Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 13 van IKC De Abacus
1 april 2022
Het bruist op school! Mooie projecten, excursies en u als ouders weer in de school. Fijn. De oudervereniging maakt de data en de bestemmingen van de schoolreisjes bekend en we zijn op zoek naar klaarovers, luizenpluizers en vossen. Het schoolvoetbal is begonnen en we komen in actie voor Oekraïne! Doet u mee?

Veel leesplezier!Op 4 april gaan de deuren weer open!
Na een korte evaluatie van de afgelopen periode met 'Open deuren dagen', mondkapjes en andere maatregelen is het duidelijk. We gaan weer open en passen een aantal oude afspraken aan zodat u zich gewoon welkom voelt, we de rust kunnen behouden èn op tijd met het (les)programma kunnen beginnen.

Nog even de twee belangrijkste punten: 

- 's Morgens verwelkomen we de kinderen bij de groep, een korte vraag, of opmerking kan natuurlijk. Als u langer de tijd nodig hebt maakt u ter plekke of via Parro even een afspraak. Parro is er natuurlijk ook voor een snelle vraag of boodschap na schooltijd.
- Na het ophalen op het plein is er vaak gelegenheid om even mee te lopen met de leerkracht naar de klas. Spreek hem of haar altijd even aan of dat uitkomt. Want de leerkrachten hebben namelijk eerst even pauze en/of een oudergesprek in de groep en dan is het beter om een andere keer binnen te lopen. 


Statiegeld voor Oekraïne
Ook De Abacus draagt zijn steentje bij aan hulp voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne! Daarvoor gaan we met de groepen 3 t/m 8 tot tot vrijdag 15 april met de klassen statiegeldbonnen verzamelen.

Het is de bedoeling dat kinderen flessen inzamelen (dit kan bij bekenden of ze gaan langs de deuren, daar kan u zelf afspraken over maken met uw kind) en deze inleveren bij de winkel. Het bonnetje kan dan worden afgegeven bij de leerkracht van uw kind. Het opgehaalde geld gaat naar een stichting die er voor zorgt dat het geld terplekke wordt besteed om de slachtoffers te ondersteunen!  De kleuters doen niet mee, omdat de oorlog daar niet besproken wordt. Dit gebeurt wel bij de oudere kinderen.

Uiteraard hopen wij op een hoge opbrengst!


Klaarover!
Het gebeurde me gisteren bijna zelf.. Zo maar doorrijden over het zebrapad!

(Een medewerker van de Abacus)

Het blijkt maar weer: een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom stonden er tot dit schooljaar 's ochtends en 's middags klaarovers uit groep 8 samen met een ouder bij het zebrapad om onze leerlingen veilig over te zetten. Helaas waren er dit jaar te weinig ouder aanmeldingen om de hele week 'vol' te krijgen. En dat is nodig, je moet er op kunnen vertrouwen dat er elke dag klaarovers staan, en niet de ene keer wel en de andere keer niet. Samen met het wijkplatform en andere wijkbewoner doen we nu een nieuwe oproep: 

Meld u aan als klaarover!
Ook als u niet zo vaak kunt, meedenken is óók al fijn.
Stuur een mail naar abacus@wonderwijs.nlNieuwe banners op de gevels.. zit je tekening erbij?Luizenbrigade…. Help!!

Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar luizenmoeders, vaders, opa’s & oma’s etc.

De luizenbrigade gaat een nieuw jasje krijgen. Elke maandag na een vakantie gaat de luizenbrigade bij elkaar komen om in elke klas een luizencontrole uit te voeren. De luizencontrole vindt dan school breed plaats.

Naast luizenpluizers zijn wij ook op zoek naar iemand die de rol van coördinator wil gaan vervullen. Eind van het schooljaar willen we dan samenkomen met de nieuwe brigade om e.a. af te stemmen, zodat we direct na de zomervakantie kunnen starten.

Dus… Heeft u op maandagochtend tijd en zin om onze luizenbrigade te versterken of is de rol van coördinator iets voor jou? Geef je dan op via onderstaand mailadres: l.vanbrandenburg@wonderwijs.nl

Met vriendelijke groet, De luizen werkgroep.Omdat er twee groepen 8, tijdelijk, verhuisd moesten worden hielpen er een heleboel kinderen om 8 uur al mee. Super fijn hoe ze ons zo meehelpen om de lokalen weer snel en mooi geschilderd te krijgen!We hebben veel reacties ontvangen op onze oproep voor het betalen van de ouderbijdrage. Inmiddels staat de teller op bijna 70%. Bedankt! 

Het streven van de huidige oudervereniging is om, om het jaar op schoolreisje te gaan. Dit betekent dat elk kind één keer in de twee jaar op schoolreisje gaat. Eerder was dit eens in de vier jaar. Door de coronamaatregelen kon het schoolreisje de afgelopen jaren helaas niet georganiseerd worden. Sommige kinderen op de Abacus zijn hierdoor nog nooit op schoolreisje geweest. Maar daar gaat dit jaar verandering in komen, want…  

 
Op 1 juli gaan de groepen 6 t/m 8 naar Toverland 

Op 4 juli gaan de groepen 3 t/m 5 naar de Julianatoren 

Op 7 juli gaan groep 1 van de stokstaartjes en de groepen 1/2 naar Het Land van Jan Klaassen
 

De kosten voor het aankomend schoolreisje bedragen ruim 11.000 euro. Dat is ongeveer 25 euro per kind. Een groot deel van het geld dat aan de OV betaald wordt, gaat dus op aan het schoolreisje. Om ons streven te laten slagen, om het jaar op schoolreisje met de hele school, is het betalen van de ouderbijdrage erg noodzakelijk!  

De volgende incassodatum van de vrijwillige ouderbijdrage is op 15 april. U kunt ook € 30,- per kind overmaken naar NL82 INGB 0007 4056 58 t.n.v. Oudervereniging IKC de Abacus. Vermeld a.u.b. hierbij de naam van uw kind(eren) en de groep.  

Projectweken.. in beeld deel 1

Gisteren hebben we onze reis door Nederland afgesloten met leuke presentaties en voorstellingen voor elkaar en tentoonstellingen in de klassen. Een foto impressie.De Efteling ligt in Noord-Brabant, groep 4Hindeloopen schilderkunst en de Friese vlag verven bij de StokstaartjesDe provincie Zuid-Holland in miniaturen in groep 8Kan Jam toernooi!
Op donderdag 14 april wordt van 14.30 tot 15.30 een KanJam toernooi georganiseerd voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8.

Er wordt verzameld in de aula, waar eerst nog even ruimte is om iets te eten of te drinken. Het toernooi wordt gespeeld in de kleutergymzaal. De kinderen hebben dit dynamische spel al vaker gespeeld tijdens de gymles. In dit filmpje kunt u zien hoe dit spel gaat. Kinderen kunnen zich opgeven bij meester Luc. Dit kan in tweetallen of alleen (dan wordt uw kind aan een ander kind gekoppeld). Deelname is gratis!De meiden van de bovenbouw hebben gestréden met het schoolvoetbal toernooi! Mooi spel, inzet en sportiviteit. We zijn trots!
.. helaas dit jaar niet naar de finale.Klik om de yell te zien en te horen!We gaan op Vossenjacht!
Op vrijdag 22 maart willen we in het kader van de Koningsspelen een vossenjacht organiseren.

Hiervoor zijn we uiteraard op zoek naar vossen die mee willen doen. De vossenjacht duurt van 8.45 tot 11.45, dus u kunt uw kind gewoon naar school brengen en weer ophalen. Mocht u of een opa of oma zich als vos op willen geven, dan kunt u zich tot woensdag 13 april aanmelden bij Marlous, Dorien, Erwin of Luc. Mailen kan ook naar l.hennekeij@wonderwijs.nl.  Wij zullen dan uiterlijk 15 april met verdere informatie komen.Anne Frank op school
Het was een spannende voorstelling met soms grappige dingen tussendoor, maar vaak was het serieus.
In het begin dachten we dat het niet zo leuk zou zijn omdat er maar één actrice was. Maar doordat ze het goed heeft verteld hebben we ons goed in kunnen leven in hoe Anne Frank zich gevoeld heeft in het Achterhuis. Geschreven door Fleur uit groep 8A1 april!
Altijd weer bijzonder om te zien hoe kinderen (en sommige ouders) mee gaan in onze 1 april grap.
Dit jaar is het weer goed gelukt! En..iedereen heeft herexamen mogen doen en is geslaagd. Gefeliciteerd met jullie strikdiploma! 

Projectweken.. in beeld deel 2De Zaanse schans in groep 5..Groep 8: Delfts blauwe egeltjeswijsheden..Haring (met uitjes!) proeven in groep 3..Theater in de maak
Zin om tot de zomer nog even lekker toneel te spelen? In 10 lessen maken we een echte voorstelling!

Op donderdag 7 april start de volgende periode van Theater in de Maak! Deze keer is het een korte periode van slechts 10 lessen. Tijdens deze 10 lessen werken we naar een echte voorstelling toe voor alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere enthousiastelingen.

Theater in de Maak! is voor alle kinderen uit Lingewaard die op de basisschool zitten. Hou je van toneelspelen? Of wil je het een keertje uitproberen? Kruip jij graag in de huid van iemand anders? Of ben je juist een beetje verlegen en zou je wel wat meer uit je schulp willen kruipen? Kom dan een proefles volgen bij Theater in de Maak!

De lessen worden gegeven door Josje Schurink en Wieneke Weitering, regisseuses van Kindertheater Kleine Kees en zijn elke donderdagmiddag in het dorpshuis in Angeren. Van 15:00 tot 15:45 voor kinderen van groep 1 t/m groep 5 en van 16:00 tot 17:00 voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Wil je meer informatie of aanmelden voor een gratis proefles? Stuur een mailtje naar theaterindemaak@hotmail.com of kijk op onze website www.theaterindemaak.nl

(Ingezonden)


11 apri: OV vergadering
15 april: goede vrijdag, studiedag, alle leerlingen vrij
 

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp