Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 14 van IKC De Abacus
22 april 2022
Wat wordt er toch hard geleerd op de Abacus! En dan niet alleen in het klaslokaal, maar ook buiten. Bijna alle klassen zijn al op excursie geweest en naar het Archeon, Water- of Afrika museum. Ook de leerkrachten hebben weer heel veel bijgeleerd op de studiedag.. En we hebben deze leerperiode koninklijk afgesloten met een zeer geslaagde vossenjacht. Fijne meivakantie!


Een goede -studie- vrijdag!

Op de studiedag hebben we teruggekeken en vooruitgeblikt.
Zo hebben we de schoolresultaten geanalyseerd en daar verbeteracties voor opgezet. Maar ook al plannen gemaakt voor volgend schooljaar: we voeren dan een nieuwe rekenmethode in, gaan aan de slag met positief gewenst gedrag (oa Vreedzame school), spelling en begrijpend lezen. Ook zetten we extra in op betekenisvol leren en gaan we verder met LeerKRACHT aanpak om ons onderwijs verder te verbeteren. Binnenkort informeren we u daar verder over. 


Bijna alle leerkrachten en andere medewerkers zijn weer helemaal bij qua BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) Gefeliciteerd!


De IEP eindtoets in groep 8.. dit is het serieuze werk!


Statiegeld actie Oekraïne
De bonnen komen nog tot na de deadline van dit vertelraam binnen..
Na de meivakantie maken we het eindbedrag bekend!Start naschoolse activiteiten 
Na de meivakantie gaan de naschoolse activiteiten van start! In onderstaand schema kunt u zien welke activiteiten aan bod komen.

Zit er iets leuks bij?!...schrijf uw kind dan online in. Deelname is gratis! De activiteiten kunnen alleen doorgaan als er voldoende inschrijvingen zijn! De uiterste inschrijfdatum is 11 mei a.s..
 

Koken groep 1-4:
Maandag 16 & 30 mei, 14:30-15:30  
Koken groep 5-8:
Maandag 20 & 27 juni, 4:45-16:00 

Tekenen/ Knutselen groep 1-4:
Donderdag 12 & 19 mei, 14:30-16:00 
Tekenen/ Knutselen groep 5-8:
Donderdag 2 & 9 juni, 14:30-16:00 

Taekwondo groep 1-4:
Maandag 16 & 23 mei, 14:30-15:30
Taekwondo groep 5-8: Maandag 13 &20 juni, 14:30-16:00 

Dans, groep 1-2:
Dins-donderdag 2 & 9 juni 14:30-15:30
Dans, groep 3-4:
Dins-donderdag 16 & 23 juni 14:30-15:30 
Dans, groep 5-8:
Dins-donderdag 7 & 14 juni 14:30-15:30 

Schrijf je in voor een naschoolse activiteit!Nieuws van de opvang: Rolien
Hoi, Mijn naam is Rolien. Ik ben 26 jaar en ik zit in de 3e (laatste jaar) op de opleiding Pedagogisch medewerker niveau 3. Ik loop stage bij de Orka groep op dinsdag, woensdag en donderdag. Voor mijn examen heb ik een activiteit uitgevoerd met  8 kinderen van de Orka groep.

Ik had hier een gebruikte canvas voor genomen. Die heb ik zwart geschilderd en daarna een winter boom getekend. Ieder kind mocht van de boom een kleurrijke lente boom maken. De materialen  die gebruikt zijn heb ik ook gratis gekregen. Hier heb ik laten zien dat je iets moois kan maken van gebruikte spullen. Gelukkig was ieder kind heel enthousiast bij het maken bij dit kunstwerk!
Op excursie met groep 6!
De groepen 6 bij het nationaal militair museum. Eerst sportief aan de slag met een bootcamp en daarna in groepjes een speurtocht door het museum. Het was een zeer geslaagde dag!In de maand mei gaan de Stokstaartjes en de groepen 1-2 naar het Stammetjesbos in Bemmel. We gaan, onder leiding van een educatie medewerker, speuren naar kriebelbeestjes in de natuur!Luizenbrigade…. een succes!
Inmiddels staat de teller op 9 aanmeldingen voor de luizenbrigade. Wat fijn dat u allemaal gereageerd heeft, want dan kunnen we na de zomervakantie weer starten.  Aanmelden kan nog steeds: l.vanbrandenburg@wonderwijs.nl


Wie wandelt er mee?
Na twee jaar afwezigheid start dit jaar weer de Avondvierdaagse. Deze wordt gehouden van dinsdag 31mei t/m vrijdag 3 juni. Op woensdag 11 mei van 11:45 tot 13u zijn er mensen in de aula aanwezig voor de kaartverkoop.

Bij voorinschrijving betalen wandelaars € 3,- en begeleiders €1,-
 
Naar het watermuseum
De groepen 3 gingen naar het Watermuseum in Arnhem.

Met een speurtocht leerden ze waar water voor gebruikt wordt, maar bijvoorbeeld ook hoeveel water er in je lijf zit. Ook mochten ze als echte laboranten proefjes doen met water. We elektrolyseerden zout water en ontdekten dat het dan naar chloor ruikt, maar ook lieten we een ei drijven met zout en gekleurd water. Het was een leuke dag!Een greep uit de zwerfboekenkast!
Er staan echt leuke boeken tussen. Neem een keer een boek mee en laat het daarna ergens achter zodat iemand anders het boek kan lezen (en weer laten zwerven)

Feest!
Vandaag hebben we in het kader van de Koningsspelen een Vossenjacht gehouden. Door de wijk heen stonden voor de onderbouw 9 vossen en voor de bovenbouw 11 vossen.
De groepen 1 tot en met 4 liepen een vaste route die langs alle vossen kwam, de groepen 5 tot en met 8 mochten zelf op zoek naar de vossen. Bij elke vos kregen ze een letter, waar ze uiteindelijk het woord KONINGSDAG van konden maken. Na melding van het goede woord in de klas, kregen de kinderen allemaal een ijsje. Dank voor alle hulp! Wat waren de vossen leuk gekleed! De kinderen vonden het erg leuk! Groep 4 naar het Afrikamuseum

'Het was leuk en de opdrachten was leuk. Heel erg bedankt voor het rijden naar het Afrika museum.' (Jayden)Het bombardement in Huissen

Op 23 en 24 april is er in het kader van Vrijheid - Gelderland Herdenkt in de kloostertuin een theaterwandeling over de 2e wereldoorlog in Huissen en in het bijzonder over het bombardement van Huissen. Fenna uit groep 6b doet er aan mee en vertelt..

Er is ook een mevrouw die het bombardement heeft meegemaakt en als enige kind over was na het 2e bombardement. Hier zal zij over vertellen. Het is een soort wandeling langs groepjes die iets over de oorlog laten zien en doen.

Meer info: Wat betekende vrijheid toen en wat betekent vrijheid nu? Het is een unieke, sfeervolle, intieme wandeling. Naast het luisteren naar de bijzondere verhalen kunt u kijken naar prachtige foto's en wordt er gedanst en gezongen.Het was een hele gáve, leerzame en gezellige excursie naar het Archeon met de groepen 6!


23 april t/m 8 mei: Meivakantie
19 mei: OV vergadering

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp