Copy
Bekijk deze mail in uw browser

Extra Kerst Nieuwsbrief
van IKC De Abacus
20 december 2022

Net voor de kerstvakantie nog even alles op een rij in een extra editie van Het Vertelraam. Een kerstwens, het programma voor donderdag en suggesties voor activiteiten in de vakantie. En daar hoort lekker lezen zeker bij!

Met de kinderen sluiten we vrijdag het jaar af met een oliebol en een kerstvoorstelling in de aula. We hadden u daarvoor graag uitgenodigd, maar helaas is er te weinig ruimte omdat we het speellokaal moeten gebruiken voor de opslag van meubels: de vloeren van zes lokalen worden in de vakantie vernieuwd. De voorstellingen worden wèl gefilmd en op ons besloten YouTube kanaal met u gedeeld. Gelukkig hebben we volop plannen om u weer ècht welkom te heten in de school, bij voorstellingen, tentoonstellingen en in de groepen.. daarover later meer.

Om toch ook samen met u af te sluiten vieren we met u Kerst en Nieuwjaar in de aula, donderdagavond, met glühwein en erwtensoep van de OV.

Veel leesplezier!

..en een héle fijne vakantie!


Kerst op de Abacus


Dit jaar vieren we eindelijk weer met ons hele IKC het kerstfeest in de groepen met een gezellig kerstbuffet.
Op donderdag 22 dec van 17.30 -18.30 uur.


Samen bij de opvang, op school met de groep
Bij de opvang genieten ouders en kinderen samen van het feestelijke buffet, in de groepen 1 t/m 8 doen vieren de leerlingen met klasgenoten en leerkrachten het kerstfeest.

Kerst op het plein = kerst in de aula!
Eerder was het de bedoeling om op het plein de kerst te vieren, maar het het zó gezellig in de school dat we u graag welkom heten in de aula!
Daar kunt u wachten in gezellige kerstsfeer samen op uw kind(eren) te wachten. Vanaf 17.30 zorgt de oudervereniging voor lekkere erwtensoep en glühwein.

Doneren voor het goede doel
Dit schooljaar besteden we een paar keer aandacht aan het goede doel “Het Ronald Mac Donald huis”. Het startschot is tijdens deze kerstbijeenkomst. U kunt een donatie doen in de daarvoor bestemde pot.Alle ouders (van opvang en school) maken hapjes
Maak alstublieft niet meer dan 8 hapjes voor het buffet. Dit kan iets warms of iets kouds zijn. 
Vul in wat u gaat maken op de intekenlijst bij de groep van uw kind(eren). Probeer iets te maken wat nog niet op de lijst staat, zo wordt het een gevarieerd buffet. De lijst hangt er vanaf maandag 12 december.

Bord, bestek en beker in een tas
Alle kinderen nemen woensdag 21 of donderdagochtend 22 december een bord, beker en bestek mee in een plastic tas. Graag voorzien van naam.

Programma 22 december
17.15: de hapjes mogen in de lokalen gebracht worden.
17.30: start kerstmaaltijd 
18.30: einde kerstmaaltijd

Ophalen
Leerlingen van de groepen 1 t/m 4 mogen bij het lokaal opgehaald worden. Graag de hoofdingang gebruiken en wachten in de gang bij het lokaal.
Leerlingen van de groepen 5 t/m 8 lopen samen met de leerkracht naar buiten. U wacht buiten op het schoolplein.

We verheugen ons op een heel gezellig kerstfeest!
Het team van IKC de Abacus

 

Wat doe ik in de kerstvakantie ?Klik hier voor nog veel meer ideeën!
 


10 Tips om het lezen te stimuleren

Uit opnieuw gedaan onderzoek blijkt dat wie regelmatig boeken leest in de vrije tijd, de kans vergroot om uit te groeien tot een vaardige lezer. Dit geldt zowel voor peuters, kleuters, leerlingen van groep 3 tm 8 en middelbare scholieren. Kinderen die meer ervaring opdoen met lezen, hebben daarnaast ook meer leesplezier.

Uit een peiling van de Onderwijsinspectie blijkt dat er weinig basisschoolleerlingen thuis in hun vrije tijd lezen en daartoe door hun ouders gestimuleerd worden. Want als kinderen mogen kiezen tussen het lezen van een boek of spelen, wint dat laatste het vaak. En sommige kinderen houden zelfs helemaal niet van lezen. Maar met deze tien tips kun je er als ouder alsnog voor zorgen dat je kind zijn of haar lees-kilometers maakt en nog plezier in het lezen krijgt ook. Zo kun je lezen bij je kind stimuleren!

TIEN TIPS

Lees het hele artikel


Zieken!
Helaas zorgen corona en een griepgolf bij de leerkrachten er deze week voor dat we met invallers moeten werken. Het is vervelend dat er leerkrachten afwezig zijn, maar heel fijn dat de klas 'gewoon' naar school kan: tot nu toe kunnen de geplande activiteiten gelukkig elke keer weer gewoon doorgaan.  Kerst leesbingo voor groep 3

Na ongeveer vier maanden leesonderwijs kunnen de kinderen in groep 3. Om het lezen te blijven stimuleren is er de leesbingo: elke dag 10 minuutjes te oefenen met lezen!

Klik om te openen
In de eerste week na de kerstvakantie:
Luizencontrole!Tijdens het Kerst op het plein kunt u ons goede doel steunen.
Doe u ook mee? Steun en geef uw donatie.


U kunt uw contante geld storten in de donatie pot,
of doneren met de QR code.
U kunt óók direct doneren met de knop hieronder.

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn.

Daarom bieden wij gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

Doneer nu!

(ingezonden)

Gezinsondersteuning en Jongerencoaches
Stichting Welzijn Lingewaard organiserenWINTERKNUTSEL
MIDDAG

Heb jij zin in een gezellige activiteit in de kerstvakantie?
Kom dan vooral naar onze winter knutsel middag! Maak
een sneeuwpop met een sok of een eigen snow globe in
een potje. Je kunt zelfs een kunstwerk maken met hout,
spijkers en touw. Meld je dus snel aan!

Aanmelden kan door te mailen naar
a.blom@swlingewaard.nl
Of bel/ app naar 06-83580598
WINTER KNUTSEL
MIDDAG

(ingezonden)Doet u mee aan ons onderzoek?
Wij zijn Lisette bos en Tess Melchers en wij zitten op het Olympus college in havo 5. Wij doen ons profiel werkstuk over de invloed van een tweetalige opvoeding op het aanleren van een derde taal. We hebben enquête gemaakt enquête die u online kunt  invullen. Ongeacht of of uw kind tweetalig of ééntalig is opgevoed.  U zo ons enorm helpen! 
Dank u wel. 

KLIK HIER OM DE ENQUETE TE STARTEN


Donderdag 22 december
Kerstviering
Vrijdag 23 december, 12u t/m 8 januari
Kerstvakantie voor alle groepen
Maandag 9 januari
Start Zilveren weken
Start luizen controle

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp