Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 11 van IKC De Abacus
10 maart 2023
Een overvol Vertelraam, met een uitnodiging om koffie te drinken op school, voor de opening van het volgende project en om mee te helpen met de avond vierdaagse. Er wordt weer gedanst en gezongen op school, we gaan naar het kasteel en ook het volgende blok van de vreedzame school is gestart. Wat leren de ook leerkrachten toch veel, de nieuwe schoolregel, programmeren in de bieb en dan die uitslag van de flessenactie.. lees snel verder voor de opbrengst!

Veel leesplezier!


Op de koffie bij de Abacus: verzet van 9 naar 16 maart
Zoals u al hebt kunnen lezen via Parro is het koffie uurtje verzet naar volgende week donderdag 16 maart. 
Natuurlijk is de directeur aanwezig, maar er zijn ook mensen van de IKC raad en het MT aanwezig. Komt u ook?

Aanmelden is fijn maar hoeft niet.
U kunt onderwerpen/vragen indienen en aanmelden met de knop hieronder. 
Ik kom ook (en heb een vraag)!


Vakanties schooljaar 2023-2024 bekend

Dit zijn de vakanties en vrije dagen voor het volgend schooljaar:

Herfstvakantie: 14 t/m 22 oktober 2023
Kerstvakantie: 23 dec 2023 t/m 7 jan 2024
Carnavals(voorjaars)vakantie: 10 t/m 18 februari 2024
2e Paasdag: 1april 2024
Koningsdag: 27 april 2024
Meivakantie: 27 april t/m 12 mei 2024
Hemelvaart: 9 en 10 mei 2024
2e Pinksterdag: 20 mei 2024
Zomervakantie: 6 juli t/m 18 aug 2024
(de studiedagen zijn nog niet bekend)

De planning van de studiedagen volgt later dit schooljaar. Een leven lang leren..!
Wat wordt er toch hard geleerd op school! En dan niet alleen door de kinderen, óók door de meesters en juffen!

Wat dacht je van EDI? 
Expliciete Directe Instructie (EDI) is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor succeservaringen en betere leerprestaties bij alle leerlingen. De leerkracht is daarbij de sleutel tot succes. EDI geeft de leerkracht het gereedschap om met alle leerlingen de leerdoelen te bereiken.

Of van 'Met Sprongen vooruit'? In groep 3 en 4?
De leerlingen ervaren de lessen en educatieve spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. De leerlingen bewegen, gebruiken hun eigen lijf en de eigen werkstukken zorgen voor een grotere betrokkenheid. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.

En 'Groepsgeluk?'
Met GroepsGeluk - systemisch werken in de klas - maak je de dynamiek van de groep zichtbaar met houten poppetjes, picto's, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Hierdoor krijgen zowel de groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Dit maakt de groepsdynamiek zichtbaar en maakt het mogelijk om het pedagogisch klimaat te versterken. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft de groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.Parkeren aan de van Voorststraat
Bij slecht weer brengt u en veel ouders hun kinderen met de auto naar school. En al stimuleren we het fietsgebruik of het wandelen naar school, soms moet je een uitzondering kunnen maken. Maar dat is niet zo met het parkeren op het terrein bij Jottem. Dringend verzoek uw auto dan op de plekken te zetten die op de foto groen gemarkeerd zijn. Namens de (bejaarde) bezoekers van Jottem.. bedankt!
Wat een opbrengst voor Syrië en Turkijke!

Nora en Guus hebben samen met een Martin Reuselaars van de Jumbo alle flessen ingeleverd. Wij storten een bedrag van ruim 200 euro op griro 555...en ondertussen ontvangen we nog steeds statiegeldbonnen, dus de teller loopt nog op!
 Op school (en op het hele IKC) introduceren we deze dagen onze nieuwe afspraken en regel. De nieuwe schoolafspraak heeft u vast al zien hangen in de school: 'Wie rent hier binnen, moet opnieuw beginnen.'De muzieklessen van 'Clink!' zijn weer begonnen met een Liedje èn een dansje, bewegen op muziek!HELPT U MEE BIJ DE AVONDVIERDAAGSE?

Het duurt nog even maar voor we het weten is het alweer zover.. De avondvierdaagse!
Wij willen dit wat groter aan gaan pakken dan voorgaande jaren, denk hierbij aan; een grotere stand, meer versiering, muziek, bellenblaas-machine etc. Maar om dit groter aan te kunnen pakken hebben wij uw hulp nodig! Dit mogen natuurlijk ook opa’s/oma’s/tantes/ooms etc zijn. We hebben dan hulp nodig voor het opzetten/afbreken van de stand, het uitdelen van iets lekkers, het aanmoedigen van de wandelaars
... maar natuurlijk ook voor de gezelligheid ! U mag zich ook zeker op geven als u goed muziek kunt maken (een dweilorkest?!), als u kunt zingen, leuk kunt entertainen etc.

Geef u nu snel op (hieronder met de 'knop'), wij kijken er al naar uit! Met vriendelijke groet, Leden van de Oudervereniging.

Ik help mee met de avond 4daagse!Groep 8B creëert, programmeert en gaat op avontuur in een digitale wereld!


Pasen!
Carnaval zit er inmiddels weer op, dus het nieuwe thema staat alweer voor de deur. Dat is namelijk Pasen! De Leden van het OV gaan binnenkort samen zitten en dit thema weer voorbereiden voor alle kinderen van de school. Er is een mooi paas-pak besteld.. nu alleen nog even bekijken welke meester/juf dit pak het beste staat.. Wordt vervolgd..  

Vrijwillige ouderbijdrage: 3 april
Ook heeft het OV goed nieuws! De vrijwillige ouderbijdrage kan eindelijk via een betaallink betaald gaan worden.

Er was een hoop geduld voor nodig, maar het is gelukt! De OV heeft alle kosten van afgelopen activiteiten voorgeschoten zodat dit gelukkig allemaal door kon gaan. Wij zijn blij dat het betalen nu weer mogelijk is. Jullie ontvangen op 3 april via de parro-app de betaallink voor de vrijwillige ouderbijdrage. Alvast bedankt! Leer typen op school
Vanaf dinsdag 14 maart biedt de Typetuin bij ons op school een cursus blind leren typen aan voor de leerlingen van de groepen 6 t/m 8.

De ouders van deze leerlingen hebben hier al eerder een mail over ontvangen. De 8 bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek op de dinsdag van 14.45-15.45 uur. 
Er zijn nog wat plekken vrij, dus als u uw kind nog wilt aanmelden, dan kan dat hier.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de Typetuin: 013-5220579De Vreedzame School: We dragen allemaal een steentje bij
Vorige week zijn we begonnen met blok 5. We willen graag dat de kinderen zich verbonden voelen met de klas en de school. Dat kan alleen als we kinderen het gevoel geven dat ze er toe doen. Om dit te bereiken, krijgen de kinderen taken en verantwoordelijkheden. Binnen de school is afgesproken waarover de kinderen mee mogen denken en beslissen.

Als de kinderen zich betrokken voelen bij de klas en de school, ontstaat een positieve sfeer. Ze zijn dan gemotiveerd om deel te nemen aan wat in de klas gebeurt. Een van de verantwoordelijkheden van kinderen op de Abacus is het werken als leerlingmediator. Leerlingmediatoren zijn speciaal opgeleide kinderen uit groep 8. Zij helpen kinderen bij het oplossen van conflicten. Voor de kinderen uit de onderbouw is dat vaak nog nieuw.

Daarom presenteren de leerlingmediatoren zich aan de onderbouw en leggen uit hoe een mediatie met leerlingmediatoren werkt. De kinderen in de midden- en bovenbouw weten dat al. Een steentje bijdragen gaat ook over het uitvoeren van taken binnen de klas en de school. Dat begint bij het uitvoeren van klassentaken en leidt uiteindelijk tot het werken met klassen- of school commissies.Rookmachine?
Wie heeft er een rookmachine die we kunnen gebruiken bij de Welke ouder met een rookmachine kan ons de opening
van het volgende project op  20 maart 2023?
(van 8.30-9.00 uur)

Ik heb een rookmachine!


OPENING SCHOOLPROJECT

20 maart 2023
8.30u

Welkom!
Komt u ook even kijken? 
De groepen 1/2 en de Stokstaartjes hadden een superleuke, leerzame excursie naar kasteel Doornenburg. Het thema 'Bouwen' komt tot leven! Dank ouders, voor het rijden en begeleiden.


(ingezonden)

Kennismaken met voetbal

De winterstop zit er ook weer bijna op voor de allerkleinste talenten van Jonge Kracht. Vanaf vrijdag 3 maart 2023 gaan we weer starten met de Champions League voor meisjes en jongens van geboorte jaren vanaf 2017.

Op ons mooie complex willen we vanuit Jonge Kracht de kinderen op een speelse wijze kennis laten maken met voetbal. Tijdens de trainingen zullen we proberen zoveel mogelijk oefeningen en spelvormen te doen waarbij waarbij plezier het belangrijkste onderdeel is. De laatste periode van dit jaar begint weer op vrijdag 3 maart 2023 en loopt tot 26 mei 2023. Kosten hiervoor zijn € 10,- voor aankomende periode. We zullen aankomende periode ook weer 2 onderlinge tournooitjes organiseren (zondag 2 april en zondag 23 april onder voorbehoud) Kom je ook meedoen?

Meer info en aanmelden kan via de website van Jonge Kracht
Voor meer informatie kan er ook gemaild worden naar jeugd@jongekracht.nl


Voor oudere kinderen is het uiteraard ook mogelijk om te komen voetballen! Dit zal dan al in competitieverband gaan.Hopelijk tot snel!  Sportieve groeten team Champions League Jonge Kracht


Maandag 13/3: IKC Raad
13-24/3: 'Kijkje in de groep!'
Donderdag 16/3: Koffie-uurtje
Maandag 20/3: Projectweek

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp