Copy

Hoe begin je als je niet weet waar het eindigt?


Deze vraag stel ik mij altijd aan het begin van een open planproces, en het leiden van die processen is nu eenmaal mijn dagelijkse werk geworden. In dit geval gaat het om een slepende kwestie van de herontwikkeling van een fabrieksterrein in Exloo. De naam doet vermoeden dat het hier vroeger allemaal bos betrof dat nu verdwenen is, maar Exloo is nog steeds een zeer boomrijk dorp op de flank van de Hondsrug. In de bebouwde kom wordt de sfeer bepaald door boerenerven, al dan niet omgetoverd tot riante woning of horecagelegenheid. Ook staat hier het gemeentehuis van Borger Odoorn.

Lees meer...

BügelHajema Visuals

 

Wist u dat BügelHajema expert is op het gebied van artist impressions en 3D animaties? BügelHajema Visuals maakt fotorealistische impressies van ruimtelijke plannen, of het nu gaat om openbare ruimte, landschap, architectuur of interieur. Sinds kort beschikken we ook over een Virtual Reality bril. Dit geeft een héél nieuwe kijk op een nog niet gerealiseerd project. 

www.bugelhajemavisuals.nl

Omgevingsmanagement BügelHajema

Als omgevingsmanager vormen we de verbinding tussen de opdrachtgever, het project en haar omgeving en de schakel tussen plan en werkelijkheid. We staan altijd naast onze opdrachtgever en creëren de balans tussen planproces, besluitvorming en uitvoering van het project. Daarbij is maatwerk nodig. Onze omgevingsmanagers hebben kennis van zaken in het noodzakelijke vergunningentraject en kunnen praktische oplossingen aandragen bij de planuitvoering.

Lees meer...

Ontheffingen voor ruimtelijke ingrepen in de nieuwe Wet natuurbescherming


De Wet natuurbescherming wordt 1 januari 2017 van kracht. Hoe groot zijn de veranderingen die deze wet met zich mee brengt? Wat betekent het voor te voeren procedures bij ruimtelijke plannen? We schreven er twee praktische artikelen over:

Vacatures

 

Nederland is weer volop plannen aan het maken. En dat merken we! Er komen heel veel innovatieve ideeën, initiatieven en nieuwe projecten bij ons voorbij. Zoveel, dat we op zoek naar nieuwe collega’s, die onze teams kunnen versterken. Bekijk hier ons actuele vacature-aanbod.  

Eerdere nieuwsbrieven teruglezen?
Om al onze verstuurde nieuwsbrieven terug te lezen klikt u hier!

 
Copyright © 2016 BügelHajema Adviseurs, All rights reserved.