Copy

Versterking voor aardbevingsgebied Groningen

Vanaf augustus 2015 is Pieter Schollema, algemeen directeur van ons bureau, als gebiedscoördinator actief in het aardbevingsgebied in Groningen. Als geboren en getogen Groninger, voorzien van alle kennis over ruimtelijke wetgeving en met talent voor het verbinden van mensen, is hij de juiste man voor deze klus. Hij coördineert vanuit het cluster Loppersum, Delfzijl, Appingedam, Eemsmond en De Marne de inbreng voor het meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen. Dit programma is op 4 november gepresenteerd.

Lees meer...

Recreatieve verbinding Lauwersom


Een mooie mijlpaal in de aanleg van het Lauwersom is de opening van de nieuwe recreatieve verbinding tussen Lauwersoog Dorp en de zeehaven. BügelHajema tekende voor het ontwerp van de inrichting en bedacht een zwevend vlonderpad met een avontuurlijke picknickplaats en een orchideeënvenster. De gemeente De Marne heeft de technische uitwerking voor haar rekening genomen.

Lees meer...

Vergunningvrije zonneprojecten in Weststellingwerf


De gemeente Weststellingwerf is de eerste gemeente die een ontwerpbesluit ter inzage heeft gelegd voor de realisatie van twee vergunningvrije zonneprojecten. De regeling wordt gevormd door een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte. In maart 2015 is BügelHajema Adviseurs begonnen met de introductie van een innovatieve regeling  voor zonneprojecten, die nu haar eerste vruchten gaat afwerpen.

Lees meer...

Bijzondere opdracht visie en bestemmingsplan buitengebied Moerdijk

 

Eind oktober 2015 kwam het bericht dat BügelHajema de visie, het bestemmingsplan en het planMER voor het buitengebied mag gaan opstellen. En dat na een bijzondere aanbestedingsvorm: BVP = Best Value Procurement.
Kort gezegd: de gemeente heeft een doel en zoekt daarvoor een expert om dat doel te realiseren. Het ‘hoe’ wordt in belangrijke mate overgelaten aan het bureau.

Lees meer...
 

Eerdere nieuwsbrieven teruglezen?
Om al onze verstuurde nieuwsbrieven terug te lezen klikt u hier!

 
Neem hier een kijkje op onze vernieuwde website!
Copyright © 2015 BügelHajema Adviseurs, All rights reserved.


Unsubscribe from this list