Copy

 

Nieuwsbrief Sport & Society

Sport & Society is een landelijk kennis- en innovatienetwerk dat de maatschappelijke betekenis van sport wil begrijpen. Het netwerk vormt een bundeling van hoogwaardige onderzoeks- en kennisinstituten en richt zich op kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van kennis op het vlak van sport en samenleving. 

In deze nieuwsbrief staan onderzoeken en onderzoekers rondom de Tour de France centraal.

Onderzoek: Legacy Le Tour 
 

Sport & Society doet, in samenwerking met het Mulier Instituut, onderzoek naar de organisatorische, economische en maatschappelijke legacy van Le Tour Utrecht met bijbehorende side-events.  Lees hier meer over het onderzoek en Le Grand Départ.

Universiteitsmuseum
 

In het Universiteitsmuseum in Utrecht is de Tourkoorts uitgebroken. Als bezoeker kun je er leren over de wetenschap achter fietsen en tevens meedoen aan wetenschappelijke experimenten in het speciale FietsLAB. Lees hier meer over het volledige programma en de samenwerking met Sport & Society. 

Symposium Cycling & Society 


Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten en UMC Utrecht organiseren op 30 juni Cycling & Society. Het symposium wil een inhoudelijke en waar nodig kritische bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat over de sociale betekenis van fietsen.  Lees meer.

Onderzoeker in de spo(r)tlights
 

Tessa Backhuijs is sportarts in opleiding en onderzoekster bij de afdeling Revalidatie, Verplegingswetenschap & Sport aan het UMC. Tevens is ze semi-professioneel wielrenster. Benieuwd naar haar onderzoek naar de Tour en haar ervaringen als wielrenster? Lees het artikel hier.

Legacy WK voetbal en OS
 

Niet alleen wordt er onderzoek gedaan naar de legacy van Le Tour Utrecht. Op dit moment vinden er verschillende onderzoeken plaats naar  de effecten van de Olympische Spelen en het WK Voetbal op o.a. de veiligheid, sociale cohesie en economische voordelen. Lees meer.

Agenda
 

19 mei - 5 juli: Expositie Oranjeleeuwinnen
- 30 juni: Symposium Cycling & Society

9-13 september: Pediatric Work Physiology Meeting XXIX
17-18 september: Making Space & Sports: gender, religious en ethnic diversities

Winactie
 

Wil je kans maken op een gratis toegangsbewijs voor het symposium Cycling & Society op 30 juni 2015? Stuur een mail naar info@sportandsociety.nl en wie weet behoor je tot één van de winnaars.  De eerste vijf reacties worden beloond.

Meer informatie


Wil je meer weten over Sport & Society of wil je je aansluiten bij Sport & Society?

Kijk op de website voor meer informatie.

  
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Sport & Society - Sport, samenleving, onderzoek en onderwijs 

Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op: unsubscribe from this list.