1: Koffie-uurtje

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp