Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 7 van IKC De Abacus
9 december 2022
Sint is weer vertrokken en Kerst komt er aan!  Hierover leest u alles in deze nieuwsbrief met mooie surprises, Sinterklaas op school, optredens en speculaaspoppen. En dus ook met volop Kerst nieuws: van de oudervereniging, kerstkaarten voor ouderen, 'paarse-vrijdag-kerststerren' en zéér belangrijk: het programma van het kerstdiner met echt àlle kinderen van het IKC!  En ondertussen leren we samen 'gewoon' door in deze bijzondere weken..

Veel leesplezier!Prachtige surprises en mooie gedichten in groep 7B


Kerst op de Abacus


Dit jaar vieren we eindelijk weer met ons hele IKC het kerstfeest in de groepen met een gezellig kerstbuffet.
Op donderdag 22 dec van 17.30 -18.30 uur.


Samen bij de opvang, op school met de groep
Bij de opvang genieten ouders en kinderen samen van het feestelijke buffet, in de groepen 1 t/m 8 doen vieren de leerlingen met klasgenoten en leerkrachten het kerstfeest.

Kerst op het plein
Natuurlijk is er ook voor u als ouder gelegenheid om bij de hoofdingang in gezellige kerstsfeer op uw kind(eren) te wachten. Vanaf 17.30 zorgt de oudervereniging voor lekkere erwtensoep en glühwein.

Doneren voor het goede doel
Dit schooljaar besteden we een paar keer aandacht aan het goede doel “Het Ronald Mac Donald huis”. Het startschot is tijdens deze kerstbijeenkomst. U kunt een donatie doen in de daarvoor bestemde pot.Alle ouders (van opvang en school) maken hapjes
Maak alstublieft niet meer dan 8 hapjes voor het buffet. Dit kan iets warms of iets kouds zijn. 
Vul in wat u gaat maken op de intekenlijst bij de groep van uw kind(eren). Probeer iets te maken wat nog niet op de lijst staat, zo wordt het een gevarieerd buffet. De lijst hangt er vanaf maandag 12 december.

Bord, bestek en beker in een tas
Alle kinderen nemen woensdag 21 of donderdagochtend 22 december een bord, beker en bestek mee in een plastic tas. Graag voorzien van naam.

Programma 22 december
17.15: de hapjes mogen in de lokalen gebracht worden.
17.30: start kerstmaaltijd 
18.30: einde kerstmaaltijd

Ophalen
Leerlingen van de groepen 1 t/m 4 mogen bij het lokaal opgehaald worden. Graag de hoofdingang gebruiken en wachten in de gang bij het lokaal.
Leerlingen van de groepen 5 t/m 8 lopen samen met de leerkracht om naar buiten. U wacht buiten op het schoolplein.

We verheugen ons op een heel gezellig kerstfeest!
Het team van IKC de Abacus

 Paarse vrijdag EN kerst.... in groep 4Nieuws van de oudervereniging

Sinterklaas is inmiddels weer terug naar Spanje, maar wat heeft hij de kinderen toch weer goed verwend. Het was weer een geslaagd sinterklaasfeest al zeggen wij het zelf!

Inmiddels is de school alweer versierd in een gezellige kerstsfeer, overal staan kerstbomen en hangen er mooie lampjes in de school. Op 22 december is er voor de kinderen ’s avonds een kerstdiner en voor de ouders staan wij als OV buiten met een kraampje met glühwein en erwtensoep! Zo kunt u onder het genot van iets warms buiten wachten totdat de kinderen klaar zijn met hun kerstdiner. Wel zo gezellig!

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij verteld over het nieuwe betalingssysteem, helaas duurt deze overgang langer dat verwacht. Het verzoek tot betalen zal dan ook helaas op zich laten wachten tot in het nieuwe jaar, dit zal naar verwachting in januari 2023 zijn. Onze excuses hiervoor!

Met vriendelijke groet,

Leden van de OVMediatoren op De Abacus

Zoals u vast weet zijn we met elkaar een Vreedzame school. Dit is een aanpak die we IKC-breed inzetten. Mediatoren horen daarbij.

De Vreedzame School leert kinderen: 
• op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan
• op een democratische manier met elkaar beslissingen te nemen
• constructief conflicten op te lossen
• verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en voor de gemeenschap
• open te staan voor verschillen tussen mensen.

Mediatie
Een belangrijk onderdeel van de Vreedzame School is mediatie. Mediatie is bemiddeling bij conflicten. Alle leerlingen leren wat mediatie is en daarnaast worden leerlingen uit groep 8 opgeleid om de rol van leerlingmediator te vervullen. Zo nemen kinderen zelf de verantwoordelijkheid voor het oplossen van conflicten in de klas of op het schoolplein. 

Tijdens de pauzes kunnen zij helpen bij een conflict van andere kinderen. Zij zijn zichtbaar door een gekleurd hesje. Uiteraard lopen er ook altijd leerkrachten op het schoolplein rond. Onze mediatoren helpen bij het oplossen van kleine conflicten. Op een rustige plek in de school voeren onze mediatoren een gesprek met de andere leerlingen om het conflict op te lossen. Op dit moment hebben we 15 mediatoren bij ons op school. Ze doen het heel goed, we zijn trots op onze mediatoren!Gaaf! 
Het WK op school, samen kijken met de BSO!Nieuws uit groep 8
Sem en Luan zitten en vertellen over wat ze zoal meemaken in groep 8..

De laatste tijd hebben wij veel leuke dingen gedaan zoals: we hebben met de klas veel leuke surprises gemaakt en hebben we met z’n allen het WK gekeken, dat was super tof. Ondanks alle lol moesten we ook de IEP maken en veel extra teksten lezen bijvoorbeeld over Nelson Mandela en het WK in Qatar. We hebben er veel van geleerd maar we schrokken er ook van. We hebben geleerd dat alles wat Nelson Mandela deed heel dapper was.

En we hebben met onze groep maar liefst 1500 speculaaspoppen verkocht! Samen met groep 8A waren er dat iets meer dan 3500 en de opbrengst? Ruim2200 euro! 

We hebben veel zin in de rest van het jaar!!

Tip:
Huissen bij kaarslicht morgen, 10 december 


Deze speciale kerstmarkt loopt door het gehele centrum van Huissen met meer dan 70 kramen. De kerstmarkt duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Vanaf 18.00 uur zijn er optredens van zangers, koren en muzikanten.Stokstaartjes:
Sinterklaas weer naar Spanje en...de kerstboom weer in de klas!
 'Op je kop in de Prullenbak' Studenten van de Nederlandse Musical Academie die dit jaar afstuderen treden voor ons op.. De kleuters treden op voor Sint..Kerstkaartenactie
Yes, bijna kerst! Kijk jij ook zo uit naar gezelligheid, warmte en lichtjes? De feestdagen zijn voor veel mensen hét moment om samen tijd door te brengen. Maar niet voor iedereen… Veel ouderen voelen zich eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Ze krijgen bijna nooit bezoek of een vrolijk kaartje van iemand die aan ze denkt.

Om deze mensen op te vrolijken organiseren Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL De Grote Kerstkaartenactie. En daar hebben de groepen 5 en 6  aan meegedaan.

(Ingezonden)

Op donderdag 15 december geeft Pedagogisch specialist  Anne-Marie Stevens een online masterclass speciaal voor ouders. Een masterclass waarin het gaat over grenzen stellen, positief opvoeden, wat doet er echt toe in de opvoeding en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we, ondanks onze drukke agenda’s, onze kinderen blijven zien in wat ze nodig hebben.

Een ontzettend waardevolle 1,5 uur gewoon vanaf je eigen bank of keukentafel. Voor alle ouders zinvol om te volgen! 
De kosten zijn 17 euro inclusief btw

Klik hier voor meer info en aanmelden

'Mijn doel is om ouders te inspireren, kennis te delen en bewust te maken zodat ze een ontspannen kerstvakantie in kunnen gaan met hun kinderen'

(Ingezonden)


Maandag 12 december
OV vergadering
Donderdag 22 december
Kerstviering
Vrijdag 23 december, 12u t/m 8 januari
Kerstvakantie voor alle groepen

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp