Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 17 van IKC De Abacus
29 juni 2022
- Let op: in dit vertelraam vindt u ook alle praktische info over de schoolreisjes! -

Wat een sportieve, actieve en ondernemende school zijn we toch. Dat lees je terug in déze editie.. Met heel veel foto's van activiteiten als slootje prutten, een muziekvoorstelling, het volleybaltoernooi (we hebben een winnaar!), de sportdag en het kamp van groep 8. Maar we hebben ook nieuws van de IKC raad, met nieuwe leden die zich aan u voorstellen, een uitnodiging voor een feestje op het plein, de uitgebreide agenda voor de laatste weken,  nieuwtjes van de BSO etc. En wat is GOTD eigenlijk? 

Veel leesplezier!

Dit is het laatste Vertelraam van het schooljaar: fijne vakantie!


We gaan weer op schoolreis:
B E L A N G R I J K E   I N F O


Deze en volgende week staat voor alle kinderen een schoolreisje gepland. Willen jullie ervoor zorgen dat alle kinderen voldoende te eten (ook voor het fruitmomentje) en drinken bij zich hebben? Een flesje kan erg handig zijn, die kunnen vaak weer bijgevuld worden. Daarnaast mag er natuurlijk wat lekkers meegenomen worden, maar we vragen jullie ervoor te zorgen dat dit niet te gek wordt. De kinderen worden op de dag van het schoolreisje gewoon om half 9 in de klas verwacht. Telefoons worden op deze dag niet meegenomen. 
Mocht het een zonnige dag worden, wilt u dan uw kind thuis vast een keer insmeren en zonnebrand mee willen geven? 


Bovenbouw
De groepen 6, 7 en 8 trappen komende vrijdag, vrijdag 1 juli, af. Zij vertrekken om 9u naar Toverland. Daar gaan we eerst naar een centrale plek, waar altijd een leraar is. Vanaf daar mogen de kinderen zelfstandig door het park lopen. Alle leerkrachten en andere begeleiders lopen door het park en dragen een hesje, zodat ze herkenbaar zijn. Daarnaast dragen de kinderen een polsbandje met een noodnummer om snel in contact te kunnen komen met een leerkracht die ook op het park is. Rond half 5 verwachten we weer terug te zijn op school. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 mogen €5 meenemen om iets leuks of lekkers te kopen in Toverland. 

Middenbouw
Vervolgens zijn de kinderen uit groep 3, 4 en 5 aan de beurt. Zij vertrekken maandag 4 juli rond kwart voor 10 richting de Julianatoren. De kinderen uit groep 3/4 lopen daar onder begeleiding door het park. De groepen 5 verzamelen eerst op een centraal punt, vanwaar ze zelf het park mogen verkennen. De centrale plek is uiteraard altijd bemand. De andere leerkrachten lopen door het park. Aangezien dit een kleinschalig park is, kan dit goed. We verwachten rond half 4 weer terug op school te zijn. 

Kleuters
Tot slot zijn op donderdag 7 juli de kleuters aan de beurt. Zij vertrekken rond kwart over 9 naar Het Land van Jan Klaassen, waar ze eerst op een centraal punt de spullen verzamelen. Daarna gaan ze in groepjes de speeltuin door. Rond half 3 zijn we weer terug op school. 

We gaan er een gezellig schoolreisje van maken!


Volgend jaar: koffie-uurtjes
De jaarplanning voor volgend schooljaar is bijna af. Binnenkort wordt deze weer met u gedeeld, via de Google calendar voor in uw eigen digitale kalender en óp papier' via de de mail.

Een nieuwe manier om als ouder met school in contact te komen is het koffie-uurtje. Minstens drie ochtenden per schooljaar organiseren we een informele bijeenkomst met koffie en thee in de koffiekamer. Tijdens dit koffie-uurtje, waarbij de directeur (en/of bouwcoördinatoren, intern begeleiders) ook aanwezig zijn, kunt u informatie uitwisselen, vragen stellen, kennis maken met andere ouders, ideeën inbrengen en uw mening geven over allerlei schoolse zaken. Op deze informele manier horen we ‘wat er leeft’ en hoe u onze school ervaart.


GOTD?

In verschillende groepen (bijvoorbeeld in groep 6A) zijn ze er gek op.. op de Grej of the day.. Dit betekent letterlijk “Ding van de dag”

De leerkracht geeft (via Parro) een GOTD, een kennisraadsel, mee aan de kinderen dat ze thuis met hun ouders bespreken. Daarna volgt in de klas een microles over het onderwerp. Dit verbreedt de kennis van de kinderen en inspireert hen om méér te weten te komen over bepaalde onderwerpen.

Een ander doel is om de ouders meer te betrekken bij wat er in de klas gebeurt. Want niet alle kinderen vertellen thuis uitgebreid over school. Het raadsel zorgt ervoor dat er gesprekken tussen ouders en kinderen worden gevoerd. En het werkt: ook ouders zijn ook erg enthousiast en vragen stiekem om hints. Of opmerkingen dat een raadsel te makkelijk of moeilijk was..
Dit is een GOTD uit groep 6:

Verpleegster met een lantaarn..
(onderaan dit vertelraam het antwoord)


Op 14 juli sluiten we samen met het schooljaar feestelijk af!
Donderdag 14 juli vieren we een Zomerfeestje in elke groep, met een feestelijke eindvoorstelling voor en door alle kinderen op het plein. En daarvoor bent u (vanaf 13:45) ook van harte welkom.
De voorstelling wordt georganiseerd en voorbereid met een workshop voor elke groep door de kunstdocenten van de Open Academie. Na afloop drinken we wat samen op het plein. Komt u ook? Houd voor details de Parro berichten in de gaten. 


Op 20 juni jl. hebben wij onze een-na-laatste vergadering gehad van dit schooljaar.

We zijn erg blij met de reacties die wij vanuit de ouders gehad hebben op de plekken die vrijkomen in onze raad komend schooljaar. We heten Fianne Vranken, Lianne Soer en Radia El-Akili graag welkom in onze raad komen schooljaar! Zij stellen zich in dit Vertelraam aan u voor. 

In de IKC-Raad is daarnaast gesproken over de formatie voor het komende schooljaar en de inzet van onze noodlokalen voor IKC BinnensteBuiten. Ook is er gesproken over de populariteit van de Stokstaartjes-groep. Er zijn nu zelfs scholen buiten onze regio die onze kennis en kunde omtrent de Stokstaartjes graag willen opdoen en toepassen!

Onze laatste bijeenkomst is op 11 juli 2022, wij zullen dan afscheid nemen van onze leden Myrna, Roy en Lilit.
Met vriendelijke groet,  Eline Joosten
We hebben met heel veel ploegen meegedaan aan het schoolvolleybal toernooi en zelfs een eerste prijs gewonnen..
Gefeliciteerd!


Van de BSO: Hoe leuk is school eigenlijk?
Voor een paar dames van de Orka's is dat een makkelijk antwoord.... erg leuk!

Zo leuk zelfs dat ze het naspelen op de groep. Maar dan ook precies zoals op school, de "juf" begroet de kinderen bij de deur. Dan je plekje op zoeken en het allerbeste tafeltje (lees kapla bak en kacheltje 🙈) scoren! Boeken (lees Suske en Wiske) erbij en papier en pen. 

Er wordt begonnen met dictee/spelling. "Leerling" Fleur geeft bij de "juf" aan dat er een fout staat in spelling, er staat een l in plaats van twee. "Juf" kijkt en zegt... oh dat is niet erg voor nu 🤣.
Deze dames hebben een echt staaltje kopieer gedrag laten zien. Dus is er personeels tekort dan kan ik school drie nieuwe "collega's" aan bevelen. 

Dit is zo ontzettend genieten!
 
Vlieg mee met phion!
Wij zijn met de hele klas naar de voorstelling Phion geweest in Nijmegen...Ayden en Manè vertellen
Ze begonnen met een vrolijk lied en toen kwamen Erik en Freek erbij. Zij maakten een tijdlijn van de muzikale geschiedenis. Er kwamen allemaal bekende mensen in voor zoals Beethoven. Hij had één van zijn meesterwerken gemaakt door een toevallig moment: door een vogel.
Ook deden ze een test. Het orkest moest zo zacht mogelijk spelen zodat je een speld kon horen vallen. Degene die de speld moest laten vallen was.....Fiene! En aan het einde zongen we met het hele publiek het Phionlied.  
..en ook Amelie en Sara vertellen: 
We zaten eerst in de auto met klasgenoten en een ouder onderweg naar nijmegen. Toen we daar waren moesten we op het grasveldje wachten tot alle bovenbouwers van alle scholen er waren. Eerst ging de abacus naar binnen  en daarna alle andere scholen. We gingen in de zaal zitten. Na een tijdje begonnen ze muziek te maken en gingen de lichten uit. Toen kwamen  Freek en Eric op het podium en vertelde ze over de geschiedenis en nog meer en  daartussen zaten stukjes muziek. En al snel was het voorbij.  Toen gingen we weer terug naar school. Groep 6B vond het heel leuk!!!

Nieuwe IKC-Raad leden.. welkom!Mijn naam is Lianne Soer. Ik ben getrouwd met Jeroen. Onze zoons Pim en Tieme zitten in groep 7 en groep 4, onze dochter Nore zit in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. 

Ik werk in het Radboudumc als teamleider van de Educatieve voorziening, waar we het onderwijs en onderwijsadvies organiseren voor langdurig zieke kinderen.

Komend schooljaar draag ik graag mijn steentje bij aan het onderwijs van onze kinderen door lid te worden van de IKC-Raad.  Groeten LianneAangenaam kennis te maken! Mijn naam is Fianne Vranken. Als moeder van Ilse Freij (groep 6a) en Abel Freij (groep 3a) zie ik mijn deelname aan de IKC-Raad als een kans. Naast inzicht in de achtergrond van de besluitvorming binnen ons IKC kan ik zo namelijk ook meedenken over onderwijs, opvang en alles eromheen.

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen die besproken dienen te worden in de IKC-Raad, deel deze vooral met één van ons op het schoolplein of mail naar ikcraad.abacus@wonderwijs.nl.

De groepen 8 zijn vorige week naar Ameland geweest. We hebben veel gefietst, wad gelopen, strandspellen gedaan, gefeest, glow-in the-dark midgetgolf gespeeld en nog veel, veel meer. Het was een prachtig, zonnig, kamp waarbij de kinderen én de leerkrachten enorm hebben genoten. Het waren gezellige dagen! 


Lingewaard DOET!
..een donatie voor onze speelheuvel?

Dat kan nog tot 1 juli!
Klik hier om te doneren. Zonnige sportdag voor de hele school!
Op vrijdag 17 maart was de sportdag, georganiseerd door studenten van het Astrum College in Velp.

Deze was niet zoals gepland op de velden van RKHVV, maar bij de velden van Handbalvereniging Huissen. Hier is in de ochtend heerlijk gesport. Met oud Hollandse activiteiten als zaklopen, maar ook met nieuwe sporten als voetbal in een bubbel! Vanwege de temperatuur waren we ook erg blij dat we de schaduw van de bomen konden gebruiken!Groepen 7 op excursie naar
park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum


Op donderdag 9 juni zijn we met de groepen 7 weer op pad geweest.. 
En het was een erg geslaagde dag! We begonnen met een fietstocht vanaf Otterlo. Via het Sint Hubertus Jachthuis zijn we naar het paviljoen gefietst. Daar konden de kinderen pauze houden in de speeltuin. Vervolgens zijn we doorgefietst naar het museum. Daar hebben de kinderen moderne en klassieke kunst kunnen bekijken.

Als afsluiting liepen we een stukje door de bijbehorende beeldentuin. Al met al een heel erg leuke dag die mede mogelijk werd gemaakt door alle ouders die hebben geholpen met het brengen, halen en de begeleiding.
Bedankt!

Slootje prutten
De groepen 5 gingen 'slootje prutten', Fenna en Jessy vertellen..

Eerst gingen we vanuit school naar meneer Jan Toen we bij meneer Jan waren, kregen we veel uitleg over hoe belangrijk water is. En daarna gingen we een heel klein weet spelletje doen. Er waren drie dingen die moest onthouden: ZET VOJE NATUUR BRIL OP en.. niet rennen of schreeuwen 

Daarna gingen we met een net in de sloot beestjes zoeken. We vonden vooral salamanders, en we vonden ook best wel veel bootsmannetjes. We kregen ook uitleg over een salamanders. We konden de dieren goed bekijken via een speciaal doosje. Toen deden we nog een klein weet spelletje. Tot slot gingen we weer terug naar school.

We vonden het heel leuk!De Grote BiebBoys Zomerchallenge is terug!
Ook dit jaar dagen de BiebBoys alle leerlingen van groep 3 t/m 7 uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Dit doen ze door middel van toffe en stiekem ook leerzame taal- en leeschallenges.

Dit jaar proberen de BiebBoys tijdens de zomer hun talenten in te zetten om wereldrecords te verbreken. Maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Welk talent kunnen de kinderen inzetten om de BiebBoys te helpen? Wie gaat de uitdaging aan en plakt zijn hele Biebboys poster vol? De leerkracht introduceert de challenge in de groep. Met de klas is ook nog een vet BiebBoys goodiepakket te winnen!

Alle kinderen krijgen de Grote BiebBoys Zomerchallenge-poster en stickervel mee naar huis. Op de poster laten de BiebBoys op verschillende plekken hun talenten zien. Er staan tien toffe challenges op voor thuis én voor in de bibliotheek en toffe BiebBoy-boekentips om te lezen deze zomer

GOTD: Florence Nightingale


Vr 1/7: Bekendmaking nieuwe groep, leerkracht 
Vr 1/7: Schoolreisje gr. 6-8,Toverland 
4-7/8-7: Musical groep 8 voor de leerlingen
Ma 4/7: Schoolreisje gr. 3 -4, Julianatoren 
Di 5/7:  Musical voor opa’s en oma’s  10.30 uur groep 8a , 12.30 uur groep 8b
Do 7/7: Schoolreisje gr. 1-2, Land van Jan Klaassen 
Do 7/7: Musical  voor ouders groep 8a 19.30-22.00 
Vr 8/7:  Musical voor ouders groep 8b 19.30-22.00 
Wo 13/7: Wisselmoment , groep 8 uitzwaaien
Do 14/7: Feestelijke afsluiting schooljaar, ouders welkom va 13:45 op het plein voor de zomervoorstelling, aansluitend en drankje op het plein.
Vr 15/7, 12u: Zomervakantie
Ma 29/8: Eerste schooldag

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp