Copy

 

Nieuwsbrief Sport & Society

Sport & Society is een kennis- en innovatienetwerk opgericht door de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht dat de maatschappelijke betekenis van sport wil begrijpen. Het netwerk vormt een bundeling van hoogwaardige onderzoeks- en kennisinstituten en richt zich op kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van kennis op het vlak van sport en samenleving. Neem ook een kijkje op de website van Sport & Society.

Sport als middel tot arbeidsparticipatie

 

Binnen de minor Sport en Samenleving van de Hogeschool Utrecht heeft een groep studenten onderzoek uitgevoerd naar interventies waarbij sport als middel tot arbeidsparticipatie fungeert. Joep Binhorst begeleidde de groep en vertelt meer over de resultaten. Lees het artikel hier.

Publieke lezing Erin Buzuvis

 

Op 28 februari komt prof. dr. Erin Buzuvis een lezing geven over de verandering van het gendermodel binnen de sport. Buzuvis is een hoogleraar in rechten aan de Western New England University in Massachusetts in de Verenigde Staten. Lees de uitnodiging hier.

Movies & Science: Autumn Gold

 

In samenwerking met Studium Generale organiseert de Vitality Academy een filmreeks. Marielle Emmelot van het Universitair Medisch Centrum Utrecht zal de aftrap bij één van de films verrichten en vertelt iets meer over wat zij hier zal gaan doen. Lees hier de aankondiging.

Sport en veiligheid binnen de Integrale Veiligheidskunde

 

Sinds dit jaar is er binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht meer aandacht gekomen voor sport en veiligheid. Dit bracht Jan Eberg op het idee om een literatuuronderzoek te doen naar de ontwikkeling van de regels binnen voetbal. Lees het artikel hier.

Agenda

- 27 februari, 27 maart en 1 mei: Movies & Science
- 28 februari: publieke lezing Erin Buzuvis
- 16 maart: publieke lezing Jac Orie

Meer informatie


Wil je meer weten over Sport & Society of wil je je aansluiten bij Sport & Society?

Kijk op de website voor meer informatie.

  
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Sport & Society - Sport, samenleving, onderzoek en onderwijs 

Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op: unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sport & Society · Bijlhouwerstraat 6 · Utrecht, Utrecht 3511 ZC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp