Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 12 van IKC De Abacus
18 maart 2022
De lente zit in de lucht, we kunnen weer naar buiten op excursie, vliegeren in de stormwind en zaadjes planten! En verder: Samen lezen, nieuws over de projectweek (met een tentoonstelling voor alle ouders, in de school!) en een inspirerend filmpje 'zingen voor Oekraïne'. De oudervragenlijst kunt u nog invullen tot 25 maart en de IKC raad zoek nieuwe leden. Doet u mee?


Wie komt de IKC raad versterken?
Met ingang van het nieuwe schooljaar komen er door reguliere roulatie 3 plekken in de IKC Raad vrij.

- 2 plekken voor een ouder met schoolgaand(e) kind(eren) in groep 1 of hoger 
- 1 plek voor een ouder met kind(eren) op de opvang en bij voorkeur iemand uit de OC van de SKAR. 
Ben jij betrokken met het onderwijs voor de kinderen op ons IKC en zou je graag mee willen denken en besluiten over beleidszaken rondom het onderwijs aan onze kinderen? Onderwerpen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld de begroting, formatie, leerlingenzorg, de Stokstaartjes groep, ICT, veiligheid en gezondheid.
Met veel plezier en toewijding hebben Roy, Myrna en Lilith zich 4 jaar ingezet voor onze school. Zij zullen met ingang van komend schooljaar hun plaats in de raad doorgeven aan andere ouders die mee willen denken en besluiten. 
De IKC Raad komt ongeveer 8 keer per jaar samen (19u-21u) om te vergaderen en naast alle serieuze zaken hebben we het streven om het schooljaar met een borrel af te sluiten. 
Informeren of opgeven kan via: ikcraad.abacus@wonderwijs.nl 
Indien er meerdere geïnteresseerden zijn, vindt er een stemming plaats.

Met vriendelijke groet,
Namens de IKC Raad, Eline JoostenVroeger en nu
In de onderbouw is het nieuwe thema van start gegaan, Vroeger en nu: in oma's tijd.

De kleuters zijn vorige week naar het Openluchtmuseum geweest. Daar hebben zij kunnen ervaren hoe het was om vroeger te leven. Ook in de klas leren de kinderen over vroeger. Toen was er bijvoorbeeld geen digibord, maar schreef de leerkracht op een krijtbord.Het dringende advies aan leraren en leerlingen van groep 6, 7 en 8 om twee keer per week preventief een zelftest te doen vervalt. Wel blijft het advies om bij klachten een (zelf)test te doen.Theaterlezen in groep 4. Samen in een leesboekje lezen!Na een lange tijd konden we weer een ontruimingsoefening houden. En die ging prima! Dat geeft een goed gevoel..


Groep 7 voor Oekraïne!
Na een inspirerend onderwerp in het jeugdjournaal vonden we het met z’n allen een goed en mooi idee om mee te doen met de actie Zingen voor Oekraïne. Klik op de foto voor een fragment. En hier het filmpje over de actie. dit is info over de actie.Projectweek: komt u ook even kijken?

Zoals u vast al weet is er van 21 tot en met 31 maart op de Abacus een (10 daagse)projectweek. We reizen met de hele school het hele land door. Elke groep gaat aan de slag met één of twee provincies in Nederland. Ook staan twee crea ochtenden in het teken van die provincies.  

Wij willen onze creaties graag aan u als ouder tentoonstellen. U bent, in de klas van uw eigen kind(eren), welkom op 31 maart tussen 8.15 en 8.45 uur en tussen 14.00 en 14.30 uur. Graag tot dan!Keuterboeren 
De kinderen van de Stokstaartjes en groep 1-2 hebben een bezoek gebracht aan het Openluchtmuseum. Als echte boeren en boerinnen hebben ze op het land gewerkt en geholpen in de keuken. 

We hebben allerlei soorten eten gemaakt, zoals arretjes cake, pannenkoeken, komkommersalade en appelmoes. Natuurlijk hebben we al het lekkers ook opgegeten! Het was een hele leuke en leerzame ochtend! Samen lezen kan ook als je ziek thuis zit en  online mee kunt doen  met de les

Vakanties
Dit zijn de vakanties voor schooljaar 2022-2023, de data van de studiedagen volgen later.

Herfstvakantie: 22 t/m 30 oktober
Kerstvakantie:  24 december t/m 8 januari
Carnaval/voorjaar: 18 t/m 26 februari
Goede Vrijdag: 7 april
2e Paasdag: 10 april
Meivakantie: 22 april t/m 7 mei
Hemelvaart: 18 mei
2e Pinksterdag: 29 mei
Zomervakantie: 15 juli t/m 27 aug


Onderzoek ouderbetrokkenheid: nog in te vullen tot 25 maart


In de afgelopen twee jaar, tijdens de coronapandemie, hebben we gemerkt dat het moeilijk was om de contacten met u goed te onderhouden, omdat de schooldeuren gesloten bleven. Om voor de toekomst goede stappen te kunnen zetten, hebben we u eerder gevraagd een online enquête in te vullen, dat kan nog tot 25 maart.  Klik hier om de vragenlijst te openen.Storm op de BSO

Het was een tijdje terug echt zo'n stormachtige vrijdag middag op de BSO. Maar voor we allemaal naar huis zouden "waaien" hebben we nog veel leuke stoere activiteiten gedaan.

We hebben onze eigen vlieger gemaakt en uiteraard uitgeprobeerd. Wat ging die vlieger hoog met die sterke wind.....We moesten goed uitkijken dat we niet mee vlogen de lucht in 😉. Na veel wind te hebben gevangen hebben we, na wat fruit en groente te hebben gegeten, bloemzaadjes geplant. Ben benieuwd of iedereen er goed voor zorgt en de bloemen gaan bloeien. Na nog wat nagellak hier en daar werden de kinderen wat vroeger opgehaald dan normaal ivm de storm. Het was een heerlijke middag. 
Groetjes van de BSO!

 


Open deur dagen na de voorjaarsvakantie


Op woensdag 23 maart, donderdag 31 maart (en vrijdag 8 april) bent u van harte welkom om uw kind(eren) binnen bij het lokaal te brengen! U eerder een mail ontvangen met de uitleg en planning. Dit is een proefperiode, na de derde keer evalueren we en passen we zaken aan.

21 maart: OV vergadering
21 t/m 31 maart: projectweken
23 en 30 maart: creaochtend
31 maart: verkeersexamen groep 7, tentoonstelling projectweek
 

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp