Copy
Alle arrangementerne foregår på
Det Humanistiske Fakultetsbibliotek,
Njalsgade 112, 2300 kbh S.
De er gratis og åbne for alle 
.
Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Njalsgade 112, 2300 København S


Arrangementer i maj

Mandag d. 6.maj kl. 15 - 16

En verdensmand gæster Fakultetsbiblioteket 
/samtale om litteraturformidling mellem direktør for New York Public Library Paul Holdengräber og kulturproducent Lise Bach Hansen, Kulturafdelingen ved  Det Kongelige BibliotekPaul Holdengräber er direktør for public programs på New York Public Library og grundlægger af den berømte scene LIVE from NYPL. Siden 2004 har han radikalt fornyet bibliotekets traditionelle foredragsprogram og gjort biblioteket til et centrum i den interlektuelle verden, hvor alt fra forfattere, forskere, ex-politikere, rockmusikere og filminstruktører står i kø for at blive interviewet af ham. Han er en efterspurgt kurator også i udlandet. Paul Holdengräber har en ph.d. i sammenlignende litteratur fra Princeton University.

Lise Bach Hansen er kulturproducent i Kulturafdelingen, KB, og leder af International Forfatterscene, foredrags- og debatscenerne i Diamanten, som er kendt for at tiltrække store internationale navne til regionen. Derudover er hun styrelsesmedlem i den københavnske litteraturfestival: København Læser, Det Danske Hus i Palæstina og Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse. Lise Bach Hansen har en baggrund som kommunikationschef i diverse kulturelle institutioner og har desuden arbejdet i reklamebranchen i Paris og som politisk kommunikationskonsulent i Europa-parlamentet i Bruxelles og Strassbourg.


Arrangementet er støttet af den amerikanske ambassade i DanmarkTirsdag d. 7. maj kl. 16-17

Kunstneren som ung - Thomas Mann i et europæisk lys 
En samtale mellem Morten Dyssel Mortensen, formand for Thomas Mann Selskabet, Lilian Munk Rösing, lektor, KU, og Søren Fauth, professor MSO, Aarhus Universitet
Oplæsning: skuespiller Jens Albinus
Musik: Evina og Daniel
 


'Evina og Daniel' er en nyskabt duo, der med udgangspunkt i mørke klange og ro til fordybelse skaber stemninger i sindet. Begge musikere skiller sig ud fra mængden. Evinas stærke, men samtidig følsomme vibrato kan ikke undgå at indfange og betage, og underbygges smukt af Daniels melankolske klange og musikalitet, der er blevet udviklet og dannet på musikuddannelser i Sverige og siden på Rytmisk Musikkonservatorium i København. 

Arrangementet er et samarbejde med Thomas Mann Selskabet og foregår i stueetagenOnsdag d. 8. maj kl. 12.30 - 13.10

Nuuk Underground! - Grønlandisering og globalisering i populærmusik fra Grønland
Andreas Otte
Ph.d.-Studerende på Afdeling for Minoritetsstudier på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på projektet ”Musikken i Grønland og Grønland i Musikken”, som er finansieret af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland. Andreas Otte er desuden bassist i det primært Nuuk-basserede band Nanook.

Om foredraget:
Den grønlandske populærmusik er opstået som et udslag af lokale globaliseringsprocesser. Samtidig har grønlandske musikere meget tidligt fokuseret på at give lokal populærmusik grønlandsk identitet. Ved gennemgang af tendenser og eksempler fra den grønlandske populærmusikhistorie, belyses nationens rolle i musikken, i forhold til begreber som anti-imperialisme, branding og kosmopolitisme.      
 
Arrangementet er en del af liT.house PhD Platform - hvor Ph.d. studerende kan kommunikere deres forskning


UDSTILLINGER

Indtil 30.4. vises udstillingen "Byens rum" - en plancheudstilling i store formater venligst udlånt af Københavns Museum3.5. - 14.6.
Fotoudstilling med billeder fra Gothauli og Simara i Nepal


 
Om billederne:
Billederne er blevet til i Januar 2012, hvor John Ehbrecht levede med Tharuerne i nogle dage og oplevede Tharuernes gæstfrihed og positive indstilling til livet. Alle ville meget gerne fotograferes,
og stillede gerne op til portrætfoto og gjorde det på en afslappet og naturlig måde.I byen Simara var der mennesker der ikke var blevet fotograferet før, eller kun ganske få gange, og det var fantastisk, som fotograf at opleve. Tharuerne hører til et af de mest udnyttede folk i Nepal, de fleste lejer jord af storbønder, og er derved stavnsbundne, uden mulighed for selv at købe jord, selvom de alle er bønder. Mange udlejer deres døtre fra 6 års alderen til storbønder, hvor de må arbejde hårdt, familien modtager så penge, som er en nødvendighed for overlevelse. Tharulandsbyerne Gothauli og Simara ligger i Chitwan-området i det tropiske lavland, som ligger i den sydlige og midterste del af Nepal. Byen Simara ligger i udkanten af junglen, og der vogtes døgnet rundt for elefanter, som er på jagt efter markernes afgrøder.
Se mere her

Om fotografen
John Ehbrecht er 52 år, uddannet reprofotograf, og har de seneste år arbejdet som freelance pressefotograf for en række fagblade.liT.house ønsker alle en god sommer og på gensyn til september, hvor vi som en del af Golden Days Festival 2013 lægger ud med arrangementet "Philosophy for Real" i samarbejde med afdelingen for filosofi, Københavns Universitet.

Næste nyhedsbrev udsendes i august.

Venlig hilsen
Kirsten Thomsen


 


 

Copyright © 2013 Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp