Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 4 van IKC De Abacus
21 oktober 2022
Wat een vrolijke start van herfstvakantie vandaag! Met schapen in de school, schoolschrijvers en nog veel meer. Wat denk je van een bezoek aan het Museon met de derde groepers? Of een pan groentesoep en een hond bij de BSO en kleuters op het Egelpad? En we hebben ook heel wat winnaars in de school: van gouden pennen en penselen en.. van Jumpsquare vrijkaartjes. 
Verder nog interessant nieuws over List lezen, de 'Verspil-me-niet' kast, stagiaires in de school en 'Zien!'. Na de vakantie gaat het luizenpluisteam weer aan de slag.. met nu nog te weinig ouders, dat wel. U kunt zich hieronder meteen inschrijven!

Fijne vakantie allemaal!
 

Schapen in de school!
U heeft het vast al voorbij zien komen in de Gelderlander, het Jeugdjournaal en RTL: schapen  het plein en..  in de school! 

Gelukkig waren de kleintjes binnen, hebben de andere kinderen en ouders er samen met ons voor gezorgd dat de schapen weer veilig naar buiten konden en dat het gewoon een gezellige, vrolijke middag kon zijn.
Superleuk!Verspil me niet!
U heeft vast al onze Verspil-me-niet kast(en) gezien die nu in de hal bij de hoofd- en kleuteringang staan. De bedoeling van de kasten staat hierboven al treffend het tegeltje aangegeven.

U kunt er spullen in kwijt die u niet meer gebruikt zoals (winter)kleding,  klein speelgoed of huishoudelijke spullen.  Maar ook lang houdbare etenswaren en hygiëne artikelen. U kunt de spullen ruilen met iets anders dat u in de kast zet, maar dat hoeft niet: u kunt ook alleen spullen uit de kast halen die u gewoon kunt gebruiken.
De kast staat nu bij ingang om aandacht te vragen, later plaatsen we hem in/bij de aula.

(van de BSO)


Groentensoep..... of toch niet?

De herfstvakantie is weer in aantocht en we hebben weer leuke activiteiten bedacht voor de bso. Zo gaan we op maandag groentesoep maken. Nou leek het ons leuk om van tevoren met de kinderen te bespreken wat ze graag in de soep wilde hebben.

Een kind riep gelijk.... er moeten balletjes in, gehaktballetjes. Weer een ander riep prei en paprika. Iedereen riep allerlei ingrediënten door elkaar heen. Het verbaasde me dat ze zelfs dachten aan een bouillon blokje. Maar de volgende ingrediënten spande de kroon.... een kind wilde er slagroom in en weer een ander kind wilde er snoepjes en chips in.... 🤔Ik denk niet dat we dit verstaan onder een gezonde groentensoep maar dan had ik ook maar niet moeten vragen wat ze  graag in de soep wilde hebben toch?? 😁😉.

Zo zie je maar weer, kinderen zijn erg slim... dus let op hoe je iets zegt of vraagt 😂. Ik ben er van overtuigd dat dit een heerlijk soepje gaat worden met of zonder de bijzondere ingrediënten . Ben benieuwd!!
Eet smakelijk!
 


Zicht op emotionele ontwikkeling

In de week voor en na de herfstvakantie vullen de leerkrachten voor alle kinderen de vragenlijst in van Zien!/Kindbegrip.

Het doel hiervan is de ontwikkeling van het sociaal en emotioneel functioneren van de kinderen in kaart te brengen, zodat wij ze hierna verder kunnen helpen in hun ontwikkeling. De kinderen van de groepen 5-8 vullen zelf ook een vragenlijst in gericht op sociale vaardigheden en hun belevening omtrent het leer- en leefklimaat. 

 Stagiaires op IKC De Abacus 

Misschien heeft u ze al ontmoet: onze stagiaires. Wij vinden het erg belangrijk om ons vak door te geven en bieden daarom de mogelijkheid aan studenten om op IKC De Abacus de praktijk te ontdekken.

Inmiddels zijn er, verspreid door de hele school, al 10 studenten van verschillende opleidingen gestart. Zo kunt u een student tegenkomen van het Maarten van Rossem die een maatschappelijke stage loopt of studenten van de opleiding Onderwijsassistent & Pedagogisch medewerker van ROC Rijn IJssel.

Inmiddels zijn ook de Pabo studenten van het 2e en 3e jaar gestart en na de herfstvakantie komen de 1e jaars hun eerste lessen geven, altijd spannend (voor deze studenten). In de gymzaal geven 2 studenten van Sport & Bewegen les, onder begeleiding van Luc. Tot slot hebben we een Pedagogiek student, zij neemt in verschillende groepen een kijkje en loopt met onze ondersteuners en Intern Begeleider mee.

Naast de taken in de klas is het mogelijk dat stagiaires ook vergaderingen en oudergesprekken bijwonen. Dit laatste gebeurt uiteraard in overleg met u. Zoals u kunt lezen staan wij graag klaar voor onze toekomstige collega’s! Help! Hoofdluis!
Onze ouderwerkgroep hoofdluis zorgt voor de controles in de eerste week na elke vakantie en bij tussentijdse 'uitbraken'. Op deze manier houden we het aantal kinderen met hoofdluis zo klein mogelijk.  Maar…. Zonder uw hulp als ouder kunnen we de strijd tegen luizen niet aangaan. 

Daarom opnieuw deze dringende oproep om u aan te melden als luizenouder! Komt u ook helpen? We zoeken voor elk jaargroep (vaste) ouders, zodat de omvang van de taak beperkt blijft.  Wie helpt er nog mee?  U kunt zich opgeven door de knop hieronder aan te klikken

Controle
in de week na
de herfstvakantie! 
Ik help mee luizen pluizen!


Groep 1/2 zijn in Bemmel geweest en hebben daar het egelpad gelopen. Bij iedere houten egel die we vonden was er een opdracht. De kinderen hebben genoten en ook nieuwe dingen geleerd.


Vandaag hebben we de vrijkaartjes voor Jumpsquare Arnhem uitgereikt aan Luuk Nusteen uit groep 8B en en aan Teun Reijnders van de Stokstaartjes. Gefeliciteerd!

.. en hou het Vertelraam in de gaten voor meer acties!
Heel veel trotse winnaars van onze gouden penselen, pennen!
(..dit zijn er nog maar 4!)


Dank ouders!

Dank zij jullie kunnen we er op uit. Naar het Museonder, het Kröller-Muller, De Lindenberg, de bieb, het theater, het Egelpad, de natuur in en nog veel meer. Cursus LIST 

De leerkrachten van de kleuterbouw hebben de cursus LIST gevolgd.  Bij LIST vormen betrokkenheid bij lezen, het nadenken over hoge denkvragen en het vergaren van kennis van de wereld het uitgangspunt.

Aan de hand van prentenboeken verbinden we de techniek van lezen (beginnende geletterdheid)  steeds met leesbegrip,  leesbeleving en het opbouwen van kennis van de wereld.
Op deze manier bieden we een goede  doorgaande lijn van beginnende geletterdheid in groep 1-2 naar aanvankelijk lezen in groep 3.
Zowel de kinderen als de leerkrachten zijn erg enthousiast!

(Van de BSO)Spannend nieuws voor de Panda's!! 

De Panda groep had groot nieuws! Het was wel spannend, want er was opeens een groot kussen en een voerbak op de groep. Wat moeten we daar toch mee, dachten we met z'n allen?

Maar toen kregen we plotseling een foto van een dier. Het was een hond! De Panda's hebben nu hun eigen huisdier. De kinderen waren allemaal heel blij en riepen van alles door elkaar heen. De eerste reacties waren positief hahaha… er is al beloofd dat er heel veel geaaid en geknuffeld gaat worden.

We hebben het er ook al over gehad hoe groot hij misschien wel is en voelt hij zacht of hard? Maar niet onbelangrijk hoe gaat de hond heten??? 
We hebben al wat namen gehoord volgende week kiezen we een naam uit.  Mochten er thuis nog verdwaalde spullen zijn die niet gebruikt worden voor een hond dan is dat natuurlijk altijd welkom!

Voor nu zeggen wij welkom lieve hond bij de Panda's.Bieb!
Donderdag 13 oktober zijn de groepen 3 naar de bibliotheek geweest..

Welk prentenboek heeft de mooiste prenten? De kinderen kozen hun favoriet: het boek met het gouden penseel. Het thema Gi-ga-groen gaat over de natuur. Hoe kunnen wij zorgen dat de wereld 'beetje bij beetje' groener wordt? Zo hebben wij geleerd dat iedereen een steentje kan bijdragen. En dat vinden wij een Gi-ga-goed plan!
De groepen 3 zijn als afsluiting van de Kinderboekenweek naar het Museonder op Park de Hoge Velwe geweest. Het was een geslaagde en interessante ochtend! (Met dank aan de ouders die gereden hebben!)
(Ingezonden)


Logeren?
Voor Cindy (5) en Amy (6) zijn we dringend op zoek naar een gezin, op bereisbare afstand van Arnhem, waar ze om het weekend mogen logeren. Dit is ter ondersteuning van hun moeder. Cindy en Amy zijn twee gezellige zusjes die fijn met elkaar en andere kinderen overweg kunnen. Ze vermaken zichzelf goed, maar vinden het ook leuk om samen activiteiten te doen. Ze houden van muziek, dansen, bakken en knutselen.

Heb jij het pleegouderschap wel eens overwogen en kan jij iets voor Cindy en Amy betekenen? Neem snel contact op met Ilse Hermans via: 06 82867821 of i.hermans@entrealindenhout.nl. 

​Wil je meer weten over pleegzorg? Kijk dan eens op www.ikwilpleegouderworden.nl. 

NB De namen en de kinderen op de foto zijn niet echt.
De zusjes voor wie we een fijne plek zoeken wel. 


(Ingezonden)
Zaterdag 29 oktober 2022 
&

Maandag 29 mei 2023

Lekker 1.5 uur onder begeleiding uit je bol!!.
5 tot en met 7/8 jaar van 9.30 uur tot 11.00 uur!
8/9 jaar en ouder van 11.30 uur tot 13.00 uur!

Het gym je gek feest vindt plaats in de Turnzaal in Huissen, Kardinaal de Jongstraat 1 a, achter het gebouw van de schietvereniging.

(Ingezonden)


Zin om de Herfstvakantie sportief en plezierig te beginnen? 

Op maandag 24 oktober is er in sporthal de Brink een Luchtkussen Apenkooi.

Zie hieronder de mogelijkheden:

-      Tijdslot 1:      09:30 - 11:00 uur, kinderen van 1,5 t/m 4 jaar

-      Tijdslot 2:      11:15 – 12:45 uur, kinderen van 5 t/m 7 jaar 

-      Tijdslot 3:      13:15 – 14:45 uur, kinderen van 8 t/m 12 jaar

€ 9,00 + € 1,00 servicekosten. Vol = Vol  Voor meer informatie ga naar www.playmogym.nl


Vrijdag 24-28/10-: Herfstvakantie
Maandag 31/10: Start luizen controle
Maandag 7/11: Groep 6 Mondriaan project,  Ouderavond groep 6 en 7: 'Het Kind van 9', OV vergadering

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp