Copy

Graag nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst over de Omgevingswet op 4 oktober op ons kantoor in Amersfoort. Hieronder vindt u meer informatie over deze ochtend.


OMGEVINGSWET 2019
De samenleving is veranderd. Wij ook. Nu de wet nog.


Tijdens deze ochtend gaan wij met u in gesprek over de Omgevingswet. Daarbij willen we vooral antwoord geven op vragen die bij u leven. De ochtend wordt geleid door Bas Verbruggen. 

De Omgevingswet geeft alle mogelijkheden om te ontsnappen aan het knellende keurslijf van te veel sectorale wetten en regels. Maar waar liggen de verbanden? Hoe zie je de mogelijkheden? Waarmee los je de puzzel op?  

Kom op 4 oktober naar onze omgevingswet-escapebijeenkomst en ontdek de sleutels van de omgevingswet!

Programma:

9:30 uur ontvangst

9:45 – 10:30 De Escaperoom Omgevingswet, vind de sleutel!
Bevrijd uzelf van het keurslijf van te veel sectorale wetten en regels.   

10.30-11.45 Wat betekent de omgevingswet voor uw organisatie?  
Door Bas Verbruggen
Wat betekent de Omgevingswet voor onze manier van werken?  We bekijken hoe u participatie vorm kunt geven en welke rol de gemeenteraad nog speelt als het initiatief centraal komt te staan. De Omgevingswet biedt vele mogelijkheden, maar welke sleutels zijn geschikt voor welke deur? 

11:45 – 13:00 Grip houden op de fysieke leefomgeving – hoe werkt dat eigenlijk?
Door Rosalie van Ruler en Tanja Casimir
Het tweede deel van de bijeenkomst is gericht op kennisuitwisseling over de inhoudelijke veranderingen die de omgevingswet met zich meebrengt. We bespreken de mogelijkheden die de gemeente heeft om ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving te faciliteren en bij te sturen. Het omgevingsplan zal tijdens dit gedeelte van de bijeenkomst centraal staan. 

13:00 Afsluiting en lunch

Wilt u zich opgeven voor deze ochtend*, dan kan dat via deze link. Wij zien u graag in ons kantoor in Amersfoort. 

Heeft u interesse, maar bent u op 4 oktober verhinderd? Heeft u nog vragen? Laat het ons weten via projectassistent@bugelhajema.nl. Bij voldoende interesse organiseren we een tweede middag of geven we een presentatie op maat. Onze escaperoom is verplaatsbaar en op te zetten in bijna iedere ruimte.  


* Er is plek voor maximaal 50 personen
 
BügelHajema, adviseurs voor leefomgeving en omgevingsrecht

Utrechtseweg 7
3811 NA Amersfoort
T 033 465 65 45
E info@bugelhajema.nl

www.bugelhajema.nl