Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 3 van IKC De Abacus
7 oktober 2022
Lezen, verhalen maken, muziek&dans, excursies, voorstellingen, voorleeswedstrijden.. u snapt het al: we beleven hier de Kinderboekenweek op allerlei manieren! Maar er gebeurt meer.. Nieuws en nieuwtjes over onze studiedag, volleybal, op de koffie bij de Abacus, dammen, het V.O. en de dag de leerkracht. Natuurlijk ook met een vraag om hulp. Bijvoorbeeld bij het luizenpluizen of als biebouder (we hebben er al drie, fijn!). En als uitsmijter een verloting van vrijkaartjes voor...?

Veel leesplezier!Giga Groene start van de Kinderboekenweek!

Woensdag een fantastische voorstelling gehad van Troef. Een insectenboek  werd heel mooi voorgelezen. Daarna kwam het boek tot leven. Tom werd door een speciale machine een trage naaktslak en Edwin een springende sprinkhaan. We hebben gezongen, gedanst, maar vooral ook veel gelachen!

  

Positief gewenst gedrag
Maandag 26 september stond een deel van onze studiedag in het teken van het stimuleren van Positief Gewenst Gedrag. 

Onder leiding van Anne-Marie Stevens hebben we geleerd welke methodische stappen er door de leerkracht genomen kunnen worden, om een fijn positief klimaat in de klas te bevorderen. Zo hebben we bijvoorbeeld het verschil tussen regels en afspraken nu helder, weten we hoe je ongewenst gedrag op een juiste manier kan laten uitdoven, en hebben we het verschil tussen een time-out en straf helder.

De komende weken zijn we op school bezig met het inoefenen van de aangeleerde interventies en houden we intervisiegesprekken met elkaar. Al met al: veel leren van en met elkaar!
 

Training leerKRACHT
Op 6 oktober zijn Lieke, Sarina, Dorien, Marlous en Eline naar een training geweest van LeerKRACHT. LeerKRACHT is sinds vorig jaar onze kwaliteits-, en vergaderstructuur waarmee wij ons onderwijs op school elke dag een beetje beter maken. Om meer zo nog meer te bereiken meer met onze leerlingen

We hebben ons verdiept in onze rol als coach, waarbij de nadruk heeft gelegen op de methodiek van LeerKRACHT, feedback geven en  krachtige vragen stellen.
We gaan vol met nieuwe ideeën weer verder met het gezamenlijk verbeteren van ons onderwijs tijdens onze vergaderingen en studiedagen!Help! Hoofdluis!! 
Hoofdluis, bijna iedereen krijgt er weleens mee te maken. Hoofdluis verspreidt zich razendsnel.

Luizen lopen over van hoofd naar hoofd. Op scholen hebben kinderen veel contact met elkaar. Hoofdluis komt dus regelmatig voor op school. Vaak controleren, zo snel mogelijk kammen met een luizen- of netenkam en het gebruik van speciale shampoo vormen samen de beste oplossing om hoofdluis te voorkomen. 

Onze ouderwerkgroep luizencontrole zorgt voor de controle. De werkgroep bestaat uit een aantal ouders die zich regelmatig inzet. Na elke vakantie en bij tussentijdse uitbraken, lassen we een controle in. Het aantal kinderen met hoofdluis houden we binnen onze school hierdoor zo klein mogelijk. 

Maar…. Zonder uw hulp als ouder kunnen we de strijd tegen luizen niet aangaan.  

Daarom deze dringende oproep om u aan te melden als luizenouder! Komt u ook helpen?

U kunt zich opgeven via i.vanderveen@wonderwijs.nl of bij de leerkracht van uw kind. De groep 8 van meester Rob van vorig jaar had vrijkaartjes gewonnen voor het WK volleybal.. op 26 september was het zover: Italië-Puerto Rico! En een leuke reünie op de tribune in het Gelredome.De kleutergroepen zijn naar de bibliotheek geweest! Zoals ieder jaar had Fleur er weer iets leuks van gemaakt. Ruim een uur zijn we bezig geweest met een leerzaam programma in de bieb.  De kinderen hebben ademloos geluisterd naar de vele verhalen. Ook mochten ze op avontuur door het bieb bos . Zelf afval opruimen en een kunstwerk maken, puzzel oplossen en nog veel meer. Gi-ga-groen leeft nu helemaal! Als afsluiter kregen we een certificaat en een sleutelkoord Als je deze week naar de bieb komt krijg je ook nog een leuke button!Koffie-uurtje: nu op vrijdag

Een tijdje terug organiseerden we het eerste koffie-uurtje van dit schooljaar. Helaas waren er geen ouders.. maar wel heel veel positieve reacties. 

De meeste ouders gaven aan dat ze eigenlijk heel graag wilden komen, maar dat de dag wat ongelukkig in hun planning paste want voor velen is de dinsdag een werkdag. Vandaar dat het volgende koffie-uurtje nu gepland is op een vrijdag: 18 november van 8.30 tot 9.30 in de teamkamer. Op naar het VO!
Afgelopen week was er een infoavond voor alle ouders uit de groepen 8.

Tijdens deze avond vertelden de leerkrachten Rob en Nol, IB-er Iris en bouwcoördinator John over het voortgezet onderwijs, de route er naar toe en de mogelijkheden binnen het onderwijssysteem. We waren blij met de enorme opkomst, er waren ruim 70 ouders tijdens deze avond. Op deze manier kunnen we als school met u als ouder zorgen voor een zo passend mogelijke overstap naar de middelbare school.

We verloten 2 x 2 vrijkaartjes om 60minuten gratis te komen trampo springen bij Jump square Arnhem!

Druk op de knop onder de foto en doe mee!
Reageren kan t/m 19 oktober.
In het volgende Vertelraam volgt de uitslag.
Ik wil die kaartjes wel!Zoek een plekje om lekker te lezen.. ;o)
Op 5 oktober hebben we het gevierd met een lekker reep chocolade en een
rug-nek massage: de dag van de leraar!
Voor alle betrokken, hardwerkenede, meesters en juffen van onze school!


4 oktober: dierendag! Hamster Pip op bezoek in groep 5CulTOUR!
Tijdens de Kinderboekenweek krijgt elke school in Huissen een hele dag cultuur aangeboden in de school, een cultuurinvasiedag. Dinsdag 11 oktober is de Abacus aan de beurt. Deze dag staat in het teken van verschillende cultuuractiviteiten.

Alle groepen volgen deze dag 2 workshops en aan het einde van de dag presenteren we dit aan elkaar. Er worden o.a. kunstwerken gemaakt die tentoongesteld gaan worden in etalages in Huissen. Naast workshops beeldend voor de kunstwerken zijn er ook muziek- en dansactiviteiten. Aansluitend bij deze CulTOURdag heeft Troef een voorstelling gegeven aan de groepen 3, 4 en 5.

Voorafgaand aan deze voorstelling hebben de groepen 5 een workshop beeldend van LingeW'art gekregen, waar zij een gedeelte van het decor voor deze voorstelling hebben gemaakt. De groepen 3 en 4 hebben voorafgaand een workshop zang/dans van TROTS OP JOU gekregen om het liedje van de voorstelling in te studeren.

Deze CulTOURdag wordt ons aangeboden door Clink!
(Voorheen de Open Academie)Laatste Nieuws:

Actieve ventilatie, schone lucht, verwarming èn
koeling voor elk lokaal van de Abacus!
Als het goed is al in het 2e kwartaal van 2023..Damtoernooi voor kinderen uit groep 5 tm 8
In november vindt weet het schooldamtoernooi plaats voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8.  Meedoen kan zowel in teamverband als individueel. Inschrijven kan tot en met dinsdag 11 oktober. Informatie hierover is al via
Parro gedeeld. 

Kinderzwerfboeken, ook voor jou!
Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, maar ook in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

KIJK IN DE KAST BIJ DE HOOFDINGANG!


Wat fijn! We hebben al drie biebouders die komen helpen!


Meehelpen kan altijd nog natuurlijk: één keer per week, of om de twee weken, bijvoorbeeld in de ochtend (van half 9 tot half 10) of de middag ( van half 2 tot half 3) komt helpen met uitlenen en innemen. Doe u mee?

Ik doe mee!

(Ingezonden)


Zin om de Herfstvakantie sportief en plezierig te beginnen? 

Op maandag 24 oktober is er in sporthal de Brink een Luchtkussen Apenkooi.

Zie hieronder de mogelijkheden:

-      Tijdslot 1:      09:30 - 11:00 uur, kinderen van 1,5 t/m 4 jaar

-      Tijdslot 2:      11:15 – 12:45 uur, kinderen van 5 t/m 7 jaar 

-      Tijdslot 3:      13:15 – 14:45 uur, kinderen van 8 t/m 12 jaar

€ 9,00 + € 1,00 servicekosten. Vol = Vol  Voor meer informatie ga naar www.playmogym.nl


Dinsdag 11/10: CulTOURdag, IKC Raad vergadering
Vrijdag 14/10: afsluiting Kinderboekenweek
Vrijdag 21/10: Vertelraam 4, start Herfstvakantie

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
Email
info@de-abacus.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp