Copy

De nieuwe ladder voor duurzame verstedelijking


Wat houdt de voorgenomen wijziging van de Ladder voor duurzame verstedelijking in? Met de wijziging lijkt de Ladder beter in de praktijk toepasbaar te zijn. Zorgvuldig ruimtegebruik en bescherming van het buitengebied staan meer centraal en het uitgebreide motiveringsvereiste voor binnenstedelijke ontwikkelingen komt te vervallen. Maar is dat wel zo? 

Lees meer...

Vertel dit verhaal niet verder. Doe het gewoon!

 

Op 17 september 2013 kondigde Koning Willem-Alexander in zijn eerste troonrede twee ontwikkelingen aan die enorm van invloed zijn op mijn dagelijks werk: de omgevingswet en de transitie van de verzorgingstaat naar een participatiemaatschappij. Willem-Alexander is door een deel van de natie verguisd omdat de transitie gezien werd als een ordinaire bezuinigingsmaatregel. Hoe anders en vooral steeds leuker, is het nu. De omgevingswet krijg kleur en brengt de gemoederen in beweging. Juristen worden nerveus, hoe moet dat straks allemaal, maar als procesbegeleider geniet ik elke dag. De wet in letterlijke zin interesseert mij nauwelijks maar de intentie van de wet is geweldig. 

Lees meer...

BügelHajema Academy nodigt u uit voor kennisuitwisseling 

 

SAVE THE DATE
4 oktober 2016

Op deze dag willen we met elkaar van gedachten wisselen over de impact van de Omgevingswet op ons dagelijks werk, voor de regio Zuid-Holland, Brabant en Gelderland.  
 
Met inleidingen van verschillende personen uit het werkveld en met debat onder inspirerende leiding van een van onze senior procesbegeleiders. Nadere informatie over de inhoud van het programma volgt in de eerste helft van september. 

Lees meer...

Wat als de ‘mits’ in het bestemmingsplan mist?


Moeten de condities die nodig zijn om een bestemmingsplan uitvoerbaar te maken, worden opgenomen in de regels? Als het aan de Raad van State ligt, is dit wel het geval.

Een recente uitspraak bevestigd deze ontwikkeling, die al een aantal jaren gaande is. Op 8 juni 2016 heeft de Raad van State uitspraak (201507529/1/R4) gedaan met betrekking tot een tankstation nabij een afrit van de A7. Appellanten exploiteren een restaurant tegenover het tankstation en vrezen onaanvaardbare veiligheidsrisico’s als gevolg van de vestiging van een verkooppunt van lpg in hun nabijheid. 

Lees meer...

Harlingen Plan Zuid fase 2

Bouwen voor de wijk
In opdracht van De Bouwvereniging en de gemeente Harlingen werkten procesbegeleiders en ontwerpers van BügelHajema Adviseurs aan Plan Zuid fase 2. 
In een drietal avonden met volle zalen, is in enkele maanden tijd een plan geboren dat goed aansluit op de wensen van de wijk. Bewoners konden op een luchtfoto aangeven wat ze waardevol vinden en kozen voor beelden en stellingen. 
Waar de sfeer bij tijd en wijle grimmig was waar het over de herstructurering ging, zorgde het samen nadenken over de toekomst voor een gedeelde trots op het nieuwe plan.

Lees meer...


Eerdere nieuwsbrieven teruglezen?
Om al onze verstuurde nieuwsbrieven terug te lezen klikt u hier!

 
Copyright © 2016 BügelHajema Adviseurs, All rights reserved.